۶ اردیبهشت ۱۳۸۵، ۱۰:۳۲

متخصص تغذيه در گفتگو با مهر خبر داد:

افزايش احتمال پوكي استخوان در كودكان دچار كمبود ويتامين D پس از سنين بلوغ

افزايش احتمال پوكي استخوان در كودكان دچار كمبود ويتامين D پس از سنين بلوغ

كمبود ويتامين D ، احتمال ابتلا به پوكي استخوان در كودكان دچار نرمي استخوان ، در سنين پس از بلوغ را افزايش مي دهد.

دكتر سيد علي كشاورز ، متخصص تغذيه ، در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود:كمبود ويتامين D در بدن كودكان ، موجب مختل شدن رشد قدي آنان مي شود و به اين ترتيب دچار كوتاه قدي مي گردند.

وي ادامه داد: شير مادر براي كودكان از هنگام تولد تا 6 ماهگي غذاي كامل است اما ويتامين D را ندارد. بنابران به نوزادان از 5 روزگي تا 15 روز بعد از تولد قطره ويتامين D داده مي شود.

كشاورز تصريح كرد: كودكان بايد در معرض مستقيم نور خورشيد به مدت 10 دقيقه قرار گيرند تا ميزان مورد نياز ويتامين D يك هفته بدن آنان تامين شود و در صورتي كه به علت پوشيدن لباس ، در معرض مستقيم نور خورشيد نباشند ، بايد به ميزان بيشتري نظير 30 دقيقه قرار گيرند كه البته اين زمان در نقاط آلوده كشور نيز بايد تا حدي افزايش يابد.

متخصص تغذيه گفت: در صورت عدم قرار گرفتن كودكان در معرض مستقيم نور خورشيد و عدم خوراندن قطره ويتامين D خطر نرمي استخوان  و عوارض ناشي از آن نظير انحناي استخوان ساق پا و در موارد حادتر تغيير در مچ دست و قفسه سينه مي شود.

وي تصريح كرد: از آنجا كه ويتامين D در جذب كلسيم و استخوان سازي موثر است و كمبود اين ويتامين در بدن خطر مختل شدن رشد قدي در كودكاني كه با كمبود اين ويتامين مواجه هستند ، وجود دارد. چون در اين صورت قد اين كودكان به صورت متعادل و با زمينه وراثتي مناسب افزايش نمي يابد و دچار كوتاه قدي مي شوند.

كشاورز گفت: اغلب ويتامين هاي مورد نياز بدن از طريق مصرف مواد مغذي در غذاها تامين شود اما ويتامين D در مواد غذايي وجود ندارد بنابراين بايد از نور خورشيد به عنوان مكمل اين ويتامين مورد استفاده قرار دهند.

کد خبر 316809

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha