ين گرافيست و تصويرگر در پاسخ به اين پرسش كه واقعا چرا امروز حوزه تصويرگري از اقبال چنداني برخوردار نيست گفت: "شايد به اين خاطر كه تصويرگري در ايران محدود به تصويرگري كتاب كودكان شده و در ساير شاخه ها مثل تصويرگري صنعتي، پزشكي، اطلاعاتي و آموزشي به آن شكلي كه بايد اطلاع رساني صورت نگرفته است. به هر تقدير كتاب هاي درسي ما نيز از تصاوير سودمند بي بهره مانده اند. دليلش هم اين است كه در طي سال ها علاوه بر اطلاع رساني ناكافي، سرمايه گذاري كلان نيز در اين خصوص انجام نشده است."
شيوا در ادامه خاطرنشان كرد: "با وجود اينكه در طي سال ها ضرورت پرداختن به رشته تصويرگري كاملا محسوس بوده، اما به دليل نبود امكانات موجود و تخصيص نيافتن سرمايه به آن، با وجود اينكه تصويرگران قابلي در اين حوزه كار مي كنند از توليدات خارجي براي تصويرگري كتاب ها استفاده مي شود. در اين ميان نبايد حيطه تصويرگري ايران را با ساير كشورهاي جهان قياس كرد. زيرا باعث دلسردي هنرمندان اين حوزه مي شود. به هرحال، در زمينه تصويرگري به خصوص در شاخه كودك و نوجوان تصويرگران خوبي داريم كه اگر از امكانات و توجهات دولتي برخوردار شوند، طبعا مي توانند حوزه تصويرگري ايران را ارتقاء ببخشند."
قباد شيوا كه تصويرگري در آثارش حرف اول را مي زند تا فرم، درباره جايگاه هنر تصويرگري به عنوان يك رشته آكادميك در دانشگاههاي هنر نيز گفت: "امروز در مقطع كارشناسي و كارشناسي ارشد گرايشي به نام تصويرسازي وجود دارد. اما استادان مجربي در اين حوزه به چشم نمي خورند كه دانشجو را به شكل صحيح هدايت كنند. مي دانيد! واقعيت اين است كه ما هرگز براي تصويرگري پزشكي كه شاخه اي از تصويرگري است، استادان مجربي نداشته ايم. در واقع مي توان گفت چه در بازارهاي كتاب و چه در محدوده دانشگاههاي هنر تصويرگري ما به تصويرگري كتاب كودك منحصر شده است."
وي افزود: "اگر امروز مي بينيم حوزه تصويرگري كتاب كودك در قياس با ساير زيرشاخه هاي اين حوزه پررنگتر به نظر مي آيد دو دليل دارد؛ يكي اينكه طيفي از هنرمندان به فعاليت در حوزه تصويرگري كتاب كودك علاقمندند. ديگر اينكه حيطه تصويرگري از ابعاد زيادي منوط به دانستن طراحي است. بنابراين برخي از تصويرگراني كه در زمينه طراحي دچار ضعف و مشكل هستند، اين ضعف را در سايه كتاب هاي كودك و به اين بهانه كه اينگونه طراحي مناسب كتاب هاي كودك است، پنهان مي كنند."
شيوا در پاسخ به اين پرسش خبرنگار "مهر" كه چرا شاهد برگزاري بي ينال هاي تصويرگري در ايران نيستيم گفت: "در زمينه كودكان اين اتفاق افتاده و تنها در شاخه بزرگسالان است كه اين امر به وقوع نپيوسته است. البته سال گذشته قرار بود براي آشنا كردن نسل جوان با حوزه تصويرگري مجموعه اي از نمايشگاههاي تصويرگري در محل فرهنگسراي نياوران برگزار شود كه با تغيير مديريت اين امر به تعويق افتاد."
وي توضيح داد: "قرار بود دوره هاي اوليه برگزاري اين نمايشگاهها به پيشكسوتان اختصاص يابد. پوستر اين نمايشگاه را هم من تصويرگري كردم. اما تا اين لحظه خبر جديدي مبني بر نحوه شكل گيري اين نمايشگاه به دست من نرسيده است. ايده برگزاري اين نمايشگاهها از آنجا نشات گرفت كه تصور مي شد به دليل خلا موجود در ميان دانشجويان برگزاري اين نمايشگاهها مي توانست پلي ارتباطي و به عبارتي مقدمات آشنايي نسل جوان با اين حوزه را پديد آورد. زيرا اين حوزه به شكل مدون وجود نداشته است."
عضو موسس انجمن طراحان گرافيك در پايان گفت: "به واسطه نبود متقاضيان در رشته تصويرگري طبعا عرضه خوب هم صورت نمي گيرد و با سفارش هايي كه برخي ناشران كتابفروشي هاي ميدان انقلاب مي دهند، تصاوير براي طرح كتاب ها و مجلات در سطح مبتدي و سطحي عرضه مي شود. زيرا ناشران امروز از دادن مزد تصويرگران با معيارهاي واقعي شانه خالي مي كنند. در نهايت كار به ورطه سطحي گري منتهي مي شود."
نظر شما