۱۵ خرداد ۱۳۸۵، ۱۲:۲۵

/ تكرار/ دبيران كل احزاب در همايش ميثاق با بنيانگذار انقلاب اسلامي:

شكل گيري خانه احزاب از دستاوردهاي بزرگ انقلاب امام است / با وحدت مي توانيم بزرگترين تشكيلات سياسي جهان اسلام را ايجاد كنيم

شكل گيري خانه احزاب از دستاوردهاي بزرگ انقلاب امام است / با وحدت مي توانيم بزرگترين تشكيلات سياسي جهان اسلام را ايجاد كنيم

سران احزاب و گروه هاي سياسي در مراسم تجديد پيمان با آرمان هاي امام راحل (ره)، شكل گيري "خانه احزاب" را از دستاوردهاي بزرگ انقلاب اسلامي به رهبري امام خميني (ره) بر شمردند و تصريح كردند: خانه احزاب نمود شعار وحدت در عين كثرت است و بايد از جايگاه آن صيانت شود.

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، سيد حسين موسوي تبريزي در آستانه  عروج ملكوتي حضرت امام خميني (ره) درهمايش ميثاق دبيران كل احزاب با بنيانگذار انقلاب اسلامي كه روز پنجشنبه 11 خرداد در حسينيه شماره يك جماران برگزار شد، با بيان اين مطلب گفت: امام هميشه منافع، راي و انتخاب مردم را برخود مقدم مي دانست و آنچه كه برايش اهميت زيادي داشت درصحنه بودن مردم و احترام گذاشتند به آراي  و نظرات مردم بود.

وي افزود: امام در اواخر عمر رسما اعلام كردند من به بني صدر راي ندادم اما هنگامي كه وي از سوي ملت راي آورد امام خميني به آراي مردم احترام گذاشت و بني صدر را به فرماندهي كل قوا منصوب كردند.

موسوي تبريزي با تاكيد بر اينكه اين موضوع اهميت والاي  راي مردم در نظرامام را نشان مي دهد، اظهار داشت: پس از رو شدن دست بني صدر امام اعلام كردند مواظب باشيد ديگر چنين اتفاقي نيافتد.در شهريور 1360 فقط 50 نفر در تهران ترور شدند، چه كسي غيراز امام خميني مي توانست مشكلي با اين عظمت را حل كند.

وي افزود: امام خميني مي خواست با همه گروهها كاركند لذا امروز بايد در فرمايشات آن بزرگوار باز نگري كنيم. تا به انديشه هاي والاي آن حضرت پي ببريم.

موسوي تبريز با اشاره به اينكه پيروي از انديشه هاي امام خميني وظيفه ماست تصريح كرد: جمله ها و فرمايشات آن روز امام انكار براي امروز ما گفته شده است و با همگرايي با يكديگر  و وحدت واتحاد بايد كشورمان را به جايگاه والايي برسانيم.

در بخش ديگري ازاين همايش، محمد حسن غفوري فرد رئيس شوراي مركزي دومين دوره خانه احزاب نيز از ابتكار بيت امام خميني براي اينكه حسينيه را به مانند باشگاه احزاب معرفي كرد تا با حضور همه احزاب وحدتي را در بين آنان ايجاد كند، تشكر كرد.

وي افزود: كليه احزابي كه به اصول نظام معتقدند مي توانند با يكديگرهمكاري كنند. و آنچه را كه بايد مي توانند با اتحاد حفظ كنند.

عفوري فرد با اشاره به اينكه  تماميت ارضي و منافع ملي ما بالاتر از گرايشات حزبي است تصريح كرد: اميدواريم به بركت امام و با حضور كليه احزاب در اين حسينيه شاهد وحدت هر چه بيشتر آنان باشيم .

بهزاد نبوي عضو شوراي مركزي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي هم در اين مراسم  با تاكيد بر اينكه  تمام گروههاي سياسي  بايد بي طرف باشند و درعين حال به كسب مشروعيت بپردازند، گفت: امام خميني واجد كليه شرايط رهبري بودند و تا آخرين لحظه هيچ گروهي را از خود نراند و كساني كه دغدغه منافع ملي را داشتند، مورد حمايت خود قرار مي داد.

