۷ خرداد ۱۳۸۵، ۱۱:۰۹

گفتگو عاملي براي تكامل تمدنهاي انساني است

گفتگو عاملي براي تكامل تمدنهاي انساني است

استاد علوم سياسي كويت معتقد است كه محور قرار دادن گفتگو منجر به تكامل تمدنهاي انساني و حل اختلافات تمدني شده به طوري كه با توجه به تعرضات عصر معاصر نسبت به جهان اسلام افقهاي آينده در اين زمينه مرزبندي مي شود.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از الشرق، دكتر عبدالله فهد نفيسي متفكري از جهان عرب و استاد علوم سياسي دانشگاه كويت در اولين نشست فكري مركز تحقيقات قطر در زمينه " گفتگوي فرهنگها و تمدنها " سخنراني كرد و اظهار داشت: روابطي كه اينك ميان تمدنها  وجود دارد از موضوعاتي است كه روند دروني تمدنها را ايجاد كرده است.

وي افزود:  تمدن يك فعل تاريخي است كه افراد را از ابتداي تاريخ به خود معطوف داشته و زمينه هايي براي برخورد يا ارتباط را فراهم كرده است و هميشه تمدنها در برخورد يا در ارتباطي دوستانه با يكديگر تعامل مي كردند.

دكتر عبدالله نفيسي ياد آور شد: در بزرگترين دوره هاي تاريخي ارتباط يا برخورد از مهمترين مسائل تعامل و ارتباط ملل با يكديگر بوده است كه اين تعاملات خطوط تاريخ را روشن و تبيين مي كنند.

دكتر نفيسي با اشاره به اينكه قرآن اين مسئله را نيز بررسي كرده است، اظهار داشت: از منظر قرآن جنبش و نهضتهاي تاريخي يا همان ارتباط و برخورد تمدنها و ملتها به صورت سنتي متداول در آمد كه يك ملت و يك تمدن نه هميشه پيروز بود و نه هميشه شكست خورده، بلكه در هر برهه اي از تاريخ در نوسان به سر مي برد.

استاد علوم سياسي كويت افزود: اما امروزه در ميان ملتهاي مسلمان هم برخورد و هم ارتباط كه اينك گفتگوي تمدنها نام گرفته است، به چشم مي خورد و وضعيت موجود بيانگر و تعيين كننده ارتباط تمدنها يا درگيري و زد و خورد آنها به شمار مي رود به طور مثال اينك برخورد تمدنها را مي توان در ارتباطهاي فلسطين، عراق و افغانستان مشاهده كرد.

وي تصريح كرد: گفتگوهاي امروزه و تعامل تمدنها از طريق جنگ صورت نمي گيرد بلكه با فراهم آمدن شرايط و بيان مسائل مختلف ايجاد مي شود كه به منظور گفتگو با تمدن اسلامي نيز ضمن اين شرايط بايد حد و مرزها كاملا رعايت شود. اما آنچه كه مهم به شمار مي رود، اين است كه در گفتگو با ملتهاي ديگر به ويژه با غرب بايد شرايط تاريخي، فرهنگي، اجتماعي، ايدئولوژي هاي ملي و ميهني را در نظر گرفت تا از گفتگوي تمدنها دستاوردهاي جديدي حاصل شود و بي آنكه حقي پايمال و از بين رود به تعاملات سازنده و مثبت ادامه داد.

عبدالله فهد نفيسي تمركز و محوريت قرار دادن گفتگو را به منظور تكامل تمدنهاي انساني مهم قلمداد كرد و اظهار داشت: گفتگو نه تنها حل اختلافات را سهل مي كند بلكه منجر به مرزبندي افقهاي آينده در مبارزه با تعرضاتي نسبت به جهان اسلام در عصر معاصر مي شود.

کد خبر 332355

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha