به گزارش خبرنگار تجسمي "مهر"، سيدعليرضا قهاري رئيس هيات مديره انجمن مفاخر معماري ايران در اين نشست گفت: "چند ماه پيش هيات مديره انجمن مفاخر معماري ايران با ارسال نامه اي براي رئيس جمهور پيشنهاد كرد روزي در تقويم ملي به نام روز معمار به منظور بزرگداشت معماري ايران تعيين شود. اين اقدام انجمن را كه در نوع خود حركت كم سابقه اي در جامعه معماري كشور محسوب مي شود از دو جنبه مي توان مورد توجه قرار داد؛ يكي فلسفه و ضرورت نامگذاري روزي به نام روز معمار و ديگري روند و چگونگي تعيين روز معمار در تقويم كشور."
وي افزود: "در هر حال، با توجه به اينكه معماري هنري اجتماعي است و فضاي معماري به عنوان محصول معماري فضايي است كه در آن زندگي به وقوع مي پيوندد و مردم را از حضور روزمره و مستمر در فضاي معماري گريزي نيست، ضرورت دارد كه همچون ديگر شغل هاي مرتبط با زندگي مردم كه روز مخصوص به خود را در تقويم دارا هستند، مثل روز پزشك يا پرستار و ...، روزي به عنوان روز معمار در تقويم ملي گنجانده شود. چه نيكو مي شود اين امر اگر به تحقق بنشيند و مورد توجه دولتمردان قرار گيرد. از اين رو، قرار شد تا روز بزرگداشت شيخ بهايي به عنوان روز معمار در تقويم ملي شناخته شود. شايد به اين دليل كه شيخ بهايي نيز در رديف اولين معماران ايراني به شمار مي رود."
دكتر سياوش تيموري، مدير اجرايي و عضو هيات امناء انجمن مفاخر معماري ايران، نيز تصريح كرد: "اگر امروز شاهد بروز ناهنجاري هاي شهري هستيم به اين خاطر است كه در طي اين سال ها هرگز تعريف درستي از شهر نداشته ايم. وقتي بحث هويت بخشي به شهرهاي ايران مطرح مي شود، ما بي اختيار ياد هويت از دست رفته قسمت هاي باستاني شهرمان مي افتيم. در حالي كه اين هويت در ساده ترين شكل يعني حقوق عابر پياده در نظام شهري فراموش شده است."
دكتر تيموري به كشور تركيه اشاره كرد و افزود: "تركيه امروز پانصد سال به لحاظ شهرسازي از ما جلوتر است. كشوري كه در سي سال پيش ويرانه اي بيش نبود و امكانات كافي نداشت، امروز با يك برنامه ريزي دقيق و شهرسازي كامل به حقوق عابر پياده ارج نهاده است و شما وقتي وارد اين كشور مي شويد بر خلاف ايران مي فهميد كه اينجا شهر آدم هاست نه ماشين ها. اما در ايران مشكلات به رعايت نشدن حقوق عابر پياده محدود نمي ماند. تهران امروز شهر دلالان شده است و متخصصان و مجربان در زمينه هاي مختلف به حاشيه رانده شده اند."
سپس فريدون سگوند، دبير ستاد بزرگداشت روز معمار و هفته معماري، به قرائت گزارش دبيرخانه پرداخت و گفت: "بزرگداشت روز معمار و هفته معماري براي نخستين بار از سوم تا نهم ارديبهشت ماه در سطح كشوري صورت مي گيرد. سخنراني استادان بزرگ معماري، انتشار مقاله ها و نشريات علمي و ... از جمله برنامه هايي است كه براي هفته معماري در نظر گرفته شده است."
وي افزود: "دانشگاههايي چون علم و صنعت، فردوسي مشهد، رازي كرمانشاه، جندي شاپور خوزستان، گيلان، دانشگاه هنر تهران، اصفهان، شهركرد، قزوين، سبزوار، سمنان، دزفول و ... همزمان به برگزاري هفته بزرگداشت معماري مي پردازند كه در اين راستا، ارگان هاي دولتي نيز به آنها كمك خواهند كرد. مغفول ماندن شناخت حوزه معماري موضوع قابل بحثي است كه بايد توسط ارگان هاي دولتي، متوليان امر، دانشگاهها و اطلاع رساني اربابان جرايد پررنگ شود و تعريف درستي از آن حاصل شود."
فعاليت هاي بنيادين جوامع شهري، ريشه هاي فرهنگي و قومي جاري و متداول سنتي، اصالت بافت تاريخي و جاذبه هاي آن، كشش ها و نقاط عطف در جغرافياي طبيعي و بافت منطقه از موضوعاتي است كه در هفته بزرگداشت معمار و روز معماري بيان مي شود.
نظر شما