وي با اشاره به اينكه  امام درصدد بودند با اقدام شجاعانه خود اصل نظريه وحدت در عين كثرت را عملي سازند، گفت: امام بر آن بود تا به صالحان اهلش بياموزد كه حتي روحانيون هم مي توانند در سياست حضور داشته باشند. بدون اينكه به دين لطمه اي وارد شود.

نماينده سابق تهران در مجلس افزود: تحزب نياز ديروز، امروز و هميشه ايران و مهمترين نشانه توسعه يافتگي است و خانه احزاب نمود شعار وحدت در عين كثرت است و  بايد از همه گروهها و تشكلهاي سياسي صرفنظر از گرايش ها و مواضعشان حمايت كنند.

بهزاد نبوي با اشاره به اينكه تفاوت در بين گروهها نبايد مانع گردهمايي مشتركات آنان باشد، تصريح كرد: تجربه سه ساله خانه احزاب  مويد اين موضوع است.

وي گفت: وجود اختلاف سليقه ها امري كاملا طبيعي است و حتي مفيد است، لذا بايد  در جهت تقويت اهداف خود بكوشيم.

حجت الاسلام اكبر مرتضوي كياسري عضو مجمع جانبازان انقلاب اسلامي گفت: به حال خانه احزاب تاسف مي خورم كه اين گردهمايي را با نام رحلت در اينجا برگزار مي كند و مي خواهد بگويد احزاب با هم متحدند، اينجا نمي شود نشست، ما با هم متحديم.

مرتضوي كياسري اظهار داشت: من احزاب را به وحدت و برادري و در كنار هم بودن دعوت مي كنم.

الهه كولايي عضو شوراي مركزي حزب مشاركت در بخش ديگري از اين همايش، گفت: ما به پاسداشت و بزرگداشت مردي اين جا جمع شده ايم كه آرمانهاي تاريخي ملت ايران را به واقع عملي كرد. امام با برگزاري رفراندوم مي خواستند، نظر مردم را در مورد نوع نظام هم جويا شوند. كه اين موضوع  درتاريخ انقلابهاي جهان امري بي نظير است.

كولايي گفت: امام مردم را حاكمان خود مي دانست در حالي كه در ساير نقاط جهان رهبران مردم را رعيت خود مي دانند، امام جايگاه مردم را از سطح رعيت به صاحبان نظام ارتقا دادند. احزاب وظيفه دارند خواسته هاي مردم را برنامه اي كنند به مرحله اجرا در آورند. به بيان ديگر احزاب در واقع وظيفه بيان خواسته هاي مردم را  بر عهده دارند.

وي تصريح كرد: احزاب بايد در زير چتر منافع ملي  و يكپارچگي ملي با در نظر داشتند تهديدها به بيان خواسته هاي مردم بپردازند و آن را تا حد اجرايي شدن پيش ببرند. و اين وظيفه سنگيني است كه بر دوش احزاب قرارگرفته به نحوي كه بايد از منافع و مصالح ملي  در برابر فشار بيروني دفاع كنند.

كولايي اظهار داشت: شكل گيري خانه احزاب و فعاليت هاي حزبي يكي از دستاوردهاي بزرگ انقلاب اسلامي است و بايد در حفظ اين دستاورد بكوشيم.

احمد كريمي اصفهاني دبير كل اصناف و بازار نيز در بخش ديگري از مراسم تجديد بيعت احزاب با بنيانگذار انقلاب تاكيد كرد: كسي كه به مانند امام فكرنكند آمريكايي است.

وي با بيان اينكه امام معتقد بودند هر دو جريان موجود در كشور بايد مراقب آمريكاي جنايتكار باشند، تصريح كرد: بهتر است از خود بپرسيم آيا به آرمانهاي امام وفاداريم و آيادرگفتار خود به رهنمون هاي امام عمل كرده ايم ؟ آيا دين خود را به امام ادا كرده ايم، قطعا قصور هايي داشته ايم . لذا بهتر است با ميثاقي دوباره باقي عمرمان را به آرمانهاي بلند امام وفادار بمانيم و به آن عمل كنيم.

