به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر"، دكتر " پرويز داوودي" عصر امروز در همايش يك روزه گام بعدي تكميل چرخه نانو فناوري در دانشگاه صنعتي اميركبير افزود: تأكيدهاي مقام معظم رهبري به توليد علم و جنبش نرم افزاري و تذكر به گسترش علم نانو تكنولوژي، باعث ثمرات چشمگيري در اين زمينه ها شده است.
وي ادامه داد: اين موضوعات در برنامه چهارم توسعه و سند چشم انداز بيست ساله نيز مطرح شده است و سياست هاي كلي نظام در زمينه فناوري هاي عمومي، فناوري هاي نو مانند فناوري نانو، اطلاعات و ارتباطات و هسته اي مشخص شده است.
معاون اول رياست جمهوري تأكيد كرد: قطعا بايد فناوري نانو را در كشور كاربردي كرد و مطابق با نيازهاي جامعه در زمينه هاي داروسازي، پزشكي، صنايع دفاعي گسترش داد.
وي خاطر نشان كرد: بر اساس گزارشات ارائه شده در برخي از سايت هاي علمي، ايران پس از كشور هند دومين كشور دنيا در رابطه با جستجوي زيست فناوري است و تهران نيز پنجمين شهر در اين زمينه به شمار مي آيد.
"داوودي" ادامه داد: در حال حاضر 40 مركز نانو فناوري در كشور فعاليت مي كنند و اكنون از يك خريدار به سمت توليد كننده اين علم در حال حركت هستيم.
وي در خصوص سياست هاي دولت نهم در جهت گسترش و حمايت از فعاليت هاي نانو افزود: زمينه سازي براي استفاده از امكانات دولتي موجود و تشويق صنايع بزرگ و مزيت دار براي سرمايه گذاري در نانو و حمايت از پژوهش هاي بنيادي در اين زمينه، از برنامه هاي در دستور كار دولت نهم است.
معاون اول رئيس جمهوري گفت: همچنين با توجه به اينكه دولت در تلاش است منابع بانكي را به سمت نقاط محروم و اشتغال زاي كوچك سوق دهد، با اين تحرك مي توانيم در جهت تجاري سازي نانو گام برداريم. بين وزارتخانه هاي مختلف تحركاتي را در اين زمينه به وجود مي آوريم و كانون هاي تفكر را براي گسترش اين علم و تجاري سازي آن در كشور ايجاد مي كنيم.
وي با اشاره به تشكيل بنياد ملي نخبگان ابراز اميدواري كرد: به زودي برنامه هاي اين بنياد اجرايي شود.
"داوودي" اظهار داشت: در چشم انداز بيست ساله نظام اهدافي مطرح شد كه در ابتدا تعجب برخي افراد را برانگيخت اما اكنون با دستيابي به پيشرفت هاي علمي و جهش هايي در برخي از اين زمينه ها، همه به واقعي بودن اهداف سند معتقد شده اند.
وي با بيان اين كه كشور ما از منابع بزرگ انساني، طبيعي و استراتژيك برخوردار است، گفت: كشور ما حكومتي دارد كه با ابزارهاي تفكر بسيجي و آزاد انديشي به راحتي مي تواند به پيشرفت دست پيدا كند.
معاون اول رياست جمهوري ادامه داد: اكنون در فناوري هسته اي به تحولات عظيمي دست يافته ايم و در ابتداي سال جاري نيز شاهد تحولاتي در صنايع دفاعي بوديم.
وي با اشاره به نقش دانشجويان بسيجي در دستيابي به تحولات علمي كشور، اظهار داشت: بسيج تفكري است كه توسط امام (ره) و رهبر معظم انقلاب در جامعه القا شد و فضاي كشور را معطر كرد. اكنون دانشجوي بسيجي بايد قادر باشد با كنار گذاشتن منافع شخصي و گروهي تفكر بسيجي را در صحنه هاي علمي و دانشگاهي وارد كند. در اين زمان است كه مي توانيم به علم پر بركت دست يابيم. علمي كه كشورهاي غربي از آن محروم هستند و باعث انحطاط و ذلت اين جوامع مي شود.
نظر شما