"دكتر علي اشرف صادقي" محقق و استاد دانشگاه با بيان مطلب در گفت و گو با خبر نگار ادبي مهر ، افزود : كم توجهي دانشگاه ها به ادبيات معاصر يك نقص است و بايد رفع شود.
وي در مورد وضعيت زبان فارسي در دنيا، گفت: زبان فارسي در حال حاضر تنها در سه كشور ايران، افغانستان و تاجيكستان زبان رسمي محسوب مي شود و در ديگر كشور ها تنها دانشجويان علاقه مند يا كساني كه مي خواهند وارد كارهاي سياسي و تجاري شوند فارسي مي خوانند.
وي گفت : در گذشته زبان و ادبيات فارسي در منطقه هندوستان ، عثماني و بخشهايي از كشورهاي دور دست مانند: چين ، اندونزي ، مالزي مورد استفاده قرار مي گرفت . ادبيات فارسي در آن زمان جاذبه اي داشت كه در دلها نفوذ مي كرد و مردم كشورهاي زيادي بخاطر استفاده بهتر از ادبيات و فرهنگ فارسي اقدام به ياد گيري آن مي كردند . و لي حالا چنين نيست و تنها زبان فارسي در بيشتر اين كشورها به منظور خاص آموخته مي شود.
صادقي اظهار كرد : ترجمه آثار موفق ادبيات فارسي به زبانهاي ديگر مي تواند موجب جذب و كشيده شدن مردم ديگر كشور ها به سمت ياد گيري زبان فارسي شود. براي مثال ترجمه اشعار مولوي در آمريكا خيلي ها را عاشق زبان و ادبيات فارسي كرده است. يا ترجمه خيام به انگليسي و ترجمه شاهنامه به زبان فرانسه خيلي ها را متوجه زبان فارسي كرده است .
وي گفت: امروز با گذشته فرق كرده است . كساني كه به آثار ادبي يك كشور علاقه دارند بيشتر ترجمه آثار را مي خوانند و وقت خود را كمتر صرف ياد گيري زبان آن كشور مي كنند.
وي در مورد شناخت كشورهاي ديگر نسبت به ادبيات معاصر ايران گفت: ادبيات معاصر ايران به زبانهاي ديگر هم ترجمه شده است، اما در حال حاضر مردم براي استفاده از ادبيات يك كشور تنها ترجمه آن آثار را مي خوانند . براي مثال زماني كه ما ترجمه اشعار يك شاعر اهل كشور" روماني" را مي خوانيم ديگر اقدام به ياد گيري زبان كشور مذكور نمي كنيم . كشورهاي ديگر نيز ادبيات ما را تا اين حد مي خوانند.
وي تصريح كرد : ايران بايد با گرفتن دانشجو از كشورهاي تاجيكستان و افغانستان، ارسال كتاب به اين كشورها و بيشتر كردن ارتباطات فرهنگي خود با اين كشورها باعث هماهنگي زبان فارسي در سه كشور شود.
صادقي روش تدريس زبان فارسي به دانشجويان كشورهاي خارجي را نسبت به گذشته بهتر توصيف كرد و گفت: در گذشت براي آموزش زبان و ادبيات فارسي ابتدا كتاب سعدي را تدريس مي كردند، كه اشتباه بود. اما در حال حاضر از حروف فارسي شروع مي كنند و به ترتيب پيش مي روند.
دكتر علي اشرف صادقي در گفت و گو با " مهر":
كم توجهي دانشگاه به ادبيات معاصر ، يك نقص است
دانشگاه ها بايد توجه بيشتري به ادبيات معاصر داشته باشند و واحدهاي درسي بيشتري به اين حوزه اختصاص دهند .
کد خبر 33284
نظر شما