۱۳ خرداد ۱۳۸۵، ۱۰:۲۲

آفتاب نيمه شب و ماه نيمروز ؛ يادمان هفدهمين سالگرد ارتحال امام خميني (ره) - 17

امام خميني ولايت فقيه را راهكاري براي رفع مشكلات حكومتي مي دانست

امام خميني ولايت فقيه را راهكاري براي رفع مشكلات حكومتي مي دانست

انديشمند عربستاني معتقد است كه تكيه و اعتماد بر انديشه ولايت مطلقه فقيه كه امام خميني آن را پايه گذاري كرده است، از مصاديق غيبي به شمار مي رود و امام با ايجاد ارتباطي عميق ميان رهبران ديني و سياسي سعي در رفع مشكلات حكومت و دين داشتند تا از يك سو شريعت و از سوي ديگر مفاهيم عقلاني حكومت سياسي به خوبي اجرا شود.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از شبكه خبري الراصد، دكتر توفيق السيف انديشمند عربستان سعودي طي مقاله اي دين، سياست، فقه و كلام را از منظر امام خميني(ره) مورد بررسي قرار داده است.

دكتر توفيق السيف در اين مقاله آورده است امام خميني كه بنيانگذار ولايت فقيه بود و با اجراي اين طرح تحول زيادي نه تنها در خطابه هاي سياسي شيعه ايجاد كرد بلكه تعديلاتي در چارچوب كلام و فقه برقرار نمود.

وي در پي بررسي كتاب "حكومت اسلامي" امام خميني اظهار داشت: اين كتاب كه در سال 1970 چاپ شده تنها كتابي است كه تفكرات و انديشه هاي حكومت شرعي را به صورت مفصل و تخصصي، با در نظر گرفتن مباحث فقهي و كلامي آورده است.

دكتر السيف با اشاره به ديدگاه كساني كه انديشه هاي امام خميني را نقد و بررسي كرده اند، تصريح كرد: تكيه و اعتماد بر انديشه ولايت مطلقه فقيه كه امام خميني(ره) آن را پايه گذاري كرده است از مصادر غيبي به شمار مي رود. از آنجا كه اين حكومت جوهر اصلي براي رفع مشكلات حكومت ديني است، ارتباطي عميق و ريشه داري ميان رهبران ديني و سياسي به منظور اجراي شريعت از از يك سو و پياده كردن مفاهيم عقلاني حكومت سياسي از سوي ديگر ايجاد مي كند.

توفيق السيف با بيان اينكه نقش مهم و تاريخي امام خميني بر هيچ كس پوشيده نيست، گفت: كساني كه توانايي تحليل انديشه هاي ايشان را به درستي داشته باشند، بسيار كم هستند، چرا كه امام خميني(ره) نقش دين را در مسائل جامعه بسيار پر رنگ قلمداد كرده و صاحب انديشه ها و نظرات بسيار والا بودند.

وي افزود: آنچه در انديشه هاي امام مهم بود تحكيم نظام اجتماعي بر اساس مصالح امت بود كه مي بايست تعارضات حل و فصل شود. از اين رو دستيابي به نظام ديني براي پيشرفت سياستهاي يك كشور ضروري به شمار مي رفت و اين امر منجر به نابودي ارزشهاي بي ثبات گذشته و بنا كردن مباني جديد شد.

دكتر السيف تصريح كرد: روح الله موسوي خميني روند و خط مشي علمي خود را از حوزه علميه قم در سال 1920 به دنبال شكست علماي سياسي، عقب نشيني آنها و برپايي حكومت پهلوي آغاز كرد. اما فعاليتهاي امام خميني تا سال 1962 مختص به امور ديني بود. اما از اين دوران به بعد نام امام خميني(ره) از جرگه فعالان ديني خارج و به جرگه فعالان سياسي پيوست و با انتقاد شديد از علماي ديني كه شكست خورده بودند، علت شكست آنها را عدم درك معاني اسلام شمول و قابليت سازگاري آنها با افكار جديد قلمداد كرد.

اين انديشمند عربستان در پايان با بيان اهداف امام خميني(ره) ياد آور شد: ايشان با رعايت كامل مباني اسلام سعي در پيشبرد اهداف اين دين داشتند و با اجراي حقوق انسان در جامعه ايران نقش بسيار قوي و مستحكمي را ميان جوانان و گروههاي مختلف ايفا كردند.

کد خبر 334389

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha