به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر ، محمد رحمتي امروز در مراسم اختتاميه ششمين اجلاس وزراي حمل و نقل و ارتباطات اكو با اشاره به اهميت همكاري هاي منطقه اي افزود : سازمان هاي مختلف منطقه اي در اقصي نقاط جهان و از جمله سازمان همكاري منطقه اي اكو در منطقه به صورت جدي فعاليت دارند به طوري كه كشورها منافع سياسي واقتصادي خود را در همكاري هاي منطقه اي جستجو مي كنند .
وي با تاكيد بر تكميل زير بناهاي حمل و نقل وارتباطات به عنوان بستري لازم براي توسعه و پيشرفت كشورها، گفت : سازمان اكو از زمان تاسيس تاكنون توجه ويژه اي به توسعه بخش حمل و نقل وارتباطات در ميان كشورهاي عضو كرده است .
رحمتي با اشاره به گزارش فعاليت هاي ايران در دو بخش حمل ونقل و ارتباطات تصريح كرد : احداث و افتتاح خط آهن محور بافق - مشهد به طول 800 كيلومتر ( بهره برداري در ارديبهشت ماه سال 84) ، احداث خط آهن كرمان ، زاهدان كه از اين طريق خط آهن پاكستان به شبكه سراسري ريلي ايران متصل مي شود، از جمله عملكردهاي ايران در اين خصوص است.
به گفته وي ، احداث خط آهن قزوين - رشت - انزلي - آستار به طول 370 كيلومتر ( بهره برداري طي 4 سال آينده ) و احداث راه آهن غرب كشور براي اتصال به راه آهن عراق از برنامه هاي ديگر ايران در زمينه حمل و نقل محسوب مي شود .
وي تاكيد كرد : كليه پروژه هاي ياد شده به لحاظ اهميت حمل و نقل در كشورهاي منطقه صرفا از طريق بودجه اعتبارات ملي ايران ساخته شده و يا دردست احداث است .
وزير راه و ترابري ، تكميل آزاد راه تهران - قزوين - زنجان - تبريز - بازرگان و تكميل آزاد راه تهران - ساوه - سلفچگان و بزرگراه همدان - كرمانشاه - اسلام آباد را از برنامه هاي ايران در اين بخش عنوان كرد .
وي ظرفيت تخليه و بارگيري بيش از 67 ميليون تن كالاي غير نفتي در بنادر كشور ، 53 ميليون تن كالاي نفتي و 2 ميليون و 239 هزار TEU (واحد شمارش كانتينر ) و ظرفيت جابجايي بيش از 5 ميليون مسافر دريايي عملكرد سالانه بخش حمل ونقل ايران اعلام كرد .
وي افزود: بيش از 60 فرودگاه بين المللي در كشور فعال بوده و فاز اول فرودگاه بين المللي امام خميني نيز نزديك به يك سال است كه مورد بهره برداري قرار گرفته است .
وي موافقت نامه چارچوب حمل و نقل ترانزيت TTFA را به عنوان يكي از اسناد مهم حمل و نقل در چارچوب سازمان اكو دانست و گفت : با پيگيري هاي جدي به عمل آمده از سوي وزارت راه و ترابري سند موافقت ياد شده اخير در مجلس به تصويب رسيده و در آينده نزديك در ايران لازم الاجراست .
وي تشكيل يك گروه كاري براي بررسي و نهايي كردن مسائل فني پروژه قطارهاي باري و مسافري آلماتي - استانبول را از برنامه هاي ديگر عنوان كرد.
وزير راه و ترابري با اشاره به اينكه برنامه هاي حمل و نقل وارتباطات سازمان اكو در سال 1998 آغاز و در 2007 به اتمام مي رسد گفت : اين در حالياست كه برخي از اين پروژه ها تاكنون به دلايل مختلف مانند مشكلات مالي و يا فني اجرايي نشده است .
به گفته وي ، 14 اجلاس مديران عامل مخابرات اكو و 5 اجلاس كارشناسي فيبر نوري واولين اجلاس ICT درماه مي 2006 به ميزباني وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در ايران برگزار مي شود .
وي رفع مشكلات مربوط به رواديد براي رانندگان و تجار و يكسان سازي اسناد حمل و روان سازي فعاليت گمركي ، گمركات و مكانيزم براي فعاليت حمل و نقل ميان كشورهاي عضو بدون وجود سهميه را پيشنهاد كرد و افزود : اين اقدامات براي روان سازي حمل و نقل و ترانزيت در كشورهاي منطقه ضروريست .
نظر شما