۲ خرداد ۱۳۸۵، ۱۸:۵۲

دكتر وحيد دستجردي: باورها به سمت صدق نشانه مي روند / موجه شدن باور در گروي تحقق هدف معرفتي است

دكتر وحيد دستجردي: باورها به سمت صدق نشانه مي روند / موجه شدن باور در گروي تحقق هدف معرفتي است

دكتر حميد وحيد دستجردي در سخنراني علمي با موضوع "صدق به منزله هدف باورها " نتيجه يكي از مقالات خود را ارائه كرد.

به گزارش خبرنگار مهر، دكتر "حميد وحيد دستجردي" در اين سخنراني علمي كه عصر روز گذشته در پژوهشكده فلسفه تحليلي پژوهشگاه دانش هاي بنيادي برگزار شد با اشاره به وجود تفاوت بين "باور" و "قبول" گفت : تفاوت اصلي بين باور و قبول در اين است كه "قبول" متأثر از زمينه اي است كه در آن تحقق يافته ولي "باور" مستقل از اين زمينه است.

وي با بياني تمثيلي اظهار داشت : وقتي فرض بر روي ندادن فعلي قرار مي گيرد اين فرض به منزله باور نيست بلكه جزء مقبول است و اگر اتفاق يك فعل به صورت مشروط گذاشته شود صرف اينكه اين فعل مورد قبول واقع شود معقول نيست.

دكتر "وحيد دستجردي" با اشاره به اختلاف آراء در خصوص ارادي و غير ارادي بودن "باور" و "قبول" خاطرنشان كرد: كساني كه ادعا مي كنند باور، امري غيرارادي ولي قبول، امري ارادي است بايد توضيح دهند كه آيا وقتي عنصر اصلي يك چيز، امري ارادي است چطور مي تواند به امري غيرارادي تبديل شود؟

وي در تعريف "هدف معرفتي" اظهار داشت : هدف معرفتي هدفي است كه تحقق آن باور را موجه مي كند و وقتي آراء متفاوتي به ميان مي آيد بايد بين دومسئله فرق قائل شد. يكي از اين گزينه ها آن است كه "صدق" مقوم باور است و ديگري اينكه صدق امري خارجي است.

دكتر "وحيد" افزود : منظور از اينكه "صدق" مقوم باور است همان رفتار باورانه است و وقتي گفته مي شود كه صدق امري خارجي است بحث توجيه و اينكه يك باور در چه زماني موجه است پيش مي آيد.

کد خبر 330445

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha