۱۳ خرداد ۱۳۸۵، ۱۵:۱۷

در حاشيه نمايشگاه «شهري در آسمان» مطرح شد :

خرمشهر نمادي ارزشي براي تمام مردم ايران است / هر چه داريم از وجود مبارك امام است

خرمشهر نمادي ارزشي براي تمام مردم ايران است / هر چه داريم از وجود مبارك امام است

سيد صالح موسوي با ذكر اين نكته كه هر چه داريم از وجود مبارك امام است گفت: خرمشهر نمادي ارزشي براي تمام مردم ايران و پيشاني كشور است.

به گزارش خبرنگار گروه دفاع مقدس خبرگزاري مهر، سيد صالح موسوي از رزمندگان خرمشهر كه در حاشيه نمايشگاه « شهري در آسمان» سخن مي گفت ضمن بيان خاطراتي از چگونگي سقوط خرمشهر و تلاش رزمندگان در طول دو سال اشغال اين شهر براي شناسايي و انجام عمليات آزاد سازي خرمشهر گفت : بچه هاي شناسايي با كمترين امكاناتي كه شما تصورش را بكنيد وارد خرمشهر شدند. بدون آب و غذا و تحت شرايط سخت روحي بوديم . از اينكه مي ديديم عراقي ها در شهر به راحتي در حركت اند و ما در شهر خودمان بايد مخفي باشيم به شدت توانايي روحي مان تحليل رفته بود.

وي در ادامه افزود : در شرايطي كه كاملا محاصره بوديم به شناسايي مي رفتيم. نه آموزش ديده بوديم و نه مي دانستيم عبور از آب و نوع شناسايي يعني چه و امكانات به ما نمي دادند . ما با تخت سه لا، تيوپ و طناب از آب رد مي شديم حتي دو تا فين ( كفشهاي غواصي) و بي سيم براي ارتباط نداشتيم و با يك فندك بنزيني وقتي به آن طرف آب مي رسيديم علامت مي داديم . خودمان و خداي خودمان بوديم. ما هرچه به خرمشهر نزديك مي شديم احساس مي كرديم به خدا نزديك تر مي شويم و فضا كاملا روحاني بود.

موسوي افزود : ما با خون،  جنگيدن ، دفاع ، شناسايي و مقاومت را تجربه كرديم. پيروزي هاي ما در طول جنگ تحميلي و عمليات بيت المقدس حاصل خون بسياري از شهدا بود .

وي با بيان اينكه سپاه خرمشهر در قالب تيپ 22 بدر در مرحله دوم عمليات بيت المقدس به دليل از دست دادن نيروهايش منحل شد، افزود : سپاه خرمشهر در دو مرحله از جنگ تحميلي نيروهايش را از دست داد . يكي در مقاومت خرمشهر كه 70 درصد از نيروها همراه با شهيد جهان آرا به شهادت رسيدند و ديگري به فرماندهي رضا موسوي درعمليات بيت المقدس.

شايد بتوان گفت خيانتي كه در بازسازي شد، صدام در اشغال خرمشهر نكرد . الان آن حال و هوايي كه ما در آن بوديم نمي بينيد چون اكثر بافت شهر را افرادي بي بضاعت و زمين خورده تشكيل مي دهد. دور تا دور خرمشهر خانه هايي ساختند و به افراد بي سرپرست دادند و كلي معضلات فرهنگي اجتماعي و فساد ايجاد شد و بيكاري بيداد مي كند

