به گزارش خبرگزاري "مهر"، گالري پاسارگاد اين بار ميزبان آثار چاپ سنگي محبوبه زاداحمدي است. اين هنرمند كه اصلا اصفهاني است، با استفاده از مهرهايي كه در هنر قلم كاري استفاده مي شود با كمك گرفتن از المان هاي مدرن به نقش چاپ سنگي پرداخته است.
زاداحمدي در توضيح تاريخچه چاپ سنگي معتقد است: "چاپ سنگي تكنيكي در عرصه هنرهاي تجسمي است كه تاريخ تولد آن به دوران سلطنت قاجار برمي گردد. در زمان قاجار اين تكنيك بيشتر جنبه كاربرد براي مطبوعات داشت. يعني از آن در چاپ روزنامه استفاده مي شد. به تدريج و با ورود عناصر مدرن به حوزه چاپ و نشر، اين تكنيك منسوخ و در ايران كمرنگ شد. پس از آن رواج اين نوع تكنيك در كشورهايي نظير چين، هند، مالزي و آلمان آغاز شده است."
تكنيك چاپ سنگي ظاهرا تكنيكي است كه امروز بيشتر روي مقواهايي كه نقشي از نقاشي هاي مختلف بر آن تصوير مي شود پرس شده و سپس به معرض نمايش گذاشته مي شود. امروز با وجود اينكه چاپ سنگي عمري نسبتا طولاني در ميان ما ايرانيان داشته اما ديگر اثري از كارگاهها و متخصصاني كه به ادامه و حتي نوآوري در اين رشته بپردازند، خبري نيست. در زمان قاجار دو دستگاه چاپ سنگي وجود داشت كه امروز حتي بقاياي اين دستگاهها نيز موجود نيست و كسي نمي داند بر سر اين دو دستگاه چه آمده است!
زاداحمدي كه سال گذشته از طريق يك بورسيه هنري با عنوان "آرتيست رزيدنتس" به آلمان سفر كرده و تعدادي از آثار چاپ سنگي خود را در نمايشگاهي در مونيخ به معرض نمايش گذاشته بود، در اين باره نيز مي گويد: "اين بورسيه را شخصا از طريق اينترنت و از شخصي كه در ليتوگرافي كشور آلمان مشغول بود دريافت كردم و در مكاتباتي كه با او و سايت هاي مربوط داشتم تصميم گرفتم براي ارتقاء دانش خود به آلمان سفر كنم. زيرا شنيده بودم انواعي از چاپ سنگي در اين كشور نيز يافت مي شود و هنوز هنرمنداني در اين كشور هستند كه با استفاده از المان هاي تازه چاپ سنگي را كار مي كنند."
محبوبه زاداحمدي با علم به اين مسئله به برگزاري نمايشگاهي از آثار چاپ سنگي خود پرداخت كه به گفته وي، بازدهي مطلوب در پي داشت و شهروندان آلماني گرچه خود اين هنر را در كشورشان داشتند، اما با نمايش آثار اين هنرمند، بيشتر با هنر شرقي آشنا شدند. حتي چند پروفسور آلماني از آكادمي هنر براي بازديد از نمايشگاه وي آمدند و به دليل اينكه اين آثار مورد توجه آنها قرار گرفت از او خواستند براي ادامه تحصيل به اين آكادمي مراجعه كند.
چاپ سنگي كه امروز در قالب يك تكنيك در هنر نقاشي از آن استفاده مي شود، از ديرباز در خدمت صنعت چاپ به خصوص نشر روزنامه ها بوده است، اما به مرور زمان جاي خود را به چاپ افست و زينك داده است. امروز چاپ سنگي در هنر نقاشي كاربرد بيشتري دارد. نقاشي هايي كه هنرمند در ذهن دارد روي مقوا نقش مي شوند و سپس پرس شده و مراحل بعدي چاپ سنگي روي آنها انجام مي گيرد.
محبوبه زاد احمدي داراي ديپلم نقاشي از هنرستان هنرهاي زيباي اصفهان و كارشناسي رشته طراحي و نقاشي از دانشگاه هنر تهران است و تاكنون 12 نمايشگاه انفرادي در گالري هاي سيحون، هفت ثمر، خانه هنرمندان مونيخ، گالري آي دبي، موزه هنرهاي اصفهان و ... برگزار كرده و در بيست نمايشگاه گروهي به ارائه اثر پرداخته است.
دريافت لوح افتخاراولين دانشجوي هنر از موزه هنرهاي معاصر تهران در سال 1374، هنرمند برگزيده ششمين دوسالانه تهران و دريافت لوح افتخار از نمايشگاه جهان اسلام سال 1384 از فعاليت هاي درخشان اين هنرمند در كارنامه هنري اش محسوب مي شود.
نمايشگاه آثار چاپ سنگي و نقاشي زاد احمدي روز جمعه پانزدهم ارديبهشت ماه در گالري پاسارگاد افتتاح شد و تا چهارشنبه بيستم اين ماه ادامه مي يابد.
نظر شما