۱۱ اردیبهشت ۱۳۸۵، ۱۶:۴۴

يك فعال سياسي و صلح در آمريكا در گفتگو با مهر :

آمريكا و اروپا درپي دموكراسي نيستند و موضع آنان در قبال حماس شاهدي بر اين مدعا است

آمريكا و اروپا درپي دموكراسي نيستند و موضع آنان در قبال حماس شاهدي بر اين مدعا است

خبرگزاري مهر - گروه بين الملل: يك فعال سياسي و صلح در نيويورك گفت آمريكا و اروپا علاقه اي به دموكراسي ندارند و حركت اخير آنها در قبال دولت تازه تاسيس فلسطين و فشار آنها به اين دولت شاهدي بر اين مدعاست.

در پايان ماه آوريل سال جاري جنبش مقامت اسلامي حماس در انتخابات پارلماني تشكيلات خودگردان فلسطين به پيروزي دست يافت و اين مسئله گرچه تعجب محافل غربي را بر انگيخت ولي سبب شد تا اين بلوك ، سياستي را در پيش گيرد كه ممكن است مشكلاتي را براي آينده تشكيلات خودگردان فراهم آورد.

ابتدا آمريكا و سپس برخي از دولت هاي اروپايي مخالفت خود را با دولت منتخب ملت فلسطين اعلام كردند و گرچه هر دو بر كاملاً دموكراتيك بودن اين انتخابات اعتراف داشتند اما بر آن شدند تا با استفاده از قطع كم هاي مالي دولت حماس را در تنگنا قرار داده تا شايد بتوانند اين جنبش را با برخي از خواسته هاي خود همراه كنند.

در همين رابطه خبرگزاري مهر با "آدام شاپيرو" * (Adam Shapiro) يك فعال يهودي عضو جنبش وحدت بين المللي و مخالف سياست ضد بشري اسرائيل در بروكلين نيويورك مصاحبه اي انجام داده است.

شاپيرو در خصوص سياست آمريكا و اروپا و رفتار آنها با دولت حماس با وجود اذعان به دموكراتيك بودن انتخابات و دليل اين اقدامات آنان مي گويد :"  آمريكا و اروپا هر دو نشان داده اند زماني كه تمايل به تغييرات دارند ، علاقمند به روند دموكراتيك نيستند و احترامي هم به خواست شهروندان ديگر كشورها قائل نيستند".

" شاپيرو به همراه همسر فلسطيني - آمريكايي خود "هويدا عرّاف"

به گفته وي ، پيروزي حماس ، در بعد داخلي و خارجي  آنچه را كه از سال 1993 و در حال حاضر براي مردم فلسطين اتفاق مي افتد به طرز شگفت انگيزي خنثي كرده است.

وي در ادامه به "مهر" مي گويد: " سياست هاي آمريكا و اروپا  تماماً در راستاي حمايت و تقويت اسرائيل است و آمريكا در اين مناقشه بطور اساسي ديني نسبت به اسرائيل دارد و بطور واقعي در صدد تامين عدالت و صلح پايدار، بر اساس حقوق بين المللي و حكومت قانون نيست".

حال اين سئوال مطرح مي شود كه روند صلح تحت چنين شرايطي و وضعيت بد دولت فلسطين چگونه به پيش خواهد رفت :

اين فعال آمريكايي  ضمن تائيد احتمال فروپاشي تشكيلات خودگردان در صورتيكه سرمايه و بودجه اي وجود نداشته باشد اظهار داشت :"  اين مورد در كوتاه مدت كاملاً مسئله ساز خواهد بود اما من به شخصه تصور نمي كنم كه فروپاشي دولت خودگردان در بلند مدت چيز بدي باشد".

وي بر اين باور است "دولت و تشكيلات خودگردان نهادي است كه اساساً از سوي اسرائيل و آمريكا (با موافقت فلسطينيان)  ايجاد شده و نهادي است كه نتيجه هزينه هاي اشغال از سوي اسرائيل بود . به گفته شاپيرو  اسرائيل با ترفندي ايجاد تشكيلات خودگردان به تنهايي قادر شده است تا مسئوليت انساني و اقتصادي فلسطينيان را درمناطق اشغالي از سر باز كند تا بتواند سياست هاي توسعه طلبانه خود را به پيش ببرد .

اين عضو جنبش همبستگي بين المللي همچنين پايان عمر تشكيلات خودگردان را براي بسياري از فلسطيني ها ،  از بين رفتن يك بعد از آنچه كه بايد به عنوان " اشغال دو وجهي و يا يك شريك كوچك در اشغال " تلقي گردد مي داند.

اشاره اين فعال صلح به عملكرد توام با تسامح و همچنين عقب گرد تشكيلات خودگردان در گفتگوهاي صلح است كه در نهايت با واگذاري امتيازات بسياري، چيزي عايد ملت فلسطين نشد.

همچنين شاپيرو با اشاره به سياست جديد اسرائيل در خصوص مرزها و شهرك هاي اطراف بيت المقدس و روي كار آمدن حماس در فلسطين و همچنين چشم انداز صلح مي گويد: "  اين دولت جديد، دولت واقعي اسرائيل نيست ، اين دولت بيشتر درپي قانوني كردن و رسميت بخشيدن به  آن چيزي است كه از آن به سياست غير رسمي چند دهه گذشته (اشغال و توسعه شهرك سازي) نام برده مي شود".

شاپيرو همچنين با اشاره به بي اعتنايي رژيم صهيونيستي به تعهدات خود و همچنين بي اعتنايي آمريكا و اروپا به اين موضوع ، در گفتگو با "مهر" تصريح كرد: اسرائيل تنها زماني در مسير انجام تعهدات خود  از جمله رعايت حقوق بشر و همچنين حقوق سياسي فلسطينيان طبق قطعنامه هاي سازمان ملل و قوانين بين المللي پيش خواهد رفت كه جامعه بين المللي به ويژه آمريكا و اتحاديه اروپا اين رژيم را براي انجام تعهدات مجبور نمايند". وي همچنين بر اين باور است كه براي اسرائيل اهميتي ندارد كه چه كسي در فلسطين در راس كار باشد تنها اين فشار و يا بي اعتنايي آمريكا و اروپا به اقدامات  اين رژيم است كه سياست اسرائيل را در قبال فلسطيني ها تدوين مي كنند . به گفته اين فعال صلح  ، سياست آمريكا و اروپا در قبال اسرائيل چيزي است كه بسياري يا از آن اطلاع ندارند و يا آن را ناديده مي گيرند.

به گزارش مهر،  شاپيرو پس از تحصيلات خود در دانشگاه به عنوان يك فعال صلح طلب و ضد اسرائيلي در آمد و زماني كه ارتش اسرائيل دفتر عرفات را محاصره كرده بود وي يكي از اعضاي گروهي بود كه در اطراف مقر رهبر سابق تشكيلات خودگردان سپر انساني تشكيل داده بود. شاپيرو كه پيشتر مدير مركز "بذرهاي صلح" -مركزي براي همزيستي مسالمت آميز در بيت المقدس- بوده به خاطر انزجار از سياست هاي اسرائيل و همچنين عملكرد برخي از همكيشان خود در داخل سرزمين هاي اشغالي گفته است كه ديگر خود را يك يهودي نمي داند و به اين دليل صهيونيست ها به وي لقب يهودي از خود متنفر و بيزار داده اند.

کد خبر 318712

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha