به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، با توجه به اينكه بودجه سازمان بهزيستي نسبت به سال گذشته از افزايش 80 درصدي برخوردار بوده است اما در مجموع باز هم براي انجام تمام 53 وظيفه و ماموريتي كه برعهده سازمان گذاشته شده كافي نيست .
مسئولان سازمان بهزيستي تمام سعي و تلاششان كاستن از حجم ماموريتهاي موجود به منظور انجام بهتر وظايف و اهداف ديگر و همچنين جلوگيري از پذيرفتن ماموريت جديد است .
عدم اجرايي شدن برخي از قوانين حمايتي در كشور مانند قانون جامع حمايت از حقوق معلولان و.. ، پايين بودن سطح حقوق كاركنان بهزيستي نسبت به ساير دستگاهها ، كافي نبودن تسهيلات كارآفريني و وام هاي خود اشتغالي ، ساماندهي كاركنان قرار دادي وشركتي ، عدم تخصيص اعتبارات كافي ، مشكلاتي كه در مواردي مانند درمان اعتياد و صدور مجوز براي تشكيل تشكلهاي غير دولتي با وزارت بهداشت و وزارت كشورايجاد مي شود و.. مشكلات مشتركي هستند كه از سوي مديران بهزيستي عنوان و در سال جاري رفع آنها در اولويت برنامه هاي استانها قرار گرفته است .
اشتغال مددجويان و ساخت مسكن اولويت اصلي بهزيستي گيلان در سال 85
مديركل بهزيستي استان گيلان در مورد مهمترين برنامه هاي استان در سال جاري ، مي گويد : دغدغه اصلي در اين استان مسئله اشتغال مددجويان و ساخت مسكن براي افراد تحت پوشش است كه اين امر در اولويت برنامه هاي بهزيستي گيلان قرار دارد .
دكتر جهانگير فدايي مي افزايد: همچنين در حوزه توانبخشي و اجتماعي نيز حركت به سمت مراكز نگهداري روزانه و افزايش كيفيت ارائه خدمات در اين مراكز از ديگر برنامه هايي است كه اجرايي خواهد شد .
وي به مشكلات قانوني اشاره و تصريح مي كند: براساس قانون افرادي كه شرايط پرداخت مستمري و يا تحت پوشش قرار گرفتن را ندارند اما جزء افراد نيازمند و محروم جامعه هستند و همچنين محدوديت خريد تجهيزات توانبخشي و... كه از نظر قانوني مشكلاتي براي سازمان ايجاد كرده است .
توانمندسازي جامعه هدف مهمترين چالش بهزيستي اردبيل
مديركل بهزيستي استان اردبيل نيز مي گويد: مهمترين چالشي كه سازمان در سال جاري و آينده با آن مواجه است توانمندسازي گروههاي هدف است كه بايد برنامه ريزي اساسي براي اجراي آن در نظر گرفته شود چراكه تسهيلات حمايتي تنها راه منطقي است كه در طولاني مدت پاسخگو نيست.
دكتر بهزاد داورنيا مي افزايد: هم اكنون تنها 2 يا 3 طرح در مورد كاهش آسيبهاي اجتماعي وجود دارد كه نمي تواند پاسخگوي نياز جامعه با اين حجم مشكلات موجود باشد به همين دليل بايد طرح جامعي براي پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي و معلوليتها ارائه شود .
وي به ساختار اداري بروكراتيك سازمان بهزيستي اشاره كرده و مي گويد : نيروي انساني و ساختار به شدت بروكراتيك سازمان نيز يكي از موانع مهعم در رسيدن سازمان به اهداف دراز مدت است كه بايد اين ساختار متحول شود و همچنين مشكل اعتباري سازمان نيز بايد با افزايش اعتبارات برطرف شود .
حجم فعاليتهاي سازمان با امكانات و نيروي انساني تناسب ندارد
مديركل بهزيستي استان بوشهر تغيير وضعيت نيروهاي پيماني و شركتي را مهمترين دغدغه بهزيسيتي استان دانسته وتاكيد مي كند: اميدواريم دفتر بودجه سازمان باهماهنگي اداره كل نيروهاي انساني با سازمان مديريت و برنامه ريزي به نحوي اعتبار لازم براي پرداخت مزاياي اين نيروها را علاوه بر بودجه سال جاري بصورت متمم در نظر بگيرد چراكه بار مالي ناشي از اين امر را نمي توان با ميزان افزايش معمول سنواتي بودجه سال 85 تامين كرد .
دكتر نعمت الله عشقي ثاني مي افزايد: حجم فعاليت ها و برنامه هايي كه براي معاونت پيشگيري و مشاركتهاي مردمي در نظر گرفته شده با امكانات و نيروي انساني موجود در استان ها همخواني ندارد كه اين وظايف نيز مشكلاتي را بوجود آورده است همچنين محدويت هايي نيز در زمينه بكارگيري نيروهاي غير رسمي براساس مصوبه دولت وجود دارد و پستهاي موجود در دفاتر استاني پاسخگوي حجم بالاي فعاليتهاي ابلاغي از سوي معاونت ها نيست .
وي مي گويد: بحث مسكن مددجويان و دريافت كالاهاي اساسي و يارانه اي نيز مشكل ديگربهزيستي استان است كه اميدواريم اين امر نيز با مشاركت و تعامل با نهادهايي مانند بنياد مسكن و وزارت بازرگاني برطرف شود.
بيمه مددجويان به شرايط بحراني نزديك شده است
مديركل بهزيستي استان قم نيز مي افزايد: بيمه مددجويان مهمترين مشكلي است كه در حال حاضر بهزيستي استان با آن مواجه است كه بايد هرچه سريعتر برنامه ريزي لازم براي رفع آن صورت گيرد.
سيد محمد رضا سبط النبي مي گويد: تناسبي ميان اعتبارات سازمان با وظايف متعدد و متنوع آن وجود ندارد .با توجه به رشد و افزايش بودجه سازمان، در سال 85 در استان قم تنها 10 تا 12 درصد افزايش اعتبارات ديده مي شود كه اين درصد نيز متناسب با رشد تورم ايجاد شده است .
وي گسترش آسيبهاي اجتماعي و متوليان مختلف را مشكل ديگر بهزيستي دانسته و تصريح مي كند : موازي كاري در بحث آسيبهاي اجتماعي و و جود متوليان مختلف باعث مي شود تا كارها و اقدامات به درستي صورت نگيرد و بايد تمام اعتبارات در اختيار بهزيستي قرار گيرد و تصدي گري در اين ماموريتها نبايد متولي ديگري پيدا كند .
مديركل بهزيستي استان قم تاكيد مي كند: هم اكنون كمك به خانواده هاي بي سرپرست با وجود افزايش حقوق باز هم كافي نيست و همچنين اجرايي نشدن قوانين و مقرراتي كه به نفع جامعه هدف بهزيستي است مانند قانون جامع حمايت از حقوق معلولان ، سند كاهش فقرو هدفمندكردن يارانه ها و چتر ايمني رفاه از جمله قوانيني هستند كه هنوز عملياتي نشده اند و جامعه هدف بهزيستي چشم به راه آئين نامه هاي اجرايي اين قوانين هستند .
نظر شما