به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر، وزير صنايع و معاون درنخستين همايش توسعه منابع انساني با بيان اين مطلب گفت: ايران از طريق دسترسي به سرمايه و فناوري هاي پيشرفته و بازارهاي گسترده صادراتي قادر به رويارويي با مشكلات است.
اسحاق جهانگيري با بيان اينكه رشد اقتصادي در بلند مدت تنها با رشد فناوري ميسر خواهد شد افزود: در كوتاه مدت با رفع موانع كاركردي نظام صحيح اقتصادي و ارتقاي تكنولوژي كشور مي توان به رشد و تعالي اقتصادي دست يافت.
وي با اشاره به نا مناسب بودن فرهنگ صنعتي وسا ختار نيروي انساني در بنگاههاي اقتصادي و صنعتي كشور تصريح كرد:
بر اساس آمار و اطلاعات سال 78 حدود 65 درصد نيروي انساني در بخش صنعت زير ديپلم و بيسواد هستند، 24 درصد ديپلمه و تنها 11 درصد دانشگاهي كه در كارهاي اداري و پشتيباني انجام وظيفه مي كنند.
وي بكارگيري فارغ التحصيلان جوان در بنگاههاي اقتصادي و بكارگيري مهندسين سرباز در واحدهاي صنعتي را از جمله راهكارهاي توسعه منابع انساني ذكر كرد.
وزير صنايع و معادن توسعه منابع انساني را يكي از مهمترين محورهاي توسعه صنايع و طرح استراتژي صنعتي كشور بيان كرد.
به گفته وي ، درتوسعه منابع انساني توسعه مديريت و دانش و مهارت نهفته است و 50 درصد از ارزش افزوده بخش صنعت در دانش ومديريت نيروي انساني كشور از ويژگيهاي خوبي برخوردار است.
جهانگيري افزود: جلوگيري از فرار مغزها و اتخاذ تمهيدات لازم براي بازگشت آنان به كشور بايد مورد توجه مسوولان و در اولويت كاري آنان قرار گيرد.
وي با بيان اينكه انتخاب و ضوابط مديران شايسته و نظارت و ارزيابي بركار آنان از گامهاي مهمي است كه بايد برداشته شود ، از تعيين ضوابط جديدي براي نظارت و ارزيابي مديران خبر داد.
وزيرصنايع و معادن از اهداي جايزه تعالي سازماني براي سازمانهاي موفق كشور در سالجاري خبر داد.
و اظهار داشت: جلب رضايت مشتري توسط واحدهاي مديريت توسعه منابع انساني در نظرگرفتن جايگاه مناسب براي نيروي انساني و كاركنان سازمانها، مديريت مشاركتي، آموزشهاي مديريت و طراحي و توسعه خلاقيت در سازمانها از برنامه هايي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد.
وي تصريح كرد: سازمان گسترش و نوسازي بايد به آموزش مديران در سطح جهاني بپردازد و ارتباط دانش با صنعت بايد تبديل به يك واقعيت شوده و در زمينه توسعه منابع انساني بخش صنعت سهم چشمگيري داشته باشد.
با ارزش افزوده بالا و با توسعه صنعتي تبديل اقتصاد سنتي نيمه صنعتي متكي به درآمدهاي نفت به اقتصاد صنعتي ميسر است.
کد خبر 32968
نظر شما