دكتر غلامعلي افروز ، استاد روانشناسي دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، با اشاره به مطالعه خود و همكارانش بر روي 200 نوجوان بزهكار و عادي شهر تهران گفت: بهره هوشي پايين بزه كاران نوجوان امكان دارد منجر به افت و شكست تحصيلي شود و در صورت نامناسب بودن محيط آموزشي ، فرهنگي و تربيتي ، نوجوان به سوي بزهكاري سوق يابد.
وي ، تحصيلات نوجوانان بزه كار را پايين تر از نوجوانان عادي دانست و اظهار داشت: دفعات اخراج شدن از كلاس درس و فرار از مدرسه در نوجوانان بزه كار بيش از نوجوانان عادي است و در مجموع اشخاص بزه كار در دوران تحصيل در مدرسه دچار مشكلات متعددي مي شوند و اين مشكلات مي تواند رابطه مستقيمي با بزه كاري آينده نوجوان داشته باشد.
استاد دانشگاه تهران به رابطه عاطفي ناقص ميان مادر و فرزند در بين نوجوان بزهكار اشاره و تصريح كرد: عدم وجود رابطه عاطفي با مادر منجر به نوعي خلاء عاطفي در زندگي نوجوان مي شود كه در اين رهگذر ممكن است شخص از مسير اصلي رشد رواني - اجتماعي خويش منحرف شده و به بزه كاري روي آورد.
افروز تاكيد كرد: مجموعه باورها ، نگرش ها و بازخوردهاي اخلاقي و اجتماعي شخص چگونگي پديدآيي و تبلور رفتارهاي اخلاقي و اجتماعي فرد را در شرايط و موقعيتهاي مختلف در پي خواهد داشت. لذا براي تغيير رفتارهاي بزهكارانه نوجوانان توجه به مباني نظري پديدآيي رفتارها ، تغيير هدفمند و بنيادين نگرش ها و باورهاي اجتماعي و اخلاقي ، ايجاد اصلاحات تدريجي لازم و تقويت يادگيري هاي مطلوب در روابط انساني و مناسبات بين فردي امري ضروري و اجتناب ناپذير است.
نظر شما