دكتر غلامرضا عليزاده ، جامعه شناس ، در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهميت برنامه ريزي براي 20 ميليون دانش آموز و 5/2 ميليون دانشجو كه تعطيلات تابستاني را پيش رو دارند ، اظهار داشت: امروزه اهميت اوقات فراغت دوشادوش بحث تغذيه جامعه در سطح جهان مطرح است و دولتها موظفند همانطور كه به نيازهاي تغذيه اي افراد براي جلوگيري از شيوع بسياري از بيماريها توجه مي كنند ، به موضوع اوقات فراغت به دليل آثار اجتماعي آن به همان ميزان و حتي بيشتر بپردازند.
وي تصريح كرد: همانطور كه عدم وجود ريز مغزي ها در رژيم غذايي موجود اختلالات جسمي مي شود ، عدم وجود گذران اوقات فراغت هم باعث پيدايش بسياري از پديده هاي آسيب شناختي مي شود.
استاد دانشگاه علامه طباطبائي ، اوقات فراغت را از نيازهاي انسانها دانست و افزود: استفاده مطلوب از اين اوقات به عنوان يك عامل موثر در اعتلا و ارتقاء سطح سلامت اجتماعي جامعه و بهداشت رواني افراد مطرح است.
عليزاده خاطر نشان كرد: سلامت جسمي و رواني افراد با نحوه گذران اوقات فراغت همبستگي مثبت دارد و مطالعات انجام شده نشان مي دهد كه هرچه ميزان گذران اوقات فراغت مفيد در جامعه افزايش يافته به همان ميزان مشكلات رواني و جسمي افراد كاهش مي يابد و در عين حال پديده هاي آسيب شناختي و حتي جرائم كاهش پيدا مي كند.
وي با اشاره به تبعات كم توجهي به موضوع اوقات فراغت ، آزردگي هاي فردي و گسترش پيده هاي آسيب شناختي را محصول اين فرايند دانست و گفت: لازم است ستادي از نهادهاي ذي ربط به منظور فراهم كردن زمينه ها و برنامه ريزي در اين زمينه ايجاد شود تا افراد جامعه بتوانند گذران اوقات فراغت مطلوبي داشته باشند.
نظر شما