الهام امين زاده در گفت و گو با خبرنگار"مهر"، با اشاره به اينكه موضوع ايران را با استناد به بند 12 اساسنامه آژانس بين المللي انرژي اتمي به شوراي امنيت گزارش كرده اند، گفت: طبق اين بند اگر كشوري طبق گزارش بازرسان آژانس و گزارش مدير كل "عدم پيروي " از قوانين آژانس را در كارنامه فعاليتهاي خود داشته باشد و گزارشها تاييد كنند كه كشوري تعهدات خود را نقض كرده است شوراي حكام مي تواند بر اساس اين گزارشات و بااستناد به اين بند موضوع را به شوراي امنيت گزارش كند .
اين كارشناس حقوق بين الملل افزود : اين در حالي است كه چنين روندي به هيچ عنوان در مورد ايران تحقق نيافت، هيچگاه و در هيچ يك از گزارشات بازرسان و البراعي حرفي از نقض تعهدات توسط ايران و يا عدم پايبندي به ميان نيامد بلكه شوراي حكام صرفا تحت فشار سياسي و در پي يك لجبازي غير عقلاني، در قطعنامه سپتامبر مدعي عدم پايبندي ايران به تعهدات شد و بر اين اساس موضوع ايران را به شوراي امنيت گزرش داد.
نماينده مردم تهران با اشاره به اينكه موضوع ايران زماني به شوراي امنيت گزارش شد كه بيش از 90 درصد ابهامات آژانس در خصوص فعاليتهاي هسته اي ايران با بازرسي هاي خارج از چارچوب و امتيازات ويژه اي كه ايران در نظر گرفته بود برطرف شده بود ، گفت : رفتار همراه با تهديد و ارعاب صرفا به عنوان لجبازي و بهانه جويي و با هدف محروم ساختن كشور ها و نسلها از حقوق خود ، نه شايسته نهاد هاي بين المللي چون سازمان ملل و آژانس بين المللي است و نه شايسته كشور هاي مدعي حقوق بشر و دموكراسي .
وي بهترين راهكار حل موضوع هسته اي ايران را بازگشت موضوع به آژانس بين المللي انرژي اتمي براي رفع ابهامات و يافتن راهكار هاي اعتماد ساز در چارچوب مذاكرات خواند و گفت : در شرايطي كه پرونده ايران در شوراي امنيت و تحت فشار سياسي قرار گيرد دليلي براي ديپلماسي با هدف اعتماد سازي در اين شورا وجود ندارد .
اين كارشناس حقوق بين الملل به پيشنهاد اخير ايران در نامه اي به آژانس بين المللي انرژي اتمي اشاره كرد و گفت : پذيرش اين پيشنهاد مبني بر رفع كليه ابهامات در زمانبندي مشخص به شرط خروج موضوع ايران از شوراي امنيت مي تواند بهترين راهكار براي كشور هاي باشد كه با بهانه جويي هاي بي دليل آمريكا و تضعيف نهاد هاي بين المللي با هدف فشار به ايران مخالفند .
ارسال پيشنهاد ايران به آژانس بين المللي انرژي اتمي به اين معناست كه ايران بررسي موضوع در شوراي امنيت را خارج از هر گونه محدوده قانوني مي داند و اساسا اين نهاد را مرجعي براي رسيدگي به موضوع نمي بيند كه لازم بداند پيشنهادش را خطاب به آنان بنويسد |
وي تصريح كرد : ارسال اين پيشنهاد به آزانس بين المللي انرژي اتمي به اين معناست كه ايران بررسي موضوع در شوراي امنيت را خارج از هر گونه محدوده قانوني مي داند و اساسا اين نهاد را مرجعي براي رسيدگي به موضوع نمي بيند كه لازم بداند پيشنهادش را خطاب به آنان بنويسد .
امين زاده افزود : اين نامه نشان مي دهد كه ايران آژانس بين المللي انرژي اتمي را به عنوان مرجع رسيدگي كننده به مضوع قبول دارد و مي خواهد تا رفع كليه ابهامات و نگراني هاي واقعي بين المللي با اين نهاد كار كند .
وي شوراي امنيت را يك نهاد سياسي كور خواند كه در آن آرا و حق وتو خريد و فروش مي شود و افزود : ايران معتقد است ، اگر بناست در اين نهاد رايزني انجام شود ، آژانس بين المللي انرژي اتمي با توجه به تخصص و شناختش از فعاليتهاي صلح آميز ايران مي تواند نماينده ايران دراين رايزني ها باشد .
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با تاكيد بر لزوم فعال شدن ديپلماسي ايران گفت : ما بايد از طريق ديپلماسي بتوانيم جو تبليغاتي آمريكا را عليه خود شكسته و صدايمان را به گوش كشورهاي جهان برسانيم .
امين زاده تصمصيم مسئولان نظام مبني برتعليق همكاريهاي ايران وآژانس بين المللي انرژي اتمي در صورت قرار گرفتن ذيل بند هفت منشور ملل متحد و اعمال تحريم را تصميمي منطقي خواند و گفت : امنيت ايران اقتضا مي كند اگر در ذيل بند 7 منشور ملل متحد قرار گيريم ، همكاريهايمان را با بازرسان آژانس قطع كنيم چوب بازرسي با اين هدف صورت مي گيرد كه كشوري به عنوان تهديد شناخته نشود اگر چنين شود ديگر بازرسي و فعاليت تحت كنترل آژانس معنا ندارد .
نظر شما