مدير نشرعيوقي درگفتگو با خبرنگار كتاب مهر، با بيان اين مطلب افزود : در حالي كه در كشور ما نويسندگان توانايي هستند كه از خلاقيت فوق العاده اي برخوردار هستند كتابهاي آنها از مخاطب كافي برخوردار نمي شود ، تصويرگران ما چنان كه بايد ، با روانشناسي و شخصيت كودكان و نوجوانان آشنايي ندارند و آثار آنها به ندرت از جذابيت كافي برخوردار است .
به گفته وي ، يكي از دلايل افزايش حجم كتابهاي ترجمه در حوزه كودك و نوجوان در سالهاي اخير به تصويرگري اين كتابها مربوط مي شود . طراحي جلد و تصويرگري داخلي يك كتاب براي كودك در كنار محتوا و حتي بيش از آن اهميت دارد .
وي ادامه داد : در كشور ما هنوز به تصويرگري به ديده تخصصي نگريسته نمي شود و بيشتر تصويرگران در زمينه هاي مختلف فعاليت مي كنند . گروهي تصور مي كنند كه استفاده ازتصاوير هنري و پيچيده براي كودكان جذاب است در حالي كه ميزان استفاده از تخيل بايد در حد تعادل و منطبق با دنياي ذهن و انديشه بچه ها باشد .
اين ناشر كه در كرج فعاليت مي كند ، در ادامه تصريح كرد : يكي از آسيب هاي اساسي حوزه نشر به عدم مخاطب محوري مربوط مي شود . ناشران بدون توجه به نيازها و علايق اقشار مختلف به چاپ كتاب مي پردازند و بنابراين در جذب خريدار با مشكل روبرو مي شوند .
وي تاكيد كرد : در صورتي كه هر ناشر تنها در يك زمينه به گونه تخصصي فعاليت كند مي تواند ارتباط موثرتري با مخاطبان خود برقرار كند . حسن انتخاب و پرهيز از ترجمه هاي تكراري شرط اصلي براي ارتقاي كيفيت آثار ناشران است متاسفانه بيشتراهالي نشر هر كتابي را كه براي چاپ به آنها رجوع داده مي شود به انگيزه سود مالي به چاپ مي رسانند .
اين ناشراضافه كرد : بهترين حمايتي كه دولت مي تواند از حوزه نشر كشور انجام دهد به رفع موانع توزيع مربوط مي شود . خريد كتاب از ناشران بخش خصوصي براي تجهيز كتابخانه هاي عمومي در اين زمينه بسيار موثر است .
نظر شما