معاون وزير بازرگاني درگفت وگو با خبرنگار اقتصادي مهر با بيان اين مطلب گفت:علت بالا بودن قاچاق پارچه به كشور را تعرفه بالاي واردات رسمي آن بيان كرد و افزود: براي وارد كردن رسمي پارچه سود بازرگاني 65 درصد در نظر گرفته شده كه اين امر موجب افزايش قاچاق پارچه به كشور شده است.
مجتبي خسروتاج افزود: قاچاق پارچه نه تنها موجب وارد آمدن لطمه به توليد كننده شده است بلكه از طريق واردات غير رسمي آن هيچ سود وعوارض گمركي به خزانه دولت واريز نمي شود.
وي ضعف روشهاي كنترلي در مرزها و بالا بودن هزينه واردات كالا به صورت رسمي در مقايسه با ورود آن به شكل غير رسمي را ازعوامل اصلي قاچاق كالا به كشور بيان كرد.
خسروتاج كنترل و نظارت شديد برمرزها، افزايش هرينه قاچاق كالا و كاهش سود بازرگاني را از راههاي جلوگيري از قاچاق كالا به كشور بيان كرد و افزود: اجراي سياست كاهش سود بازرگاني و واردات بدون انتقال ارز در زمينه لوازم خانگي سبب كاهش قاچاق اين نوع محصولات به كشور شده است.
وي تصريح كرد: در كنار كنترل شديد مرزها مي توان سود ناشي از عوارض گمركي را در يك صندوق ذخيره ارزي در راستاي كمك به صنايع نساجي ذخيره كرد.
خسروتاج همچنين گفته مساله ذخيره كردن سود ناشي از عوارض گمركي در صندوق ذخيره ارزي در كميسيون ماده يك با مسولان صنعتي كشور در حال بررسي است.
معاون وزير بازرگاني گفت: در كنار قاچاق كالا مسئله كالاي همراه مسافر مطرح است كه در بازار به افراد خاصي براي فروش عرضه مي كنند كه در اين زمينه دولت هيچ اقدامي نمي تواند انجاد دهد.
نظر شما