عليرضا بابايي درگفتگو با خبرنگار اقتصادي "مهر" درباره آخرين وضعيت توسعه و بهينه سازي چند پالايشگاه مهم كشورگفت : با توجه به اينكه قيمت نفت افزايش يافته و فعاليت در اين باره براي پيمانكاران از صرفه اقتصادي بالايي برخوردار است درنتيجه در اين وضعيت مذاكره با پيمانكاران فعال در اين زمينه به خصوص خارجيها بسيار سخت است .
وي افزود : بسياري از اين پيمانكاران در هنگام مذاكره مطرح مي كنند كه پروژه هاي زيادي در خارج از كشور به آنها پيشنهاد شده و پس از 5 سال مي توانند نسبت به ساخت پالايشگاه در ايران فعاليت كنند، اين درحالي است كه بسياري از پروژه هاي ما بايد تا 4 سال آينده به سرانجام برسد .
وي تصريح كرد: برهمين اساس، هم اكنون مذاكره با پيمانكاران و جلب نظر آنها براي فعاليت در ايران وقت بسياري را مي طلبد .
بابايي در زمينه آخرين وضعيت پالايشگاه ميعانات گازي گفت : عليرغم اينكه قانون مدت 3 سال را براي ساخت اين پالايشگاه بسيار بزرگ با ظرفيت 360 هزار بشكه تعيين كرده است اما به اعتقاد ما، اين مدت اصلا كافي نيست و پيش بيني مي شود در صورت انعقاد قرارداد EPC در مهرماه ، اين پالايشگاه در خردادماه سال 1388 به پايان رسد .
وي در ادامه درباره پالايشگاه اصفهان گفت : درمناقصه توسعه و بهينه سازي اين پالايشگاه 4 پيمانكار خارجي و تعداد زيادي ايراني شركت كرده اند اما متاسفانه تعداد خارجي هاي شركت كننده در مناقصه كم است به گونه اي كه پيمانكاران و مشاوران ايراني درحال مذاكره براي تشويق تعداد ديگري از شركت هاي خارجي پيمانكار در اين زمينه هستند .
وي پيش بيني كرد كه مهرماه جاري نيز قرارداد EPC اين پروژه نيز منعقد شود .
بابايي درباره طولاني شدن مذاكرات پالايشگاه اراك گفت :زمان مناقصه بهينه سازي اين پالايشگاه نيز تا يك ماه و نيم آينده به اتمام مي رسد .
به گفته وي ، با اجراي اين طرح ميزان توليد اين پالايشگاه از 150هزار بشكه به 250 هزار بشكه در روز افزايش مي يابد و بنزين توليدي اين پالايشگاه نيز از 30 به 100 هزار بشكه مي رسد .
وي اضافه كرد : همچنين 14 واحد جديد به اين پالايشگاه افزوده مي شود و 8 واحد موجود نيز بازسازي مي شود كه بدين ترتيب توليدات اين پالايشگاه نيز به استانداردهاي روز اروپا نزديك مي شود .
به گفته بابايي ، توليد بنزين از 6 ميليون ليتر به 20 ميليون ليتر در اين پالايشگاه افزايش مي يابد.
نظر شما