علي اصغر سلطانيه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري "مهر" در خصوص اخباري مبني بر تعويق سفر هاينونن معاون امور پادمان آژانس بين المللي انرژي اتمي گفت : در روزهاي اخير گفتگوهاي مسوولان ايران و آژانس بين المللي انرژي اتمي در وين انجام شده و ادامه دارد و لزوما قرار نبود اين گفتگوها در تهران برگزار شود .
وي افزود : در پي سفر محمد البرادعي به تهران مقرر شد مذاكرات و بازرسي هايي درآژانس و ايران در خصوص ابهامات باقيمانده در موضوع هسته اي ايران صورت گيرد ، بر اين اساس همكار هاي ما با آژانس بين المللي انرژي اتمي در زمينه بازرسي و گفتگو در خصوص ابهامات و سوالات باقيمانده ادامه دارد .
سلطانيه درپاسخ به اين سوال كه چه بخشي از ابهامات در گفتگو هاي اخيرمسولان ايران و آژانس برطرف شده و چه ابهاماتي باقي مانده است ، گفت : ما به آنچه مربوط به چارچوب تعهداتمان در قالب ان پي تي و آژانس بوده است پاسخ داده ايم و اگر سوالات ديگري نيز مطرح شود در همين چارچوب پاسخگو خواهيم بود .
وي در خصوص چارچوب بازرسيهاي آژانس در روزهاي اخير از ايران گفت : ما پيشتراعلام كرده ايم كه بر اساس مصوبه مجلس شوراي اسلامي در خواست هاي بازرسي فراتر از پادمان ان پي تي را نخواهيم پذيرفت اما به همه در خواست هاي در چارچوب پادمان جواب مثبت داده ايم و خواهيم داد .
نميانده ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي با بيان اينكه در مدت همكاريهاي ايران و آژآنس هيچ وقفه اي در روند بازرسي هاي آژانس از ايران بوجود نيامده است ياد آور شد : همكاريهاي ايران با بازرسان آژانس آنقدر شفاف بوده است كه همزمان با اعلام پيشرفت هسته اي ايران توسط رئيس جمهور، بازرسان آژانس در نطنز حضور داشتند و از نزديك شاهد فعاليتهاي ايران بوده اند .
وي در خصوص گزارش البرادعي در مهلت يك ماهه شوراي امنيت كه هشتم ارديبهشت به پايان مي رسد گفت : هنوز تاريخ دقيق ارائه گزارش معلوم نيست و هنوز هيچ درخواستي براي تشكيل اجلاس فوق العاده شوراي حكام مطرح نشده است و احتمالا گزارش مدير كل بصورت كتبي در اختيار اعضاي شوراي حكام قرار خواهد گرفت و رونوشت آن به شوراي امنيت ارسال خواهد شد .
سلطانيه از پيش بيني وضعيت گزارش آتي البرادعي خود داري كرد و گفت : با توجه به اينكه مذاكرات ايران و آژانس هنوز ادامه دارد هنوز قضاوت در اين خصوص زود است .
وي با اشاره به اينكه دو تن از بازرسان آژانس بين الماللي انرژي اتمي طبق برنامه عادي و معمول خود همواره در ايران حضور دارند به بازگشت بازرساني كه براي كنترل دستاوردهاي جديد ايران در نطنز حضور يافته بودند به وين اشاره كرد و گفت : هنوز برنامه جديدي براي ورود دوباره بازرسان به ايران قطعي نشده است ولي ايران همواره براي پذيرش بازرسي ها در چارچوب ان پي تي آمادگي دارد .
سلطانيه در خصوص رايزني ها و گفتگو هاي مقامات ايراني در مسكو در روز هاي اخير و طرح و بررسي پيشنهادات گفت : ما همواره گفته ايم كه از هر ابتكاري كه حق ايران را در زمينه فعاليتهاي هسته اي و غني سازي به رسميت شناخته و در چارچوب طرح ارائه شده توسط رييس جمهور در نشست سران سازمان ملل باشد استقبال مي كنيم
وي همچنين در مورد طرح روسيه با اشاره به اظهارات آقازاده رييس سازمان انرژي اتمي گفت : از نظر اصولي با اين طرح موافقيم اما پارامترهاي حقوقي و فني و مالي آن نيازمند بررسي بسيار و رفع ابهام در جلسات و مذاكرات بعدي است .
نماينده ايران دردفاتر سازمان ملل در وين كه به عنوان ميهمان ويژه در نشست بين المللي خلع سلاح جهاني در مسكو حضور داشت در خصوص اين نشست توضيح داد: اين نشست با حضور بيش از 200 نفر از صاحب نظران و نخبگان و كارشناسان از 27 كشور جهان در زمينه امنيت بين المللي برگزار شد تا خوراك تصميم گيري سران جي هشت كه تابستان آينده در مسكو برگزار مي شود فراهم شود .
وي در ادامه گفتگو با "مهر" با بيان اينكه در سخنراني خود در اين كنفرانس به دو موضوع اصلي انحراف افكار عمومي جهان از تهديد اصلي امنيت جهاني با طرح مساله هسته اي ايران وروند و جايگاه مساله هسته اي ايران پرداخته است افزود : اين كنفرانس فرصت مغتنمي بود تا توضيحات لازم در خصوص فعاليتها ي هسته اي ايران را در قالب سخنراني ارائه كنم و سوالات و ابهامات حاضران پاسخ گويم .
سلطانيه با اشاره به جلسه يك ساعت و نيمه پرسش و پاسخ خود در نشست مسكو گفت : در اين نشست تاكيد كردم كه چگونه با اسناد و مدارك ثابت مي شود كه فعاليتهاي هسته اي ايران منطبق برقوانين آژانس بين المللي انرژي اتمي و تعهدات بين المللي است و بوده وتاكنون طبق گزارشات موجود هيچ دليلي مبني بر انحراف ايران ازمسير صلح آميز وجود نداشته است و بر اين اساس تنها راه حل موضوع هسته اي ايران تمركز موضوع در وين و آژآنس بين المللي انرژي اتمي است .
نظر شما