به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر ، وزير بازرگاني امروز در مراسم افتتاحيه نخستين سمينار ملي تحقيقات فرش دستباف ايران با بيان اين مطلب فقدان سازمان ومتولي واحد براي تدبير امور حاكميتي و تشويق بخش خصوصي براي تصدي گري فرش دستباف را از عواملي دانست كه سياستگذاري ، برنامه ريزي ، نظارت و حمايت از اين هنر - صنعت را به ورطه فراموشي كشانده است.
محمد شريعتمداري افزود: به علت رويكرد سنتي به فرش دستباف ايران كه براساس آن فرش كالايي با منابع فراوان داخلي، فناوري ساده و مشتري آماده در سطح جهان تلقي مي شده و كمتر با نگاهي علمي و روزآمد به ابعاد متنوع انساني، اجتماعي و تجاري و بازاريابي آن توجه شده، نتوانسته است با تكيه براصالتهاي ملي و فرهنگي خود در بازار پيچيده و پر رقابت تجارت جهاني جايگاه خود را حفظ كند.
وي با اشاره به لزوم توجه بيشتر به هنر - صنعت فرش ايران تاكيد كرد: به موازات اقدامات ساختاري و سازماني توجه به توانمنديها و برجستگي ها و مشكلات فرش دستباف ، ضروري است.
شريعتمداري افزود: با تخصيص اعتبار تحقيقاتي در سال 77 به مركز تحقيقات فرش دستباف ايران وابسته به وزارت جهاد سازندگي سابق نخستين قدم براي توجه به پژوهشهاي كاربردي فرش دستباف ايران برداشته شده است.
وي ابراز اميدواري كرد با همكاري و حمايت وزات علوم و سازمان مديريت و برنامه ريزي مركز تحقيقات فرش دستباف ايران به پژوهشكده فرش دستباف تبديل شود وامور پژوهشي فرش ايران جايگاه شايسته اي پيدا كند.
وزير بازرگاني همچنين بر اطلاع رساني جامع در باره يافته هاي علمي و دستاوردهاي اين همايش و كاربردي كردن آن تاكيد كرد و گفت: اين مهم بايد مورد توجه قرار گيرد.
شريعتمداري همچنين خاطر نشان كرد: براي نهادينه كردن وتداوم امورعلمي وپژوهشي براي فرش دستباف ايران، ايجاد دبيرخانه اي ثابت درمركز تحقيقات يا پژوهشكده فرش دستباف ايران به عنوان پايگاه اصلي ومسوول امور پژوهشي فرش دستباف ضروري است.
وي افزود: تلاش بر اين است كه فرش دستباف ايران و امور پژوهشي و عملي آن در برنامه چهارم توسعه اقتصادي كشور جايگاه لازم را پيدا كند.
هنر فرش دستباف كشور به ورطه فراموشي و ضعف كشيده است .
کد خبر 31670
نظر شما