به گزارش خبرنگار پارلماني "مهر"، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با 131 راي موافق از مجموع 195 نماينده حاضر در جلسه علني به فوريت طرح توسعه محدوده منطقه آزاد ارس راي مثبت دادند.
ارسلان فتحي پور نماينده كليبر در خصوص لزوم راي به فوريت اين طرح گفت: محدوديتهاي جغرافيايي محدوده فعلي منطقه آزاد تجاري صنعتي ارس از نظر همسايگي مرزي فقط محدود به جمهوري خود مختار نخجوان است، لذا زمينهاي موات و شن زار در ناحيه نور دوز و زمينهاي غير قابل كشت در شرق و زمينهاي وسيع و كم فايده مي تواند بستر مناسب براي سرمايه گذاري كلان و زيربنايي را فراهم آورد.
وي با اشاره به اينكه با توجه به توسعه كشورهاي منطقه محدوده فعلي جوابگو نيازها نيست گفت: با توجه به مناقشات موجود در منطقه قفقاز مخصوصا مناقشه قره باغ و درگيري كشورهاي آذربايجان و ارمنستان و نگاههاي متفاوت جهاني به اين مقوله اهميت و نقش جمهوري اسلامي ايران ممتاز است.
فتحي پور تصريح كرد: بازارهاي موجود در كشورهاي همسايه شمالي و حضور گسترده ديگران در كنار كشور ايران اين ضرورت را ايجاب مي كند كه ما استرات»ي ايجاد بسترهاي مناسب اقتصادي در شمال كشور را تجديد نظر كنيم.
وي با توجه به اهميت گسترش منطقه آزاد ارس در توسعه اقتصادي كشور گفت: اين محدوده به دليل هم مرزي با آذربايجان و ارمنستان و ارتباط جاده اي و ريلي آنها با كشورهاي مشترك المنافع از جمله روسيه، بلاروس، اوكراين، مولداوي، گرجستان، قزاقستان، ازبكستان، و اروپاي شرقي بستر مناسب براي سرمايه گذاري است.
وي با اشاره به اشتغال جوانان در اين زمينه گفت: اين منطقه محدود مناسبي براي سرمايه گذاري هاي مولد، اشتغال زايي براي استان آذربايجان شرقي و استانهاي همجوار است.
محمدرضا اميرحسن خاني نماينده فردوس در مخالفت با فوريت اين طرح گفت: ايجاد منطقه آزاد جديد موضوع مهمي است ولي درخواست ما اين است كه موارد مختلف و ضرورتهاي ايجاد اين منطقه توضيح داده شود تا مجلس بتواند به نتيجه برسد كه آيا اين گسترش منطقه به نفع كشور است.
وي افزود: ابعاد مساله مشخص نيست و چون طرح كاملا پخته نيست مجلس بايد به اغناي كامل برسد.
در ادامه كاظم دلخوش نماينده صومعه سرا در موافقت با اين فوريت گفت: اهميت جايگاه مناطق آزاد در دنيا براي رشد اقتصادي كشور بر كسي پوشيده نيست و در حال حاضر كشورهاي اروپايي براي محدود كردن كشور ما در مسايل اقتصادي در مرزهاي كشور ما حضور پيدا كردند.لذا ايجاب مي كند كه مناطق آزاد ما رشد بهتري داشته باشند.
وي با اشاره به بازديد كميسيون اقتصادي از منطقه ارس و لزوم توسعه آن افزود: دبيرخانه شوراي عالي مناطق آزاد با توسعه اين منطقه موافقت كامل دارد.
بعد از سخنان موافقان و مخالفان اين فوريت به تصويب رسيد.
در صورت تصويب نهايي اين طرح به دولت اجازه داده مي شود محدوده فعلي منطقه آزاد ارس را در نقاط مشترك مرزهاي جمهوري اسلامي ايران و جمهوري آذربايجان و جمهوري ارمنستان مطابق نقشه ارائه شده توسعه دهد و هزينه هاي مالي اجراي اين قانون از محل درآمد منطقه آزاد تامين گردد.
نظر شما