۴ اردیبهشت ۱۳۸۵، ۱۳:۱۱

معاون برنامه ريزي و اقتصاد حمل و نقل وزارت راه و ترابري اعلام كرد:

احداث 7800 كيلومتر آزادراه و بزرگراه ، 5400 كيلومتر راه اصلي و 5000 كيلومتر راه‌آهن تا سال 1388

احداث 7800 كيلومتر آزادراه و بزرگراه ، 5400 كيلومتر راه اصلي و 5000 كيلومتر راه‌آهن تا سال 1388

معاون برنامه ريزي و اقتصاد حمل و نقل وزارت راه و ترابري احداث 7800 كيلومتر آزادراه و بزرگراه و 5400 كيلومتر راه اصلي تا سال 1388 (2009 ميلادي و پايان برنامه چهارم توسعه )، ساخت 5000 كيلومتر راه آهن جديد در برنامه چهارم كه شبكه سراسري شمال- جنوب و غرب- شرق را كامل خواهند كرد ، را از برنامه هاي ايران براي ارتقاء كيفي و كمي شبكه حمل و نقل جاده اي و ترابري ريلي كشور اعلام كرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر ، حميد بهبهاني در ششمين اجلاس مقامات ارشد سازمان همكاري اقتصادي -اكو با اشاره به نقش سيستم حمل و نقل در  رسيدن به توسعه پايدار كشورها، افزود: جابجايي وسيع كالاو مسافر ، مصرف انرژي ، اثرات زيست محيطي و ايجاد كارو كاهش فقر از اهميت ويژه اي براي  رسيدن كشورها به توسعه پايدار برخوردار است .

به گفته وي، در حال حاضر و در منطقه  (اكو) افزايش تقاضا براي صنعت حمل و نقل از يكسو و وجود دو كريدور اصلي ترانزيتي يعني كريدور شمال - جنوب و كريدور شرق - غرب از سوي ديگر و همچنين عبور بخش مهمي از شاهراه آسيايي از سوي كشورهاي عضو اكو، لزوم تقويت ظرفيت‌هاي موجود حمل و نقل و ترانزيت را بيش از هر زمان ديگري با اهميت تر كرده است .

بهبهاني  يكي از سه اولويت  اصلي  اكو را بهبود وضعيت  سيستم حمل و نقلي دانست و گفت: اقدامات گسترده و گوناگوني در چارچوب سازمان و در راستاي كنوانسيون‌هاي بين المللي حمل و نقل انجام شده ولذا ضروري است كه با بررسي هاي دقيق كارشناسي  و شناسايي موانع فيزيكي و غير فيزيكي  در بخش حمل و نقل  از طريق ايجاد يك شبكه پيشرفته حمل ونقلي به سمت يك  اقتصاد پايدار در منطقه اكو حركت كنيم  .

 وي  عدم پيشرفت يكسان كشورهاي عضو در توسعه زير بناهاي حمل ونقلي به‌ويژه كشورهاي عضو در مسير كريدورهاي ترانزيتي ، فقدان سيستم موثر براي استفاده از اطلاعات سيستم حمل و نقل واستفاده فقط چند كشور محدود عضو اكو از تكنولوژي هاي جديد ، اثرات زيست محيطي صنعت حمل و نقل و عدم تكميل برخي از پروژه هاي اصلي زيربنايي حمل ونقل در برخي كشورهاي عضو  اكو بدليل مشكلان مالي و موانع فني از مهمترين مشكلات حمل ونقلي سازمان اكو براي ايجاد يك شبكه حمل ونقل موثر دانست .

بهبهاني با تاكيد بر  پتانسيل هاي بالاي كشورهاي عضو اكو براي توسعه و استفاده از صنعت حمل و نقل ، تاكيد كرد:  سازمان اكو با در برگرفتن 300 ميليون نفر جمعيت و تنوع و گوناگوني فرهنگ‌ها و در صورت گسترش  امكانات براي جايجايي كالاو مسافر در منطقه  مي تواند زمينه  ساز مناسبي براي گسترش صنعت توريسم و تبادل  امورفرهنگي  ميان كشورهاي عضو را فراهم آورد.

وي با اشاره به فعاليت‌هاي ايران براي ارتقاء كيفي و كمي شبكه حمل و نقل كشور به عنوان يكي ازبنيانگذاران اكو، افزود:  احداث 7800 كيلومتر آزادراه و بزرگراه و 5400 كيلومتر راه اصلي تا سال 1388 (2009 ميلادي و پايان برنامه چهارم توسعه ) ساخت 5000 كيلومتر راه آهن جديد كه شبكه سراسري شمال- جنوب و غرب- شرق را كامل خواهند نمود ،از برنامه هاي ايران براي ارتقاء كيفي و كمي شبكه حمل و نقل  جاده اي و ترابري ريلي كشوراست .

بهبهاني همچنين افزايش  ظرفيت تخليه و بارگيري بنادربه حدود 76 ميليون تن در سال ، افزايش ظرفيت تخليه و بارگيري كانتينري بميزان 5/2 ميليون TEU  ، ايجاد دو پست اسكله 120 هزار تني و سيلوهاي ترانزيت غلات در بنادر جنوبي ، نوسازي ناوگان تجاري دريايي و افزايش ظرفيت جابجايي دريايي مسافر تا حدود 5/2 ميليون نفر در سال و واگذاري امور تصدي گري زير بخشها به بخش خصوصي از ساير برنامه هاي ايران براي ارتقاء سيستم حمل و نقل دريايي كشور است .

به گفته وي هم اكنون ظرفيت تخليه و بارگيري بنادركشور بيش از 60 ميليون تن كالا است كه شامل 11 بندر تجاري در شمال و جنوب با داشتن 101 پست اسكله تخصصي است و 113 كشتي بازرگاني با ظرفيت بيش از سه ميليون تن بزرگترين ناوگان دريايي خاورميانه را تشكيل مي دهد .

بهبهاني   اجرايي شدن موافقتنامه چارچوب حمل و نقل و ترنزيت (TTFA) در سال جاري  حاصل تلاش كشورهاي عضو اكودر زمينه توسعه و حل و نقل  كشورهاي منطقه  دانست و افزود: اميد است در اين اجلاس شاهد تصميمات سازنده براي اجرايي نمودن فعاليت قطار باري و مسافري آلماتي - استانبول باشيم .

کد خبر 316260

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha