دكتر عباس حاجيها پژوهشگر پژوهشكده باقرالعلوم در گفتگو با خبرنگار"مهر"مطهري را پايه گذار مباحث تطبيقي در ايران معرفي كرد و گفت: شهيد مطهري آشنايي عميقي با فلسفه و فيلسوفان غرب داشت از طرفي با انديشه هاي اسلامي نيز به خوبي آشنا بود ، يعني هم به سراغ مسائل روز مي رفت و به بيان انديشه هاي ماركس و هگل مي پرداخت و هم شناخت عميقي نسبت به بوعلي و ملاصدرا داشت.
وي در ادامه گفت: استاد مطهري هم فلسفه را به خوبي مي شناخت و هم خود يك فيلسوف است ، براي مثال در سالهاي اخير يك دوره شش جلدي درباره فلسفه زمان و مكان با تكيه بر انديشه هاي ايشان استخراج و منتشر شده است.
حاجيها با اشاره به اينكه شهيد مطهري از بنيانگذاران كلام جديد است، يادآور شد: كلام سنتي ما به مسائل روان شناختي، جامعه شناختي و فلسفي دين نپرداخته است در صورتي كه مطهري به همه اين مقولات توجه كرده و از دل گفته هاي او مي توان مطالب جديدي را استخراج كرد، براي نمونه مي توان به نظرات او در باب عليت اشاره كرد كه در كتاب " اصول فلسفه و روش رئاليسم" به آن اشاره شده است.
وي مباحث شهيد مطهري را به دو بخش تقسيم كرد و گفت: يك قسمت از بحثها مربوط به شرايط زماني است كه مطهري در آن به سر مي برده ، چون پرداختن به ماركسيسم، كه حتي امروز هم براي پژوهشگران ما جالب است بدانند نظر مطهري در اينباره چه بوده است و ديگري مسائل ثابتي است كه نيازهاي فطري بشر را پاسخ مي دهد و به زمان خاصي برنمي گردد.
استاد شهيد مرتضي مطهري، مباحث اسلامي را به عنوان يك اصل پذيرفت و به مقايسه آن با فلسفه غرب پرداخت، وي بنيانگذار مباحث تطبيقي در ايران است.
کد خبر 320249
نظر شما