به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه، شيخ خالد بن احمد آل خليفه وزير امور خارجه بحرين و فرانك اشتاين مايرهمتاي آلماني وي روز چهارشنبه در جريان كنفرانس مطبوعاتي مشترك در پايان گفتگوهايشان در منامه، مخالفت خود را با هرگونه اقدام ايران براي توسعه برنامه هسته اي خود به سوي اهداف غير غيرنظامي به زعم خود و نيز رد هرگونه اقدام نظامي بر ضد اين كشور اعلام كردند.
شيخ خالد گفت : پرونده هسته اي ايران را با وزير امور خارجه آلمان مورد بحث و گفتگو قرار دادم و تاكيد كرديم كه اين موضوع حساس است و توافق نظر كرديم كه هرگونه دستيابي به سلاح هسته اي نامطلوب و به كلي مردود است.
وي افزود: توافق كرديم كه هرگونه اقدام نظامي براي وادار كردن ايران به اتخاذ موضع معيني بدون شك به از بين رفتن و فروپاشي كامل ثبات در منطقه منجرخواهد شد.
اشتاين ماير نيز اظهارداشت : "كشمكش بين آمريكا با ايران نيست، بلكه بين جامعه بين المللي با ايران است و از ايران انتظار داريم كه با از بين بردن شبهه نشان دهد كه برنامه هسته اي اين كشور هرگز براي اهداف نظامي به كار گرفته نمي شود."
وزير امور خارجه آلمان افزود: "ما بايد براي عدم تحقق اين دو گزينه نامطلوب (مسلح شدن هسته اي و رويارويي نظامي ) بسيار تلاش كنيم و ما بايد از هرگونه رويارويي نظامي دوري گزينيم، زيرا اين امرسبب افزايش بي ثباتي درمنطقه خواهد شد.
وزير امورخارجه بحرين درادامه گفت كه كشورش ازهرگونه مذاكرات مستقيم بين ايران و آمريكا استقبال مي كند.
وي افزود كه سلاح هسته اي همه بشريت را تهديد مي كند و اين امري مورد توافق در بحرين و در خليج فارس است.
شيخ خالد درباره وضعيت عراق بار ديگر بر استقبال منامه و برلين از تشكيل دولت جديد عراق تاكيد كرد وافزود: ثبات و شكوفايي عراق براي ما حائز اهميت است و از همگان در جهان مي خواهيم كه به عراقي ها كمك كنند.
از سوي ديگر، اشتاين ماير گفت : صرف نظر از موضعگيري در قبال جنگ سال 2003ميلادي، هم اكنون در فراروي ما ماموريت مشتركي براي تحقق ثبات سياسي و پايان دادن به خشونت ها درعراق وجود دارد.
وي افزود: براي ما منافع مشتركي در تحقق امنيت وجود دارد و گام مهمي بعد از تصويب قانون اساسي و تشكيل دولت جديد عراق برداشته شده است و معتقديم كه جامعه بين المللي مي تواند حداقل از طريق به رسميت شناختن اين دولت، به آن مشروعيت بخشد.
وزير امور خارجه بحرين نيز گفت كه در مذاكرات با همتاي آلماني تقويت روابط دوجانبه در همه زمينه ها به ويژه سياسي و اقتصادي مورد بحث قرار گرفته است.
اشتاين ماير گفت كه آلمان، بحرين را به ادامه راه اصلاحات داخلي واصلاحات سياسي تشويق مي كند.
در ديدار وزيران امور خارجه دو كشور در منامه اعلام شد؛
تاكيد بحرين و آلمان بر حل ديپلماتيك موضوع هسته اي ايران و هشدار به عواقب استفاده از گزينه زور
كشورهاي بحرين و آلمان با تاكيد بر ضرورت حل ديپلماتيك موضوع هسته اي ايران، مخالفت خود را با گزينه زور براي حل اين مسئله اعلام كردند.
کد خبر 331096
نظر شما