به گزارش خبرنگار فرهنگ و ادب مهر، صبح امروز " دووريس " سفير هلند در ايران، در جريان بازديد از فعاليت ها و امكانات سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران گفت: از زمان هاي گذشته، علاقه مندي به ايران شناسي و آشنايي با فرهنگ اين كشور در ميان محققان و انديشمندان هلندي وجود داشته و مكتوبات زيادي هم در اين باره در مراكز مختلف علمي و دانشگاهي هلند موجود است.
وي تصريح كرد: كشور هلند نيز همچون ايران به شعر اهميت زيادي مي دهد و همه ساله شاعر برگزيده كشور را معرفي مي كند. امسال نيز " فون ويسن " انتخاب شده كه قرار است اواسط ماه آينده به ايران سفر كند. اين شاعر قرار است در مدت حضور خود علاوه بر شركت در محافل ادبي و شعري، در كتابخانه ملي نيز به همراه شاعران و ادباي ايراني حضور يابد.
در اين ديدار علي اكبر اشعري، رئيس كتابخانه ملي ايران و مشاور فرهنگي رئيس جمهور، بستر ارتباط هاي فرهنگي را بستري مناسب براي گسترش روابط ميان دولت ها و ملت ها دانست و اظهار داشت: هر ملتي ويژگي فرهنگي خودش را دارد كه براي ديگر فرهنگ ها مهم است و فرهنگ و دانش را مي توان مناسب ترين عامل برقراري ارتباط ميان ملت ها قلمداد كرد.
بعد از اين ملاقات، دووريس و اشعري توافقاتي به انجام رساندند كه طي آن مقرر شد ايران و هلند بررسي اسناد و نسخ موجود در هر يك از كشورهاي دو طرف و نحوه مبادله آنها را مورد پيگيري قرار دهند. همچنين مقرر شد ايران در برگزاري برخي نمايشگاه ها و مراسم ها از جمله بزرگداشت چهارصدمين سالگرد رامبراند (نقاش هلندي) در كتابخانه ملي ايران همكاري داشته باشد.
بر اساس اين توافقنامه، آرشيو اسناد كتابخانه ملي ايران و دانشگاه لايدن نمايشگاهي را به طور همزمان در مورد اسناد برپا مي كنند. همچنين قرار شد بخشي براي كتاب هاي مطرح هلندي و يا درباره هلند در كتابخانه ملي راه اندازي شود.
از ديگر همكاري هاي آتي ميان ايران و هلند مي توان به بررسي و تعامل شيوه هاي جديد مرمت نسخ خطي و مبادله كتاب ها و پايان نامه هايي اشاره كرد كه در دو كشور پيرامون يكديگر نگاشته و منتشر شده است.
به گزارش مهر، چندي پيش محموله اي مشتمل بر دو هزار نسخه خطي از سوي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران از هلند خريداري و وارد ايران شد.
نظر شما