پرويز رضا زاده در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، با بيان اينكه اجراي بارور سازي ابرها بر عهده وزارت نيرو بوده و سازمان هواشناسي فقط انجام مراحل تحقيقاتي اينگونه طرح ها را بر عهده دارد ، تصريح كرد : از 6 سال پيش اجراي اين طرح در مناطق مركزي كشور مانند يزد با همكاري كشور روسيه كه تجربه زيادي در اين زمينه دارد ، عملياتي شده است.
وي درباره پديده بارور سازي ابرها اظهار داشت: بارور سازي روشي است كه در آن بتوان از رطوبت موجود در ابر بيشترين برداشت بارش را داشت .
رضازاده با اشاره به روش هاي مختلف براي تشديد بارندگي ، افزود: در يكي از روش ها كه به صورت هسته ميعان عمل مي شود ، ذرات بخار آب موجود در هوا جذب و به صورت قطرات مايع حول آن ذره بنيادين متمركز مي شود.
وي ادامه داد: در فرايند بعدي اين قطره ها ريزش كرده و با غلبه بر نيروي شناور به سمت پايين مي بارد كه مقدار كارايي اين روش به ساختار ابري كه در منطقه تشكيل مي شود ، بستگي دارد كه اين ابرها بايد از نوع ابرهاي همرفتي باشد.
مديركل پيش بيني سازمان هواشناسي كشور ، با تاكيد بر اينكه روش بارورسازي ابرها براي استحصال آب از ابر و ايجاد باران بسيار پر هزينه است ، تصريح كرد: استفاده از اين روش تنها در شرايط حاد و اضطراري كه مدتهاي طولاني هيچ بارشي نداشته باشيم ، توصيه مي شود.
رضازاده با بيان اينكه تا وقتي از امكان بارش طبيعي برخوردار باشيم ، استفاده از اين روش به صرفه نيست ، افزود: در صورتي كه از مقدار ذخيره آب موجود در كشور استفاده بهينه داشته باشيم ، ديگر ضرورتي براي استفاده از اين روش ها وجود نخواهد داشت .
نظر شما