به گزارش خبرگزاري "مهر"، با نمايش فيلم "قصه هاي ساوثلند" در روز يكشنبه، جشنواره كن شاهد يكي از حملات افشاگرانه به رئيس جمهور آمريكا بود. اين اثر كه نام ريچارد كلي را در مقام كارگردان دارد، هجويهاي است كه آينده تباه لس آنجلس را به تصوير مي كشد و دربرگيرنده رويدادهايي است كه در آمريكاي تحت سلطه دولت بوش شكل مي گيرد.
اين فيلم كه از حضور جمع كثيري از بازيگران برتر سينما سود مي جويد، با محوريت جنگ عراق، جاسوسي شهروندان آمريكايي، وابستگي آمريكا به انرژي و اعتلاف چهره هاي نامي و سياستمداران ساخته شده است. دوين جانسون يا همان راك در "قصههاي ساوثلند" نقش يك هنرپيشه نام آشنا را بازي مي كند كه با يك خانواده سياسي نسبت دارد و درصدد اجراي طرحي برمي آيد كه به مدد آن مي تواند به آينده و حال سفر كرده و از آرماگدون جلوگيري كند.
از ديگر هنرپيشگان فيلم مي توان به سارا ميشل گلار اشاره كرد. جاستين تيمبرليك خوانده پاپ نيز در اين فيلم نماهنگي را ارائه مي دهد كه تخريب عراق توسط ارتش آمريكا را به تصوير مي كشد.
كلي در كنفرانس خبري پس از نمايش فيلم "قصههاي ساوثلند" در كن گفت: "قرار بود اين فيلم تلفيقي از ايده هايي باشد كه در حال حاضر ما با آنها رو به رو هستيم. فيلم شرايط بسيار بدي را نشان مي دهد كه ما به عنوان يك كشور با آن مواجهيم. با اين وجود من به كشورم علاقه دارم. اين فيلم در حقيقت يك قطعه وطن دوستانه براي گفتن اين است كه "بياييد اين مشكلات را حل كنيم."
در اين ميان، تاثيرگذارترين فيلم چند روز گذشته جشنواره كن مستندي بود كه روز شنبه در جشنواره كن به نمايش درآمد و تصويري از ال گور، معاون رئيس جمهور سابق آمريكا و مبارزه شخصي وي با افزايش دما در جهان را نشان مي داد. "يك حقيقت پر دردسر" شرح مسيري است كه سياره زمين در حال پيمودن آن است و آماري ارائه مي دهد كه از آمريكا به عنوان بيشترين مصرف كننده انرژي و آلاينده ها ياد مي كند.
در اين فيلم ال گور كه به نوعي مي توانست رئيس جمهور امريكا باشد تصديق مي كند شكست وي در برابر جورج بوش، ضربه سنگيني بوده است. اما زماني شرايط برايش سخت تر شد كه نتوانست مبارزه اش را براي دفاع از محيط زيست در قالب يك فعاليت سياسي پيگيري كند. گور در گفتگو با خبرنگاران كن اعلام كرد: "كليد حل اين بحران در خواسته هاي مردم و نه رئيس جمهور، بلكه كنگره قرار دارد."
ساير فيلم هايي كه در بخش غيررسمي جشنواره فيلم كن به نمايش درمي آيند به انتقاد از رهبر آمريكا مي پردازند. بي ترديد جورج دبليو بوش از زمان روي كارآمدن در سال 2001 هدف حملات بسياري از كارگردانان مستقل بوده، اما با وجود استقبالي كه از اين فيلم ها به هنگام نمايش در جشنواره به عمل مي آيد، به نظر مي رسد اين ضربات روي رئيس جمهوري كه از نمايش فيلم برگزيده جشنواره كن 2003 يا همان "فارنهايت 911" جان سالم بدر برد، تاثيري ندارد و گوش جورج بوش پسر بدهكار اين حرفها و هيچ حرف حقي نيست.
فيلمسازان آمريكايي جشنواره فيلم كن امسال را بهانهاي براي ضربهزدن به رئيس جمهور آمريكا قرار داده و مبادرت به نمايش فيلمهايي كردهاند كه جورج بوش را در حمله به عراق، فسادهاي اداري و تخريب فضا و محيط زيست مقصر معرفي ميكند.
کد خبر 329966
نظر شما