سرويس بين الملل خبرگزاري مهر- پيوستن روسيه به اين سازمان اسلامي در واقع با اهداف سياسي و اقتصادي صورت گرفته است .
روسيه پس از فروپاشي اتحاد جماهير شوروي وزن و جايگاه خود را به عنوان يك قدرت برتر و عامل توازن جهاني از دست داد، و به يك قدرت اقتصادي و نظامي منطقه اي محدود شد .
بروز بحران چچن و تهاجم ارتش روسيه براي سركوب استقلال طلبان و موفقيت مبارزان چچن در جلب توجه مسلمانان جهان ، روسيه را در انزواي سياسي فرو برد .
اين كشور كه در يك راهبرد 20 ساله در صدد بازيابي عظمت گذشته خود بود، به دليل اوضاع بحراني چچن موفق به اجراي اين راهبرد خود نشد .
بنابراين روسيه تلاش خود را براي حل بحران چچن از طريق برگزاري انتخابات بكار برد وطي دو هفته گذشته" قديراف "يكي از چهره هاي مورد قبول روسيه به عنوان رييس جمهوري چچن انتخاب شد .
صرف نظر از ماهيت قديراف و ميزان مقبوليت يا عدم مقبوليت وي، هدف روسيه از برگزاري اين انتخابات اين بود كه به نوعي خود را ازبحران چچن نجات دهد .
با توجه به اينكه بازار كشورهاي اسلامي مي تواند سالانه 200 ميليارد دلار كالا جذب كند لذا حضور روسيه و بدست گرفتن بخشي از اين بازار مي تواند در بازسازي توان اقتصادي روسيه نقش موثري داشته باشد .
به همين دليل روسيه در مرحله نخست درصدد نزديكي به كشورهاي اسلامي بر آمد و تلاش كرد تا نوعي رابطه منطقي براساس منافع متقابل برقرار كند .
سفر بي سابقه اميرعبدالله وليعهد عربستان به روسيه كه درماه گذشته صورت گرفت، سرآغاز تحرك ديپلماتيك روسيه براي نزديك شدن به كشورهاي اسلامي بود .
اين سفر راه ورود روسيه به سازمان كنفرانس اسلامي را هموار ساخت و اين كشور سرانجام دومين كشورغيراسلامي بود كه به عضويت اين سازمان مهم جهاني پذيرفته شد .
لبنان اولين كشوري بود كه با داشتن سيستم مختلط مسيحي، اسلامي در دهه 70ميلادي رسما به عضويت اين كنفرانس درآمد.
درهرحال پيوستن روسيه به اين سازمان هم براي روسيه و هم براي كنفرانس اسلامي منافع متقابلي در برخواهد داشت .
براي روسيه نزديك شدن به كشورهاي اسلامي وبرخورداري از حمايت 57 كشور عضو سازمان كنفرانس اسلامي مشروعيت جديدي به اين كشور خواهد داد و تعامل جهاني را با روسيه روانتر خواهد ساخت .
از سوي ديگر پيوستن روسيه به سازمان كنفرانس اسلامي با توجه به وجود بيش از 22 ميليون مسلمان در روسيه ، به اين سازمان اهميت بيشتري مي بخشد .
قدرت نظامي روسيه و برخورداري اين كشور از حق وتودر سازمان ملل و پشتيباني آن از قضاياي جهان اسلام مي تواند پشتوانه محكمي براي سازمان كنفرانس اسلامي باشد .
موضوع دومي كه توجه جهانيان را به اجلاس اخير سازمان كنفرانس اسلامي جلب كرد، سخنان جنجال برانگيزنخست وزيرمالزي بود.
ماهاتير محمد با اشاره به قتل عام يهوديان توسط غربيها در جنگ دوم جهاني ياد آور شد كه 6ميليون يهودي در سرتاسر جهان مي كوشند تا انتقام كشته هاي خود را از مسلمانان بگيرند.
اين سخنان بلافاصله با واكنش كشورهاي غربي مواجه شد و آن را ضد يهودي تلقي كردند، اما ماهاتير محمد همچنان بر حقانيت موضع خود پافشاري مي كند .
به هرحال اجلاس اخير مالزي با اينكه در طول 34 سال عمر كنفرانس اسلامي از ويژگي خاصي بر خوردار نبود اما از اين جهت اهميت مي يابد كه راه را براي ورود برخي كشورهاي ديگر جهان كه داراي جمعيت مسلمان هستند و مشتركاتي با كشورهاي اسلامي دارند، هموار خواهد ساخت .
نظر شما