موسوي با بيان اينكه در دوران مقاومت تمام كوچه ها و خيابانهاي شهر فرش خون شده بود، افزود : بچه ها با اعتقاد به خدا و توسل به ائمه و اطاعت از امام و به عشق پاسداري از شرافت و ناموس كشور، مردانه با دست خالي ايستادند . وقتي تير مي انداختند الله اكبر مي گفتند و وقتي جلو مي رفتند يا حسين مي گفتند. وي فعاليت هاي فرهنگي در انتقال فرهنگ ايثار و شهادت را بسيار مهم ارزيابي كرد و گفت : ابزار هاي مختلفي نظير رسانه هاي تصويري و مطبوعات و نشريات مؤثر هستند اما با برپايي نمايشگاههاي خياباني مردم بهتر مي توانند ارتباط برقرار كنند. مردم ما براي دريافت مطلب از ضريب هوش بالايي برخودارند و اين طور نيست كه يك اثر نقاشي را تنها نقاش حرفه اي بفهمد ، آن كودك و نوجوان هم برداشت خود را از اين تصاوير دارند. ما مي بينيم كه جوانان ما در نقاط مختلف با برگزاري چنين نمايشگاه هايي دريافتهاي عميق خود را نشان داده اند و حضور گسترده مردم مهر تأييدي بر اين برنامه ها است. مردم به تاريخ و ارزشهايشان علاقمندند و برخي نقائص متوجه متوليان فرهنگي است. اين بچه ها با برگزاري اين نمايشگاه ، كار همان بچه هاي دوران جنگ را ادامه مي دهند.

وي در پاسخ به اين سوال كه آيا تمام وقايع اشغال و فتح خرمشهر ثبت شده است، تصريح كرد : نه تنها تمام حوادث مقاومت كه حتي مسائلي كه در آزاد سازي اتفاق افتاد به طور كامل ثبت نشده است. اثر گذارترين فرد در طراحي عمليات و اجراي آزاد سازي خرمشهر شهيد حسن باقري بود. يك خبرنگاري كه حتي در روزهاي اول مسير خرمشهر را نمي دانست اما بعد از مدتي سردار "رشيد " استعداد و نبوغ اين شهيد بزرگوار را كشف مي كند و در عرض چند ماه فرمانده اطلاعات عمليات منطقه جنوب مي شود ، با چهره اي نوجوان و در سن 23 سالگي كه هيچ كس باورش نمي شود. نوارهاي صوتي و تصويري از اين شهيد داريم كه اگر پخش شود و گوش دهيم مطالبي كه مي گويد احساس مي كنيد كه يك ژنرال ارشد ارتش صحبت مي كند، اينها بزرگان كشور در آن سنين بودند و مطمئنا اگر كشور مورد تهديد قرار گيرد افرادي هستند كه جاي آنها را بگيرند. وقتي مي بينم كه تصوير شهدا و شخصيت و كارهاي آنها براي مردم پخش مي شود لذت مي برم و اين وفاداري ملت را به گذشته اش، به ارزشها و به آناني كه خونشان را براي دفاع دادند، مي ر ساند و مرا در ادامه اين مسير ترغيب مي كند.

اين رزمنده خرمشهري صداقت را مهمترين عامل براي انتقال صحيح وقايع دوران دفاع مقدس دانست و تأكيد كرد : در بيان تاريخ نبايد غلو و تحريف صورت بگيرد، در جايي كه اشتباهي صورت گرفته آن را بگوييم تا مردم متوجه شوند.

وي در ادامه به مشكلات خرمشهر اشاره كرد و افزود: بزرگترين معضل به هم خوردن تركيب جمعيتي خرمشهر است. اكثر آنها افرادي هستند كه زير پوشش كميته امداد و بهزيستي هستند و كساني هستند كه بعد از جنگ از اردوگاهها و روستاهاي اطراف خرمشهر به بهانه چند قلم كالا به اين شهر آمدند. قبل از اينكه زير ساختهاي شهر را به لحاظ فرهنگي، اقتصادي و رفاهي بسازند اينها را وارد شهر كردند. مديريت هاي ضعيف برخي مسئولين باعث اين مسئله شد . اكثر بافت شهر را افرادي بي بضاعت و زمين خورده تشكيل مي دهند. دور تا دور خرمشهر خانه هايي ساختند و به افراد بي سرپرست دادند و كلي معضلات فرهنگي اجتماعي و فساد ايجاد شد و بيكاري بيداد مي كند. من تعجب مي كنم كه خرمشهر با وسعت كم و جمعيت حدود 160 هزار نفر سال به سال مشكلات اقتصادي و اشتغال مردمش بيشتر مي شود. سيد صالح موسوي با بيان اينكه كار بزرگ براي آدمهاي بزرگ است، اظهار كرد : خرمشهر نمادي ارزشي براي تمام مردم ايران و پيشاني كشور است.

