مشاور مدير عامل شركت ملي نفت ايران درگفت و گو با خبرنگار اقتصادي مهر با بيان اين مطلب گفت: با توجه به اينكه افزايش ضريب بازيافت مخازن نفتي از مهمترين عوامل رشد سهم ايران در بازارهاي جهاني نفت محسوب مي شود برهمين اساس ميزان تزريق گاز به مخازن نفتي جنوب كشور در سال جاري افزايش مي يابد.
مهندس اسكندر باوريان اضافه كرد: در سال 1380بيش از 4/75 ميليون متر مكعب گاز به مخازن نفتي جنوب كشور تزريق شد كه در سال گذشته با وقوع انفجاري در چند راهه شماره دو پازنان ترزيق گاز به مخازن بي بي حكيمه و گچساران به مدت چهار ماه متوقف شد به طوريكه حجم تزريق گازبه اين مخازن به 35/72 ميليون فوت مكعب كاهش يافت.
وي در ادامه پيش بيني كرد كه ميزان تزريق گاز در سال جاري به 80 ميليون فوت مكعب افزايش يابد كه براي رسيدن به اين هدف طرح انتقال گاز از عسلويه اجرا مي شود.
وي با اشاره به طرح هاي در حال اجرا براي انتقال گاز به مخازن نفتي جنوب گفت: در حال حاضر خط لوله 56 اينچي عسلويه و آغاجاري در حال انجام است كه بيش از 3 هزارميليون متر مكعب گاز از فازهاي 6 ، 7 و 8 پارس جنوبي و 500 ميليون متر مكعب گاز را نيز از مخزن سلمان به مخازن نفتي جنوب منتقل مي كند.
باوريان گفت: با راه اندازي اين طرح بيش از 2 هزار ميليون فوت مكعب گاز به آغاجاري تزريق شده همچنين اين خط انتقال در ميان راه با تقسيم شدن به دو خط انشعاب در حدود 150 ميليون مترمكعب گاز را به بي بي حكيمه ويك هزار متر مكعب گازرا نيز به مخزن نفتي گچساران تزريق مي كند.
گزارش خبرنگار مهر حاكي است كه براساس بررسي هاي انجام شده ميزان توليد نفت از چهار مخزن اصلي آغاجاري ، گچساران ، مارون ، اهوازو بي بي حكيمه به دوبرابر قبل از انقلاب رسيده است كه به گفته برخي كارشناسان نفتي فشار بيش از حد به اين مخازن باعث كوتاه شدن عمر اين مخازن خواهد شد بر همين اساس تنها با تزريق گاز به ميزان لازم و كافي در مخازن نفتي جنوب و حتي كشور مي توان سطح توليد فعلي را ثابت نگه داشت.
نظر شما