مصطفي كواكبيان دبير كل حزب مردم سالاري در ادامه اين همايش تاكيدكرد: امام خميني در بين رهبران سياسي جهان  بي نظير و ممتاز بود. امام داراي  جامعيت  و مرجعيت بي نظيري بودند .

دبير كل حزب مردم سالاري با بيان اينكه امام جمهوريت، اسلاميت ، مردمسالاري و دينداري را به يكديگر پيوند زده بودند ، گفت: امام به نحوي زيبا ولايت مطلقه فقيه را با مردم سالاري ديني دركنار هم جمع كرده بودند و كساني كه بخواهند جمهوريت را در برابر اسلاميت قراردهند، در خط امام نيستند.

كواكيبان اظهار داشت: امام الگويي عملي از يك انديشه مترقي است و بسياري از رهبران جهان شايد نتوانسته باشند انديشه هاي خود را عملي كنند ولي امام دراين امر موفق شدند.

دبيركل حزب مردم سالاري با اشاره به اينكه امام به دنبال برقراري جامعه مدني جهاني بود ، نه فقط جامعه مدني داخلي ، افزود:  امام در صدد تشكيل حزب مستضعفان جهان بودند و اين موضوع مبين اين است كه احزاب ما بايد اختلافات خود را كنار بگذارند و باهم متحد شوند.

محمد باقر نوبخت دبير كل حزب اعتدال وتوسعه ديگر سخنران اين همايش بود كه سخنان خود را با ذكريك سوال آغاز كرد و پرسيد با وجود گروهها و تشكلهاي سياسي مختلف  چگونه ميتوانيم به وحدت برسيم؟.

نوبخت در جواب اين سوال به وصيت نامه سياسي الهي حضرت امام اشاره كرد و افزود: بر اساس انگيزه الهي حكومت الهي مي توانيم به وحدت كلمه برسيم و چنانچه به هدف اوليه در نظر امام توجه كنيم، خواهيم توانست  به مشتركات بيشماري دست يابيم.

اين نماينده سابق مجلس ادامه داد: با دو شيوه ابلاغي، دستوري و اقناعي مي توانيم وحدت كلمه را درجامعه عملي كنيم .

دبير كل حزب اعتدال و توسعه با اشاره به اينكه ما از احزاب انتظار مشاركت و داشتن وحدت كلمه را داريم، تصريح كرد: امام خميني در كلام خود كليه سلايق سياسي را با هم جمع مي كردند .

نوبخت گفت: چنانچه مجموعه گروههاي سياسي با هم مشاركت داشته باشند، مي توانيم درجهان از كليه جهات حرف اول را بزنيم و اميدواريم  همگي در حفظ بقاي اين ميراث بلند امام بكوشيم.

مرضيه دباغ قائم مقام جمعيت زنان جمهوري اسلامي ايران در بخش ديگري از اين مراسم سخن گفت.

وي با بيان اينكه ادامه راه و انديشه امام خميني تكليف بزرگي است كه بر دوش ما قرار گرفته است، ادامه داد: در زمان حيات ايشان هنگامي كه امام به ايراد سخني مي پرداختند كليه گروهها به اتفاق تلاش مي كردند آن سخن را عملي كند.

دباغ تصريح كرد: گروهها و تشكلهاي سياسي كنوني چنانچه در صدد حفظ وحدت هستند، بايد سيره عملي و نظري حضرت امام را به خوبي و به خاطر بسپارند.

وي افزود: بايد امام را درهمه ابعاد ببينم و هر چه مي توانيم خود را به ايشان نزديك كنيم.

حبيب الله عسگراولادي دبيركل جبهه پيروان خط امام و رهبري آخرين سخنران اين همايش بود كه با اشاره به يكي از جلسات احزاب با بنيانگذار جمهوري اسلامي كه براي رفع پاره اي از اختلافات برگزار شده بود، گفت: امام در آن جلسه ضمن دعوت به نهادينه كردن و توسعه تحزب در كشور، تاكيد فرمودند : خود سازي و تقوا را بر اعمال خود حاكم كنيم تا در دنيا و آخرت پيروزي نصيب شما شود.

وي افزود: حضرت امام در آن جلسه تصريح فرمودند اگرهمه مسلمانان با خودسازي  روابط خود را مستحكم كنند، بزرگترين تشكيلات سياسي جهان توسط اهل ايمان ايجاد مي شود.

عسگراولادي ادامه داد: همان طوركه امام راحل تاكيد فرمودند بدانيد كه وحدت رمز پيروزي انقلاب اسلامي بود و همين امر رمز بقاي انقلاب  بوده و با پيروزي انقلاب و شكل گرفتن حكومت اسلامي وظيفه شما پايان نمي يابد؛ چرا كه حفظ اين دستاوردها بيش از به دست آوردن آن اهميت دارد.

دبير كل جبهه پيروان خط امام و رهبري تصريح كرد: حضرت امام دو جناح و چند جناح را در جامعه اسلامي توصيه مي فرمودند كه با همديگر كار كنند. و به موفقيت دست يابند. و متوجه اين نكته باشند كه پراكندگي موجب شكست خواهد شد.

عسكر اولادي  سخنان امام خميني را منشور برادري توصيف كرد و متذكر شد اين منشور در شرايط فعلي كه وحدت مهمترين  عامل بازدارنده دشمن است بايد بيش از هميشه مورد توجه قرارگيرد.

وي در پايان با تقدير از توليت استان مطهر حضرت امام (ره) كه احزاب را براي تضرب افكار در بيت امام گرد هم آورد گفت: ابراز اميدواري كرد اين حضور متبرك احزاب در جماران سبب شود همه گروههاي سياسي براي تشكيل يك باشگاه سياسي  و خانه احزاب به معناي واقعي كلمه تلاش كنند.
 
خودستايي شالوده اختلاف است/ شاهد پيروزي اسلام گرايان در جهان هستيم كه فرزندان انقلاب ما هستند


حجت الاسلام سيدحسن خميني خودستايي را شالوده اختلاف توصيف كرد و گفت: ايجاد تشكل براي قيام در راه خدا مورد تائيد شرع و عقل است و منشاء اختلافات ورود "من" به عرصه و اشتباه افراد در تطبيق مفاهيم الهي است.

به گزارش خبرنگار سياسي مهر، حجت الاسلام سيد حسن خميني كه درهمايش "ميثاق احزاب عضو خانه احزاب باآرمانها و انديشه هاي بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران" در حسينيه جماران سخن مي گفت، اظهار داشت: همه خواسته خداوند اين است كه "تقوموا لله" تحقق يابد.

وي افزود: خداوند در قرآن مجيد مي فرمايد "براي خدا دو تا دو تا و تك تك قيام كنيد" كه تعبير لطيف اين آيه مقدم دانستن جمع بر فرد است.

"قيام براي خداوند تنها كار در دنياست كه نتيجه آن در هر شرايطي برد - برد است و همه هويت، شخصيت، انقلاب و زندگي امام (ره) بر مبناي اين اصل شكل گرفت كه البته كاري سخت است و نبايد تصور شود تنها با گفتن يك جمله تحقق مي يابد".

توليت آستان مطهر حضرت امام خميني (ره) با بيان اين كه در دست يافتن به حق، كار جمعي بيش از كار فردي موثر است، ادامه داد: نخستين شرط پيروزي در مسير قيام جمعي براي خداوند، پا گذاشتن بر روي نفس است.