موس

تا زماني كه مسئول بازسازي خرمشهر در زمان رياست جمهوري مقام معظم رهبري بود همه چيز خوب پيش مي رفت و بعد از آن به هم ريخت

وي در پاسخ به اين سوال كه نيروهاي فكري خرمشهر كه در زمان جنگ بودند الان كجا هستند؟ گفت : يكسري در كشور پراكنده هستند و آنهايي كه در خرمشهر هستند توسط جريانهاي سياسي كه نه تنها در انقلاب كه در جنگ نيز نبودند، به واسطه رفتارها و مديريتهاي ضعيف و اهداف سياسي كنار گذاشته شدند. شايد 10 درصد خانواده شهداي خرمشهر در شهر باشند. اكثر والدين شهدا فوت كرده اند و يا رزمندگان خرمشهر يكي پس از ديگري فوت مي كنند. اگر من در مورد بچه هاي مقاومت حرف بزنم فكر مي كنم ارزش آنها پايين مي آيد آنها براي كسي كاري نكردند كه توقع دريافت چيزي داشته باشند. ملاحظات سياسي نمي گذارد كه از همان نيروهاي فكري دوران جنگ استفاده كنند مگر اينكه رهبرعزيزمان پاي كار بيايند چون تا زماني كه مسئول بازسازي خرمشهر در زمان رياست جمهوري مقام معظم رهبري بود همه چيز خوب پيش مي رفت و بعد از آن به هم ريخت.

وي  وضعيت خرمشهر را پس از گذشت 23 سال از جنگ در جايگاه واقعي خود ندانست و افزود : بايد قبل از ساختار فيزيكي يك شهر تركيب جمعيتي ، فرهنگي و مديريت آن ساخته شود. دولت اگر دانشجويان خوشفكر و ولايت مدار را جهت اشتغال زايي درخرمشهر به كار گيرد و در مسئوليت هاي شهر به كار بگيرد مطمئنا هر نفر از آنان- مثل زماني كه يك نفر اندازه يك لشگر بود- مي تواند يك جمعيت را همراه خود كند و اثر گذار باشد.

موسوي در خصوص وضعيت بهداشت و درمان خرمشهر گفت : بيمارستان خوبي ساخته شده اما امكاناتي براي حضور و استقرار پزشكان حاذق وجود ندارد و همانهايي كه آنجا هستند با سختي ادامه مي دهند.

وي با اشاره به سالروز ارتحال حضرت امام خمني(ره) خاطر نشان كرد : مردم و بچه بسيجي ها به عظمت امام واقف بودند. خداوند محبت امام و عظمت ايشان را در دل مردمي قرار داد كه تمام هستي خود را برايش فدا كردند.  بچه ها با عشق به امام به خدا رسيدند همانطور كه امام به عشق و خدمت به مردم به خدا رسيد. هر چه داريم از وجود مبارك امام است و تا هستيم همه افتخارمان اين است كه در زير بيرق امام حركت كرديم و از زماني كه امام رفت بخشي از وجود ما نيز رفت. الان هم امام با ما هست و هواي ما را دارد .

به گزارش مهر، در نمايشگاه « شهري در آسمان» بيش از 200 عكس هنري متنوع از خرمشهر به معرض نمايش گذاشته شده است كه شامل بخشهاي مختلفي، از جمله غرفه اسناد و مدارك درباره خرمشهر ، غرفه نقاشي كودكان، اتاق پرسش و پاسخ درباره وضعيت گذشته و فعلي خرمشهر، مي باشد. برنامه هاي جانبي اين نمايشگاه شامل پخش فيلم و تصاوير مستند و نماهنگ در مورد خرمشهر مي باشد. اين نمايشگاه  به همت گروه وارثين و با همكاري سازمان فرهنگي هنري شهرداري تا 16 خرداد در پارك دانشجو برپا شده است .

کد خبر 334911

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha