۱۱ اردیبهشت ۱۳۸۵، ۲۰:۳۹

منزلت معلم پاي تخته سياه گچ مي خورد ؛ گزارش مهر به بهانه 12 ارديبهشت روز معلم

منزلت معلم پاي تخته سياه گچ مي خورد ؛ گزارش مهر به بهانه 12 ارديبهشت روز معلم

خبرگزاري مهر - گروه اجتماعي: باز مثل امروز ، باز مثل ديروز ، كلاس ساكت ، كلاس شلوغ ، " خانم اجازه ! آقا اجازه ! روزتون مبارك " و شنيدن اين جمله براي بسياري از معلمان ، يعني يادآوري تمام روزهاي پاي تخته ايستادن ، گچ خوردن ، دير رسيدن به خانه و در نهايت...

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، در هر حال امسال نيز با ورق خوردن تقويم به هفته معلم رسيديم اما به راستي تاكنون چند گزارش ، مقاله و خبر عاطفي و غير عاطفي در باب بزرگداشت اين روز بزرگ يادداشت شده و پس از يك ابر خوانده يا نخوانده شدن در گوشه هاي بي تفاوتي جا مانده است ؟

اما روز گذشته طي نشستي مطبوعاتي دكتر حسين نقوي ، دبير ستاد بزرگداشت مقام معلم ، از نمايندگان رسانه هاي خبري يك سئوال غير معمول پرسيد: چند نفر از شما تصميم داريد به سراغ معلم كلاس اول خود برويد و برايش شاخه اي گل به رسم پاسداشت تهيه كنيد.

شايد با بيان اين جمله هر يك از شنوندگان براي لحظه اي كوتاه چهره معلمان دوره هاي مختلف تحصيلي شان را از ذهن گذراندند اما به راستي شاخه هاي گل هر يك از شاگردان ديروز و امروز مي تواند به جز نشاندن لبخندي عميق يا گذرا ، دردي از دردهاي صنفي و غير صنفي معلمان را مداوا نمايد؟

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، بيان شكايات معلمان از حقوق ناكافي ، ساعات كاري زياد ، داشتن شغل دوم و سوم ، كمبود يا نبود امكانات تفريحي و رفاهي مناسب ، تعطيلي كلاس هاي درس و تجمع هاي معترضانه ، نارضايتي از سيستم هاي ارتقاي شغلي و... آن قدر رنگ تكرار و يكنواختي به خود گرفته كه مطرح كردن چندين مواردي شايد جز تكرار مكررات  به كار ديگري نيايد.

از سوي ديگر آنچه در لا به لاي اخبار روزانه ، ماهانه و سالانه آموزش و پرورش قابل تامل به نظر مي آيد تزريق انواع و اقسام امكانات رفاهي و تسهيلات براي اين قشر از افراد جامعه است و نكته جالب توجه ديگر آن كه گويي هرگز اختصاص امكانات به معلمان به مرحله ايجاد رضايتمندي معلمان نخواهد رسيد.

اما عباس عباسپور ، معاون برنامه ريزي و توسعه مدريت وزارت آموزش و پرورش پس از بيان آمار و ارقامي در خصوص تسهيلات در نظر گرفته شده براي معلمان طي سالهاي اخير ، در پاسخ به اين سئوال خبرنگار مهر گفت: از آنجا كه وزارت وزارت آموزش و پرورش بسيار گسترده است حتي تصميمات كوچك در آن بزرگ جلوه مي كند و به همين دليل برخي از برنامه هاي اعلام شده در نظر گروهي مانند وعده هاي تحقق نيافته و بي اساس جلوه مي كند.

رئيس كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي نيز در اين باره به خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر تاكيد كرد: تعداد بي شمار قشر فرهنگيان در جامعه موجب شده ، تصويب هرگونه كمك كوچك و بزرگ براي آنان با چالش هاي جدي مواجه شود و به طور مثال همان گونه كه پذيرايي از 10مهمان براي صاحب خانه قابل تحقق تر از پذيرايي از هزاران مهمان است ، اين امر در مورد مجلس و معلمان نيز وجود دارد.

عبدالرضا مصري با اشاره به سرعت معكوس رشد جمعيت كشوري ، تصريح كرد: با گذشت زمان و ايجاد فضاي برتر و ورود و خروجي هاي مثبت مي توان به آينده اين قشر زحمت كش و دانش آموزان اميدوار بود.

وي  در ادامه تاكيد كرد: متاسفانه جايگاه معلم در ايران نسبت به 25 گذشته داراي رشد منفي بوده است.

رئيس كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي ، ناشيانه ترين رفتار معلمان را تعطيل كردن كلاس هاي درس بر سر مشكلات صنفي عنوان كرد و گفتك ما بر اين عقيده نيستيم كه معلمان مشكلات صنفي ندارند اما معلمان بايد بدانند تلاش هاي نمايندگان مجلس و دولت در جهت بهبود كاربري ، اعطاي امتيازات اقتصادي و معنوي به معلمان است و هر يك از مسئولان با برداشتن گامهايي در جهت بهبود شرايط معيشتي و شخصيتي معلمان به ذوق وصف ناپذيري مي رسند.

در هر حال رسيدن روزهاي گراميداشت هفته معلم هنگام حضور و غياب داشته ها و نداشته هاي معلمان از نگاهي دقيق تر ، ضروري به نظر مي رسد و اميد مي رود مسئولان نيز در نمره دادن به خود و معلمان منصفانه عمل كنند و از اين به بعد نمرات درخشاني در كارنامه خود و براي آيندگان بر جاي گذارند.
 

کد خبر 319997

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha