به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، دكتر كامران باقري لنكراني ، وزار بهداشت امروز در همايش روز پرستاري در سالن اجتماعات مركز قلب تهران ، افزود: آموزش مداوم پرستاران پيگيري مي شود كه البته اين مورد از سالها قبل صورت مي گرفت اما هم اكنون وزارت بهداشت درصدد سازماندهي آن است كه آثار آن در روند استخدام نيروها مشخص است.
وي با بيان اينكه وزارت بهداشت براي اهدافي نظير ارتقاء، تامين و مراقبت از سلامت مردم تشيكل شده است، گفت: مفهوم سلامت مردم به معني نبودن بيمار نيست ، بلكه منظور وجود آرامش جسمي، روحي و... است كه فقط 25 درصد ايجاد اين شرايط به وزارت بهداشت وابسته است.
وزير بهداشت گفت: بيشترين فعاليت براي ايجاد سلامت در كشور بر عهده نيروي انساني قرار داده شده است بنابراين تجهيزات، لوازم و ساختمانها و درمانگاهها به تنهايي باعث ايجاد و يا ارتقاي سلامتي در كشور نمي شود و در قسمتهاي مختلف نيروهاي انساني كليدي ترين نقش را پرستاران ايفا مي كنند.
وي گفت: بايد دو منظر تخصصي بودن حرفه پرستاري و رضايتمندي مردم به عنوان مشتريان اين حرفه در مورد پرستاران به علت داشتن نقش مهم درارتقاي سلامت كشور مورد توجه قرار گيرد كه در مورد تخصصي بودن مهمترين محور ، نيروي انساني و مسائل آموزشي آنها است.
باقري لنكراني افزود: هم اكنون تعداد زيادي بهيار در كشور وجود دارد كه با متدهاي مختلفي به مجموعه وزارت بهداشت و درمان پيوسته اند. بنابراين آموزش پودماني و آموزش در حين خدمت براي اثر گذاري مطلوب در حال پيگيري است كه تا پايان امسال به صورت برنامه عملياتي درآمده تا بهياراني كه به دنبال ارتقاي دانش و خدمات هستند از اين آموزشها برخودار شوند.
وي با يبان اينكه موضوع ادامه تحصيل رشته هاي بن بست نظير رشته تكنسين اتاق عمل و بي هوشي فراهم مي شود، گفت: در گذشته 2 درصد تخت ها به تخت هاي مراقبت هاي ويژه اختصاص داشت اما اين ميزان هم اكنون به 15 درصد رسيده است كه نياز به نيروي انساني بيشتر را مي طلبد.
وزير بهداشت گفت: تا پايان سال جاري تجهيزات 2 هزار تخت آي. سي. يو فراهم مي شود اما اگر فراهم كردن امكانات هر ماه با تربيت نيروي انساني همراه نباشد ، كارآمد نخواهد بود.
وي كاهش مرگ و مير نوزادان ، كودكان زير 5 سال و مادران و توجه نظام پرداخت مناسب و تشويق را از جمله هدفهاي سلامت در كشور عنوان كرد و گفت: نظام دستمزدي نظام مناسبي نيست ، چون در اين صورت نيروي كارآمد و ناكارآمد مورد ارزشيابي قرار نمي گيرد و تعرفه گذاري خدمات پرستاري قدمي در راه حل اين مشكل است.
وزير بهداشت با اشاره به مشكلات پرستاران شيفت در گردش گفت: پايش فعاليت و ارزشيابي ، برنامه ريزي در تحولات در سيستم از جمله مواردي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد. چون سيستم ارائه خدمات نياز به بازنگري جدي دارد ، چرا كه سطح سواد مردم و نوع بيماريها تغيير كرده است.
وي گفت: سياستگذاري تحول نياز به تحقيق دارد چون صرف تغيير مد نظر نيست بلكه با ايجاد تحول عاقلانه بايد تغيير در جهت تعالي صورت گيرد و يكي از محورهاي مهم ايجاد تغييرات در سيستم ارائه خدمات، در نظر گرفتن نقش فعالتر براي پرستاران است چون حرفه پرستاري قدرت و ظرفيت آن را دارد تا در زمينه وسيعي از بهداشت تا درمان و پيشگيري را در بر گيرد .
وزير بهداشت گفت: بررسي هاي انجام شده نشان مي دهد كه رضايتمندي در وهله نخست به معني كيفيت خدمات نيست ، بلكه بر اساس نوع برخورد و ارتباط فردي كه در خط اول قرار دارد ، تعريف مي شود كه متاسفانه هنوز در اين مورد آموزشهاي لازم صورت نگرفته و كمتر به آن توجه شده است.
نظر شما