به گزارش خبرگزاري مهر ، استفاده كمي گرايانه از منابع طبيعي و كاربست اطلاعات محدود در فرآيند تكنولوژي وضعيت اكوسيستم جهاني را در قرن بيستم از حالت تعادل خارج و بحران زيست محيطي را نمايان ساخت .
نگاه بشريت به آينده با توجه به تجديد پذيري كند منابع بر اساس پايه هاي بحران زيست محيطي خواهد بود . انسان با تكيه بر دانش و سرمايه با خلق تكنولوژيهاي پاك ، سطح بالا و با وابستگي كمتر به منابع طبيعي مي تواند خود را از بحران محيط زيست نجات دهد .
با كشف اين نكته كه هسته طبيعت براساس ساختار پيچيده و بغرنج اتمها و در نتيجه وجود مدارهاي اطلاعاتي در حول آنها در حركت و پويايي دائمي به سر ميبرد ، توانست به درك اين مهم نايل آيد كه كاربرد اطلاعات به استفاده كمي گرايانه انسان از طبيعت كمك اساسي مي كند .
به تحليل "مهر"، كشف بزرگ اهميت اطلاعات در فرايند توليد اگر چه در طول قرن بيستم رخ داد اما تنها در ربع قرن آخر قرن بيستم بود كه اين كشف در فرايند توليد كاربردي بنياني به خود گرفته است و عقلانيت با استفاده از توسعه دانش و بخش تحقيقات به تكنولوژيهايي روي آورد كه در آن اطلاعات سهم مهمي داشته باشد . از همين رو است كه صنايعي چون بيوتكنولوژي ، علم رايانه و ژنوميك كه در آن اطلاعات نقش اساسي دارند از اهميت روزافزوني برخوردار ميگردد .
فنآوريهاي دوره مدرن اساسا برپايه ويژگيهاي الكتريكي و مكانيكي ماده استوار هستند. اين فن آوريها بر كيفيت و سبك زندگي افراد و جوامع تاثير گذار بوده و اثرات بسيار اندكي را بر طبيعت انسان داشتهاند.
همانطور كه هسته طبيعت در كل ادوار زماني در قالب مثلث انكشاف اطلاعات ، كيفيت تكنولوژي ، افزايش بهرهوري ، بر تدوين ساختارهاي اقتصادي اثرگذار بوده است در آينده نيز در قالب اين مثلث به بشريت نقاط ضعف و پيشرفت را در غالب پيامهاي زيست محيطي گوشزد خواهد كرد.
نظر شما