۵ خرداد ۱۳۸۵، ۱۱:۰۵

/خبر اختصاصي/ در گزارش وزير نيرو به كميسيون برنامه و بودجه مجلس اعلام شد:

صنعت برق كشور در آستانه ورشكستگي/ مصرف برق 14.5 درصد افزايش يافت

صنعت برق كشور در آستانه ورشكستگي/ مصرف برق 14.5 درصد افزايش يافت

وزير نيرو با ارائه گزارشي به اعضاي كميسيون برنامه و بودجه مجلس گفت: در دو ماهه نخست سال‌جاري مصرف برق كشور 14.5 درصد افزايش يافت، حال آنكه نيروگاه‌هاي توليد برق در كشور فقط 8.5 درصد افزايش توليد داشته‌اند.

به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر، بنا بر گزارش وزير نيرو پيش بيني شده بود كه ميزان مصرف برق در كشوربه اندازه افزايش ظرفيت نيروگاه ها ( 5/8 درصد افزايش نسبت به سال گذشته) افزايش پيدا كند ، اما اين ميزان در دو ماهه اول امسال تا 5/14 درصد رشد داشته است.

عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس در اين زمينه به خبرنگار مهر گفت: در متمم بودجه سال 84 ، بودجه وزارت نيرو هزار ميليارد تومان افزايش يافت كه علي رقم اين افزايش بودجه و افزايش ظرفيت نيروگاه ها ، باز هم ميزان مصرف برق بر توليد آن پيشي دارد.

محمد رضا تابش افزود: با توجه به نزديك شدن روزهاي تابستان و ساعات و ماه هاي پيك مصرف برق در اين زمينه با مشكلات وسيعي روبه رو خواهيم بود.

وي با اشاره به اين كه قيمت برق در ايران ، تا 15 برابر كمتر از ساير كشورهاي دنياست ، برق ايران را ارزان ترين برق دنيا عنوان كرد و در عين حال يا آور شد: با توجه به در آمد سرانه مردم ، نمي توان اين ميزان را افزايش داد.

وي اظهار داشت : در كشور ما بر خلاف كشورهاي توسعه يافته ، قيمت برق صنعتي ، گران تر از برق خانگي است  كه اين امر براي قيمت تمام شده توليدات مناسب نيست.

تابش در اين رابطه و با اشاره به اين كه صنعت برق كشور در آستانه ورشكستگي است، تاكيد كرد: افزايش بودجه وزارت نيرو در متمم بودجه سال جاري هم تبعات خاص خود را در رشد نقدينگي و ايجاد تورم خواهد داشت .

نماينده مردم اردكان در همين حال تصريح كرد: با توجه به نيازهاي مبرم وزارت نيرو براي ساخت و تجهيز نيروگاه ها ، اگر متمم بودجه هم به مجلس ارائه شود ، مجلس در اولين گام وزارت نيرو را در نظر خواهد داشت.

تابش در خصوص مصرف غير قانوني برق توسط برخي از افراد گفت: پيشنهاد در وزارت نيرو مبني بر اين است كه براي اقشار ضعيف كه به اين اقدام مبادرت مي كنند ، كنتور نصب شود.

وي افزود: با اين اقدام ، هزينه هاي ناشي از آسيب ديدگي لوازم خانگي و حوادث ايجاد شده از سيم كشي هاي غير قانوني كاهش خواهد يافت و از لحاظ اقتصادي هم به صرفه خواهد بود.

عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس در خصوص ديگر مشكلات عمده وزارت نيرو ، اظهار داشت: اين وزارتخانه به دليل كمبود بودجه ، توانايي پرداخت به موقع مطالبات پيمانكاران را ندارد، همچنين قيمت بالاي ابزار و كالاهاي مورد نياز پيمانكاران مثل آلومينيوم باعث شده تا آنها نيز نتوانند خدمات خود را به خوبي و در زمان معين تحويل دهند.

تابش با اشاره به گزارشات مقامات وزارت نيرو به كميسيون برنامه و بودجه ، برنامه هاي اين وزارتخانه را براي امسال مثبت ارزيابي كرد و خاطرنشان كرد: امسال وزارت نيرو از بودجه قابل توجهي برخوردار خواهد شد.

کد خبر 331308

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha