۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۵، ۱۵:۱۷

بروجردي در پي ديدار با مقامات انگليس و آلمان در گفتگو با "مهر":

اگر غرب پرونده ايران را به آژانس برگرداند روابط طرفين به مسير عادي باز خواهد گشت /فضاي مطلوب براي تحريم اقتصادي ايران در شوراي امنيت وجود ندارد

اگر غرب پرونده ايران را به آژانس برگرداند روابط طرفين به مسير عادي باز خواهد گشت /فضاي مطلوب براي تحريم اقتصادي ايران در شوراي امنيت وجود ندارد

بروجردي اعلام كرد در ديداربا همتاي آلماني اش روبرشت پولنز، پيشنهاد شد كه در صورت خارج شدن موضوع ايران از شوراي امنيت، مجلس شوراي اسلامي نيز آمادگي دارد كه در يك تعامل منطقي مقدمات حل كليه ابهامات ميان ايران و آژانس را فراهم كند.

علاءالدين بروجردي در گفتگو با خبرنگار "مهر" با اشاره به سفر صبح امروز همتاي آلماني اش به تهران گفت : در مذاكرات طولاني با روبرشت پولنز، رييس كميسيون سياست خارجي پارلمان آلمان فدرال در محل مجلس شوراي اسلامي در زمينه روابط دوجانبه بخصوص همكاريهاي دوكشور در مسائل مهم منطقه اي و موضوع هسته اي جمهوري اسلامي ايران به تفصيل بحث و تبادل نظر به عمل آمد .

وي افزود : در اين ديدار در زمينه مسائل هسته اي ابعاد مختلف موضوع و اقدامات جمهوري اسلامي ايران در جهت اعتماد سازي و رفع ابهامات از جمله تعليق دوونيم ساله داوطلبانه فعاليتهاي فن آوري هسته اي گوشزد شد و اين نكته مطرح شد كه با توجه به اينكه طرف مذاكره سه كشورآلمان و فرانسه و انگليس بوده اند اين انتظار وجود داشت كه در پي اقدامات اعتماد ساز ايران موضوع در بستري عادي مورد بررسي قرار گيرد .

به گفته بروجردي طرف آلماني نيز در اين مذاكرات بر ضرورت حل معضل از طريق ديپلماتيك تاكيد داشت و درعين حال بر اجراي قطعنامه شوراي حكام اصرار ورزيد و در مقابل بطور مشخص پيشنهاد شد اگر پرونده ايران در مسير عادي قرار گيرد طبيعتا نتيجه آن گسترش همكاريها خواهد بود .

رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در خصوص اقدامات ايران در آينده و در پاسخ به در خواستها تاكيد كرد : كليه فعاليتها بايد در چارچوب ان پي تي و آژانس باشد و جمهوري اسلامي ايران هم بازرسي ها را به عنوان يك روش منطقي پذيرفته و قبول دارد .

وي اعلام كرد دراين ديدار پيشنهاد شد كه در صورت قرار گرفتن پرونده ايران در مسير عادي و خارج شدن موضوع آن از شوراي امنيت، مجلس شوراي اسلامي نيز آمادگي دارد كه در يك تعامل منطقي مقدمات حل كليه ابهامات ميان ايران و آژانس را فراهم كرده و موضوع را به سمت عادي شدن هدايت كند .

بروجردي با اشاره به متعادل تر بودن موضع آلمان نسبت به دوكشور ديگر اروپايي فرانسه و انگليس درخصوص فعاليتهاي هسته اي ايران ،احتمال پذيرش فشار آمريكا از سوي اين كشور ها و تصويب قطعنامه اي تند عليه ايران را منوط به ارتباطات ديپلماتيك ايران دانست و گفت: تصويب قطعنامه اي تند عليه ايران و بنا به خواست آمريكا در شوراي حكام بستگي به تحرك ما در عرصه بين الملل و ارتباطات ما با چين و روسيه و كشور هاي اروپايي دارد .

وي كه در روزهاي اخير در سفر به انگليس با مقامات لندن در خصوص مساله هسته اي ايران به بحث و گفتگو نشسته است  احتمال حمله يك جانبه نظامي آمريكا به ايران را بسيار بعيد خواند و گفت در حال حاضر براي تحريم اقتصادي ايران نيز فضاي مطلوبي براي آمريكا در شوراي امنيت وجود ندارد و با توجه به مخالفت جدي روسيه و چين بعيد به نظر مي رسد اجماع بر سر چنين تصميمي شكل گيرد .
کد خبر 320334

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha