۱۷ اردیبهشت ۱۳۸۵، ۱۷:۱۷

"فلسفه ميان فرهنگي" دستاورد عظيمي براي بشر امروز است

"فلسفه ميان فرهنگي" دستاورد عظيمي براي بشر امروز است

"فلسفه ميان فرهنگي" هرچه باشد اين اميد را در دل زنده مي كند كه گامي به سوي رفع تفاهم و فهم بيشتر بر مي دارد. اگر اين گام در ميان انديشمندان و سپس در ديگر اعضاي جامعه برداشته شود دستاورد بيشتري براي بشر به ارمغان خواهد آورد.

به گزارش خبرنگار "مهر" ، عصر امروز همايش " فلسفه ميان فرهنگي و عالم معاصر " در دانشگاه علامه طباطبايي با سخنراني سيد محمد خاتمي رئيس موسسه گفتگوي فرهنگها و تمدنها  آغاز شد.

خاتمي در آغاز سخن اظهار داشت : در جهاني به سر مي بريم كه فشرده تر از جهان ديروز است و اجزاي آن به هم نزديكترند ، حتي انسان ها در اين جهان بيش از گذشته به هم شبيه اند . اين فشردگي فني و فيزيكي و درهم تنيده شدن منافع انسان ها موجب مدعا شده است كه ما در عرصه جهاني شدن به سر مي بريم .

وي در ادامه به ابهام مفهوم جهاني شدن اشاره كرد و گفت : وضعيت جديدي در زندگي بشر در حال ظهور است ، اما سوء استفاده از اين پديده و تامين هژموني قدرت هاي برتر جهان و ادغام آنها در مركز سبب نشود كه ما پديده امروز را باور نكنيم .

خاتمي در ادامه افزود : به نظر مي آيد در جهاني شدن هر چند  انسان ها از يك نظر به هم نزديك مي شوند اما از جهاتي نيز از يكديگر فاصله مي گيرند . امروزه تلقي انسان از هستي و جهان و رابطه انسان با امور نمود بسيار دارد. هيچ قومي خالي از تلقي انسان نسبت به هستي نيست و اين تلقي خاص باعث تفاوت فرهنگ ها مي شود.

وي در ادامه پرسيد اگر حقيقتي وجود دارد و انسان از جوهر يگانه اي برخوردار است پس اختلاف از كجاست ؟ اين پرسش قدمتي به اندازه عمر بشر دارد.

خاتمي در ادامه به فيلسوفان و عرفاي مسلمان پرداخت و گفت : برخي بر اين باورند كه نفي حقيقت مي تواند به حقيقت منجر شود اما راه ديگري نيز وجود دارد و آن راه " فاهمه بشري " است .

کد خبر 322717

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha