اين ناشر در گفتگو با خبرنگار كتاب مهر ، ضمن بيان اين مطلب افزود : پايين بودن فرهنگ كتابخواني در ايران به فقدان سه عامل درآمد كافي، فراغت خاطر و فرصت و وقت آزاد مربوط مي شود. بهبود وضعيت اقتصادي ايرانيان و برنامه ريزي اساسي در جهت دهي اوقات فراغت مردم به سوي مطالعه بهترين كمك دولت به حوزه نشر است .
وي ادامه داد : مخاطب شناسي از مباحث مهمي است كه متاسفانه بسياري از ناشران به آن بي توجه هستند. اين امر دو بخش مجزا را شامل مي شود. هر ناشر پيش از اقدام به تهيه كتاب بايد به بررسي اهداف كاري خود در ارائه محصول به مخاطب خاص بپردازد و پس از توليد نيز بايد از كارآمد ترين شيوه ها براي معرفي كتاب استفاده كند .
مدير نشر فرهنگ و هنر تصريح كرد : ارتقاي سطح ترجمه و استفاده از قانون كپي رايت مي تواند گامي به جلو در راه تقويت نشر ايران باشد. رعايت امانت در انتقال فرهنگ كشورهاي ديگر مي تواند ما را از حصار محكمي كه موجب جدايي ما از جهان مي شود رها كند .
وي با تاكيد بر لزوم اتخاذ روش هاي فرهنگي براي حل بحران نشر در كشور گفت : نبايد از اين حقيقت غافل شويم كه اگر يك كتاب مورد علاقه مخاطبان باشد هيچ كدام از مشكلات توزيع و نشر مانع عرضه آن نمي شود. معرفي و نقد آثار موفق ناشران ازطريق رسانه ملي يكي از بهترين حمايت هاي دولتي از حوزه نشر است .
مرتضوي ادامه داد : برگزاري نمايشگاه چند روزه با وجود اين كه مخاطبان را براي مدت كوتاهي با كتاب آشتي مي دهد اقدامي اساسي در ارتباط دائمي مردم با كتاب و مطالعه به شمار نمي رود. در واقع اين نمايشگاه تضمين كننده رابطه دائمي مردم با كتاب نيست. كمتر در جامعه خود شاهد افرادي هستيم كه با در اختيار داشتن درآمد و فراغت خاطر به مطالعه كافي بپردازند .
علي رضا مرتضوي مدير نشر فرهنگ و هنر، در پايان تصريح كرد : توجه به حديث " اطلبوالعلم ولو با الصين " ما را با اهميت آشنايي با دانش و فرهنگ كشورهاي مختلف آشنا مي كند. ارتباط ناشران ايراني با نويسندگان و ناشران كشورهاي ديگرمي تواند موجب سامان دهي صنعت توليد و نشر كتاب در ايران شود .
نظر شما