به گزارش خبرنگار مهر حجت الاسلام محمود محمدي عراقي رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و رئيس شوراي سياستگذاري اديان افزود: از قرن پانزدهم، بحث جدايي دين از دولت در غرب مطرح شد. تاريخ تدوين حقوق دين در اروپا تحول رابطه كليسا و دولت بود . تدوين حقوق اديان از پيامدهاي تاريخي دين و دولت در جهان غرب بود كه به طور كلي تحت عنوان حق دين در قوانين اساسي و مدني شكل گرفت.
وي يادآور شد: از آنجا كه دين همواره مقوله اي جدي در ساختار جوامع بشري بوده، حقوق اديان و اقليت با هر گرايش فرهنگي و سياسي در هر جامعه مورد ابتلا حكومتهاي مختلف بوده است، از اين رو هيچ نظام سياسي و يا نظام ديني نمي تواند از آن گريز داشته باشد.
حجت الاسلام عراقي با اشاره به اينكه حضرت امام (ره) در تبيين جايگاه انسان مي فرمايند " انسان كاملترين موجود نظام هستي و تربيت شده است كه خداوند او را با دست جلال خويش به وجود آورده است"، گفت: در انسان شناسي ديني انسان خليفه اوست خداوند كه آفريننده همه زيبايي ها است انسان را چون خود آفريد و اين ديدگاه در همه اديان وجود دارد، انسان امانت خداوند است و جوهر اين امانت به عشق باز مي گردد.
رئيس شوراي سياستگذاري اديان فضليت انسان نسبت به ديگر مخلوفات او را در جايگاه ويژه اي قرار داد به طوري كه ابليس حرمت شكن را به قهر راند. به تبع آن حقوق اديان در اين قلمرو به عنوان امري قدسي و مبنايي مستحكم و فلسفي شكل مي گيرد. مبناي حقوق انسان در اديان الهي بسيار مستحكم است.
وي با ابراز تأسف در رابطه با بي حرمتي نسبت به شخصيت هاي قدسي گفت: از ديدگاه اديان بي حرمتي نسبت به مقام پيامبران بلكه بي حرمتي نسبت به كرامت انسان نيز قابل پذيرش نبوده و در هيچ حوزه اي قابل توجه نيست.
حجت الاسلام عراقي از موضع گيري شايسته اديان ديگر و بيانيه كنفرانسي استفهاي سوئيس قدرداني كرد.
وي افزود: جايگاه محترم اديان مختلف و زندگي مسالمت آميز پيروان آنها در ايران سابقه كهن دارد. به گواهي تاريخ هيچگاه تفرقه ديني و جنگ مذهبي در ايران وجود نداشته است، به طوري كه پيام اديان الهي در مقاطع مختلف تاريخي از ايران توسط مبلغان ديني برده شده است پس از اسلام نيز ما شاهد همين سير تاريخي هستيم .
وي با اشاره به قانون اساسي كه در آن به حقوق اديان و اقليت هاي ديني پرداخته شده است، ياد آور شد: اقليت هاي ديني با ساير مردم از حقوق مساوي برخوردارند و ميان آنها تبعيضي نيست.
حجت الاسلام عراقي در اين مورد چند اصل قانون اساسي را ذكر كرد و به تبيين وضعيت حقوق اقليت ها در ايران پرداخت.
وي اصل سيزدهم قانون اساسي را درباره عمل به آداب و مراسم ديني اقليت هاي ديني تبيين كرد و اصل 14 را درباره اتخاذ رفتار حسنه ، قسط و عدل نسبت به اقليت هاي ديني در ايران را تبيين كرد.
حجت الاسلام عراقي بي حرمتي را با قانوني هاي بين المللي مغاير دانست و گفت: بي حرمتي نسبت به ارزش ها و مقدسات اديان در مقام حقوق ها قابل بررسي است. آنچه كه در چند ماه گذشته در مطبوعات غربي رخ داد و التهاب هايي را در منطقه و جهان ايجاد كرد، مغاير ميثاق هاي بين المللي است . ما در زمينه اخلاق در حقوق بين الملل دچار ضعف هايي هستيم.
وي با يادآوري اينكه مطالعه قوانين بين المللي و اعلاميه هاي صلح در ميان ملت ها بيانگر آن است كه افراد و جوامع مجاز به تحريك عواطف و احساسات افراد نيستند، گفت: نمي توان پذيرفت كه اهانت به يك فرد جرم باشد اما اهانت به شخصت هاي الهي و قدسي جرم نباشد.
نظر شما