۵ اردیبهشت ۱۳۸۵، ۱۰:۳۸

يك شاعر و پژوهشگر ادبي در گفتگو با مهر :

ادبيات كودك نبايد با اعمال سليقه بزرگسالان شكل بگيرد

ادبيات كودك نبايد با اعمال سليقه بزرگسالان شكل بگيرد

عدم ارتباط ادبيات كودك ايران با جهان و بريدگي و فاصله اي كه بين ادبيات و هنر كودك است ، از جمله مشكلات حوزه ادبيات كودك به شمار مي آيد .


ناصر صارمي در گفتگو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، با بيان اين مطلب افزود :  ادبياتي كه حالا در عرصه كار كودك ديده مي شود از آن دست ادبيات است كه بزرگترها هم بايد بپسندند اما شايسته آن است كه ادبيات كودك صرفا براي كودك باشد و همچنين انقطاعي در خصوص ارتباط ادبيات كودك ايران با ادبيات روز جهان براي كودكان ما ديده مي شود مثل نبودن ترجمه اي خوب از كار كودك و نا آشنا بودن كودكان با آثار به روز دنيا در نتيجه گستردگي لازم در كار كودك ديده نمي شود.

اين شاعرو پژوهشگر ادبي ياد آورشد : طي چند سال اخير چه در رسانه اي تصويري و چه در نشريات در خصوص ادبيات كودك كار زيادي نشده  و چنين مي نمايد كه ادبيات كودك چه داستان ، چه شعر و يا هر مقوله ديگري بيشتربه خاطر كودك است تا ادبيات كودك ، حتي ورود مسايل سياسي و اجتماعي به دنياي بكر و دست نخورده كودكان و تزريق نكاتي كه اساسا به درد كودك در مقاطع سني ويژهنمي خورد را مي توان از مشكلات ادبيات كودك بر شمرد.

وي تصريح كرد : ادبيات كودك بايد با هنر آميخته باشد كه در حال حاضر ما اين آميزش را نمي بينيم مثلا شعر و موسيقي ، تمامي اهل فن مي دانند كه ما امروز موسيقي كودك نداريم و به نظر مي رسد كه كودكان نقشي در ادبياتي كه مربوط به خودشان تعلق دارد را ندارند و اين ادبيات بايد با سليقه بزرگتر ها ساخته شود  ، در نتيجه ادبياتي خشك و بي تاثير براي كودكان به عنوان ادبيات كودك برجا نخواهد ماند ، البته شايد كساني كه در اين كشور كار كودك انجام مي دهند راضي باشند چراكه به دليل قلت اهل ، بازارشان گرم است اما براي كشور جوان ما واقعا بستر نامناسبي است .

اين شاعر اضافه كرد : چه بسيار كه ديده مي شود اشعار و داستانهايي با برچسب گروه سني الف - ب - ج كه اين گروه بندي ها به واقع كارشناسانه نيست ، به عقيده من يك كار هنري براي تقسيم بندي و گروه بند، نياز به دقت نظر و آزمايش و خطا دارد . كار كودك ، نياز به طرح درحريم كودك دارد و بعد از آن مي توان بر چسب كيفيت و استاندارد را بر آن چسباند .

ناصر صارمي در پايان گفتگو با مهر خاطر نشان كرد : در وادي ادبيات كودك  ، شعر كه از قدرت رسوخ و تنفيذ بيشتري برخوردار است بايد با حساسيت بيشتري به نام كودك ثبت شود ، كودك فقط نشاط را مي شناسد و اين بهترين دروازه براي ورود به دنياي اوست ، سالها پيش زماني كه فردريك فرويل با بازخواني تلخي هاي محيط آموزشي دنياي كودكي اش به فكر بناي محيطي به نام Kindergarten افتاد ، شايد اولين سنگ بناي دنياي كودك به اضافه نشاط و منهاي خشونت نهاده شد .

کد خبر 316626

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha