به گزارش خبرنگارسياسي مهر، سيد محمد خاتمي كه در جمع خبرنگاران سخن مي گفت افزود: آنچه كه پيش آمد محدود كردن ما بود ولي چون ما دراين راستا نبوديم هيچ چيز را ازدست نداديم. خاتمي خاطرنشان كرد: آنچه كه ما درپي آن بوده وهستيم صنعت صلح آميزهسته اي است و منظورما ازتكنولوژي هسته اي ،معدن و تبديل سنگ معدن به هگزافلورايد اورانيوم يعني 6 f و بعد پروسه تبديل هگزا فلورايد به اورانيوم 5/3 درصد خالص شده است كه براي سوخت نيروگاه هعسته اي به كارمي رود.
خاتمي با بيان اينكه فعاليت صلح آميزهسته اي چرخه سوخت را ازمعدن تا تبديل آن به سوخت نيروگاه هسته اي دربرمي گيرد و منافع ديگرهم دارد خاطرنشان كرد: اين خواست و برنامه ما بوده و به هيچ وجه هم از برنامه هايمان كوتاه نمي آييم.
وي افزود: ما هرفعاليتي كه انجام دهيم نگراني نداريم چون از نظر فني ما خلافي نمي كنيم و نمي خواهيم كه در مسيرهاي نادرستي كه به آن اعتقاد نداريم حركت كنيم بنابراين ازنظارت و همكاري با سازمانهاي بين المللي نگراني نداريم. ما گفته ايم هيچ همكاري وفعاليتي به ما اجازه نخواهد داد كه امنيت، حيثيت و منافع ملي ما زيرسوال رود. اين تمام كاريست كه انجام شده است.
خاتمي با اشاره به آمادگي ايران براي پذيرش پروتكل الحاقي گفت : آنچه الان انجام گرفته گام مهمي است كه اگر بخواهيم تعبير كنيم در تشبيه رينگ بوكس است كه درآن يك رقيب توانمند غيرعادلي وجود داشته و خودش قصد داشته كه داوري كند و تماشاگر كه افكارعمومي واجماع جهاني است دراين رينگ بوكس به نفع رقيب ما آمريكا است و حتي توانست تا حدودي اروپا را به خود نزديك كند و اين ترديد را ايجاد كند كه جمهوري اسلامي مي خواهد بمب اتمي داشته باشد، پس يك ميدان مسابقه اي است كه طرفين قضيه امكاناتشان نابرابربود و داوري هم سعي شد كه دست يكي از رقبا باشد و تماشاچي واجماع عمومي هم سعي شد كه به نفع او باشد و اين موضوع تبديل شده به يك ميدان طولاني كه بايد درآن راه رفت.
خاتمي افزود : به لطف خداوند تماشاگر وضعش عوض شد وامروزافكارعمومي دنيا مي داند كه ما صداقت داريم ونمي خواهيم بمب اتم بسازيم ومعتقديم كه اروپايي ها در اين زمينه گام مثبتي برداشتند و سفر وزاري خارجه نشانه همكاري و تفاهم بود و در واقع كمك كردند كه نگراني خودشان حل شود وهم مسيري كه ما در آن ظالمانه تحت فشار هستيم رفع شود.
خاتمي تصريح كرد : داورآژانس است كه اميدوارم بدون تاثيرازفشارهاي سياسي و فقط به لحاظ جنبه هاي فني و حسن نيت داوري كند .
وي درباره حضور وزراي خارجه كشورهاي فرانسه ، آلمان و انگليس در تهران گفت : اروپاييها براي ما نامه نوشتند و اعلام كردند كه همكاري كنيم از آنها خواستيم كه به ايران بيايند و آمدند اين اهميت ايران است كه سه وزيرخارجه باهم به ايران بيايند و نيزما اين موضوع را حمل بر اين كرديم كه اروپا مي خواهد نسبت به آمريكا با اين مسئله عادلانه تر رفتار كند.
خاتمي گفت : اين وزرا آمدند و مذاكره كرديم و خيلي سخت و خوب بود چراكه آنها خواستهايي داشتند و ما هم خواستهايي و آنچه كه ما فكر مي كنيم اولا حق ما براي تكنولوژي صلح آميز هسته اي از طرف آنها شناخته شده است و من مي گويم كه تكنولوژي هسته اي از معدن هست تا اورانيوم 5/3 درصد غني شده .
وي گفت : آنها نوشته اند استفاده ازانرژي هسته اي برابربا معاهده منع تكثير سلاحهاي هسته اي است و به صراحت درخود معاهده آمده است كه صنعت غني سازي هم جزء اين مسئله است و البته آنها تعبيرات ديگري داشتند دوم اينكه به صراحت گفته شده است كه پذيرفتن الحاقيه نمي تواند به امنيت وقار و حاكميت ملي هيچ يك از اعضاي معاهده زيان بزند.
رييس جمهور تاكيد كرد : آنچه كه ما انجام داديم اين است كه اولا ما گفتيم اگرامنيت ملي ما تامين شود ازشروع پروسه اي كه براي تصويب پروتكل است ابايي نداريم و لذا مذاكره را شروع كرديم و گفتيم اگرنماينده ما به نتيجه برسد امضا مي كند و مساله درمجلس مطرح مي شود و مجلس تصميم مي گيرد و مراحل را طي مي كند بنابراين آنچه كه ما پذيرفتيم اين است كه اين پروسه طي شود و هيچ هم نمي توانيم برخلاف ضوابط و حقوقي كه در كشورماست انجام دهيم.
خاتمي درادامه افزود : ما تا كنون بيش از ان پي تي با آژانس همكاري كرده ايم چون مي خواستيم حسن نيت خود را نشان بدهيم يعني بخشهايي از الحاقيه را تاكنون عملا و داوطلبانه انجام داديم و بازهم براي نشان دادن حسن نيت پذيرفتيم كه به صورت موقت غني سازي اورانيم را تعليق كنيم .
وي با تاكيد بر اينكه در جمهوري اسلامي وحدت واجماع وجود دارد وهيچ كس نمي تواند يك طرفه كار را انجام دهد گفت: اميدوارم همه با حسن نيت و با همبستگي در مسير حفظ مصالح وامنيت ملي حركت كنيم چرا كه آنچه براي ما مهم است قوت ، عزت ، عظمت و مصلحت كشورمان و جمهوري اسلامي و حفظ ارزشهاي انقلاب است.
وي درپاسخ به اين سئوال كه پروتكل را چه زماني امضا مي كنيد ، گفت : اين پروتكل بايد دردولت به لايحه تبديل شود و سپس مجلس بايد تصويب كند البته تبادل نظرهايي دراين باره انجام گرفته است واين مراحله اي است كه مثل ديگر موافققت نامه ها بايد با مذاكره پيش رود.
وي در پاسخ به خبرنگار مهر مبني براينكه زمان متوقف سازي اورانيوم غني شده چه زماني است گفت: تعيين اين زمان دست خود ماست و كاملا داوطلبانه است اما در مورد زمان امضا پروتكل بايد مراحل طي شود و مذاكرات انجام شود.
وي افزود: با اين اقدام جمهوري اسلامي، مطمئن هستيم كه فضاي جهاني به نفع ما شكسته مي شود اما در مسائل سياسي نمي توانيم تضمين داشته باشيم چراكه ديده ايم كه آمريكا مدام تعهدات را زيرپا مي گذارد به هرحال ما به راه و امكانات خودمان متكي هستيم.
وي درپايان خطاب به مردم گفت: اقدامات دولت همواره در راستاي ايجاد امنيت بيشتر براي كشور و تلاش براي فايده بيشتررساندن به مردم است و اميدواريم اين موضوع به نفع مردم ، انقلاب و نظام باشد.
رئيس جمهوري درجمع خبرنگاران پس از جلسه هيات دولت:
در ايران براي پذيرش پروتكل وحدت واجماع نظر وجود دارد
رئيس جمهور امروز پس از جلسه هيات دولت با بيان اينكه مسئله فعاليتهاي هسته اي ايران مدتهاست مطرح شده و مسير خاص خود را نيز طي كرده است ، گفت : ما به هيچ وجه در جهت دستيابي به سلاح هاي هسته اي نبوده و نخواهيم بود .
کد خبر 32519
نظر شما