حجت الاسلام سيد حسن خميني با اشاره سخن امام خميني (ره) كه فرمودند "اگر همه انبياء با هم در يك زمان و مكان جمع شوند، بين آنها اختلافي ايجاد نمي شود"، گفت: وي افزود: طبعا تجمع و وحدت براي قيام في سبيل الله امري واجب است؛ چرا كه منشاء اختلافات، "من" را به جاي "خدا" ديدن و اشتباه افراد در تطبيق مفاهيم الهي است و چون پيامبران اين دو نقص را ندارند، حقايق را آنگونه كه هست مي بينند. چرا كه كمتر كسي به صورت فردي و شخصي مي تواند كار خود را در اين مسير پيش برد، بلكه بايد تا روزي كه اين امكان وجود دارد، پيوندهاي عاطفي، معنوي و ديني حفظ شود. 

نوه بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران رمز پيروزي و توفيق امام راحل (ره) و نافذ و دل نشين بودن كلام آن حضرت را توجه به همين مساله دانست.

وي در ادامه با برشمردن ابعاد شخصيتي بينانگذار جمهوري اسلامي ايران گفت: انقلاب اسلامي توانست روح احياي تفكر ديني را در دنيا بدمد و اكنون ديني كه زماني نماد عقب ماندگي و جهالت بود، شاكله حركت تفكر ديني در دنيا شده است و روز به روز شاهد پيروزي اسلام گرايان در دنيا هستيم كه فرزندان انقلاب ما هستند

حجت الاسلام سيد حسن خميني با تاكيد بر لزوم از بين بردن "خودستايي" كه "شالوده اختلاف" است، تصريح كرد: انقلاب اسلامي توانست روح احياي تفكر ديني را در دنيا بدمد و اكنون دين كه زماني نماد عقب افتادگي و جهالت تلقي مي شد، شاكله حركت تفكر ديني در دنيا شده است.

وي اضافه كرد: اكنون روز به روز شاهد پيروزي اسلام گرايان در دنيا هستيم كه فرزندان انقلاب ما هستند و با قلبي پاك و چشم تيز بين امام (ره) و همراهي مردم محقق شده است.

يادگار امام راحل (ره) رابطه بين علت غائي و علت فاعلي را در مسائل عقلي براي رسيدن به هدف، بسيار مهم توصيف و خاطر نشان كرد: اگر انسان خود را در محيط نوراني خداوند قرار دهد، براي او راهگشاست و محبت او در دل مردم نهاده مي شود و به يقين پروردگار نيز، امداد غيبي و الطاف خود را نازل مي كند.

حجت الاسلام سيد حسن خميني در بخش ديگري از سخنان خود متذكر شد كه اين اظهارات او به معناي آن نيست كه در كشور اشكالات و كاستي ها وجود ندارد يا اين كه ضعف ها نبايد نقد شود.

وي تاكيد كرد: قطعا اشكالاتي در كشور وجود دارد كه بايد مورد نقد و ارزيابي قرار گرفته و براي رفع آنها تلاش شود، ولي اين مساله به معناي آن نيست كه اصل نظام و انقلاب و راه امام و جريان بيداري اسلامي كه در دنيا فراگير شده، خدشه ناپذير است.

توليت آستان مطهر امام خميني (ره) در پايان فعالان عرصه سياست و سران احزاب و تشكل ها را به دوستي با يكديگر فرا خواند و با تاكيد بر اين كه بايد به مهر دست در دست هم نهاد و براي آباداني ميهن تلاش كرد، ابراز اميدواري كرد احزاب مختلف كشور ضمن تبادل نظر و تضارب افكار با يكديگر، موجب تقويت وحدت ملي در عرصه بين المللي شوند.

اين گزارش مي افزايد: در ابتداي اين ديدار سيد حسين موسوي تبريزي رئيس خانه احزاب ايران و حسن غفوري فرد رئيس سابق اين خانه، حبيب الله عسگراولادي دبير كل جبهه پيروان خط امام و رهبري، بهزاد نبوي عضو ارشد سازمان مجاهدين انقلاب، مصطفي كواكبيان دبير كل حزب مردم سالاري، محمد باقر نوبخت دبير كل حزب اعتدال و توسعه، مرضيه حديدچي دباغ قائم مقام جمعيت زنان انقلاب اسلامي و الهه كولايي عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت ايران اسلامي به بيان ديدگاه هاي خود پرداختند.

کد خبر 335410

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha