اين شاعر معاصر كه در آستانه سالگرد آزاد سازي " خرمشهر " با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، سخن مي گفت ، با بيان اين مطلب افزود : يكي از دلايل مغفول ماندن ادبيات و كم توجهي جامعه به حماسه بزرگ خرمشهر ، به عدم مطالعه جدي نويسندگان و شاعران و اصحاب قلم و نداشتن تحليل درست نسبت به اين حماسه و ابعاد مختلف آن برمي گردد .
رضا اسماعيلي ياد آور شد : جامعه ادبي و هنري هم مانند اكثر افراد جامعه براساس يافته هاي شفاهي خود نسبت به اين حماسه شناخت پيدا كرده اند و اگر هم در ادبيات انعكاس پيدا كرده تنها در همين سطح بوده و شايسته است ما با رويكردي جدي تر و سرمايه گذاري جدي تر از اصحاب فكر و فرهنگ دعوت به مطالعه دقيق و عميق اين حماسه را داشته باشيم .
وي ادامه داد : تمام ابعاد و زواياي اين حماسه بايد مورد بررسي قرار گيرد و وقتي آن شناخت كامل نسبت به اين حماسه بزرگ پيدا شد ، در ادبيات نيز انعكاس پيدا مي كند و براي نسل آينده روايت مي شود .
سراينده " حنجره سرخ شرقي " تصريح كرد : يكي از منابع قوي براي نگارش در اين خصوص خاطرات به جامانده از رزمندگان است كه دفتر ادبيات مقاومت پايداري حوزه هنري اين خاطرات را منتشر كرده است ، راهكار ديگر خود رزمندگان و ايثار گران و خانواده هاي آنان هستند كه نويسندگان مي توانند در نشست هاي حضوري اين خاطرات را از زبان خودشان بشنوند و آنها را به تصوير كشيده و روايت كنند.
اين شاعر افزود : راه ديگر براي نگارش ادبيات پايداري بهره گيري از تاريخ مدون انقلاب اسلامي است كه معمولا كه از روز بعد پيروزي انقلاب اسلامي تا به امروز مورخين و محققين در كتابهايي اين وقايع را به صورت مكتوب و مدون تنظيم كرده اند و در اختيار جامعه قرار داده اند كه هنرمندان و نويسندگان و شاعران بايد با مطالعه اين كتب و با استفاده منابع غني در جهت به تصوير كشيدن حماسه هاي هشت سال دفاع مقدس تلاش كنند و نگذراند مظلوميت شهدا و رزمندگان در آينده ادامه پيدا كند.
اسماعيلي يادآور شد : حضرت امام ( ره ) در مورد آزاد سازي خرمشهر فرمودند : "خرمشهر را خدا آزاد كرد " و اين آزاد سازي را تشبيه به يك معجزه كردند ، اين امر نشان دهنده عظمت حماسه و طبيعتا انتظار مي رفت كه در ادبيات ما انعكاس مطلوبي داشته باشد و بايد توجه جدي تري به اين حماسه بزرگ شود كه البته بدون سرمايه گذاريهاي لازم اين اتفاق ممكن نيست .
نظر شما