نخست وزير انگليس روز يكم خرداد در حالي سرزده و پنهاني وارد عراق شد كه هدف اين سفر بيش از آنكه بار سياسي داشته باشد بيشتر بر روي جنبه افتخار آفريني به عنوان نخستين مقام خارجي ديدار كننده از عراق پس از سقوط حكومت صدام تمركز داشت .
ديدار سرزده و بدون اطلاع قبلي ، نگراني هاي امنيتي و دستيابي به اهداف با صرف هزينه هاي كلان تظامي و نگاه به مخرج هزينه هاي فوق پايه هاي لرزان استراتژيست هاي لندن را پس از سه سال حضور نظامي در عراق نشان مي دهد .
در مقابل ديدار شفاف و از پيش تعيين شده وزير خارجه ايران و ملاقات با آيت الله سيستاني علاوه بر مقامات عراقي تفاوت بازي خواني مقامات ايراني با انگليسي را از آينده سياسي عراق نشان مي دهد . در آينده ، جمهوري اسلامي ايران با استفاده از نفوذ نرم افزاري و سرمايه گذاري دوران تبعيد مقامات عراقي منافع ملي خود را كسب خواهد كرد .
در طرف مقابل انگليسي ها با اتكاء بر حضور نظامي و برخلاف ميل باطني مقامات عراقي كسب امتيازشان را پيگيري خواهند كرد .
بي شك هميشه مناسبات نرم افزاري بر راهبردهاي زورمدارانه چربش داشته است و سفرهاي سرزده بلند پايه ترين مقامات انگليسي و آمريكايي سخيف بودن انديشه هاي ميليتاريستي را آشكار مي سازد . با توجه به ذهنيت منفي مردم عراق نسبت به دولتمردان انگليسي و رسوايي هاي زندان ابوغريب حلقه معامله هاي آتي با عراق تنها با نگرش نرم افزاري امكانپذير است و بر همين اساس است كه توني بلر در اولين سفرش زمزمه خروج نظاميان از عراق را سر داده است .
وقتي كه اذعان بلر بر نقش محوري ايران به حل بحران عراق را همراه با نحوه ديدارهاي مقامات دو كشور از اين كشور در كنار هم مي چينيم چربش تفوق هاي نرم افزاري ايران بر سياست هاي زورمدارنه غرب نمايان مي گردد .
نظر شما