به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، متكي وزير امور خارجه در بازگشت از سفر يك روزه خود به عمان در پاسخ به اين سئوال كه آيا پيشنهادات اروپا، پيشنهاداتي تكميل شده هستند، گفت: آنها گفتند كه نظرات جمهوري اسلامي ايران برايشان اهميت دارد و مفهوم اين است كه نظرات ما علي القاعده بايد در كنار نظرات اعضاي 1 + 5 جايگاه داشته باشد و نظرات ايران مي تواند به تكميل شدن طرح اروپا كمك كند.
وي در خصوص بيانات مقام معظم رهبري مبني بر اينكه هر گونه بحران آفريني عليه ايران جريان انرژي را در منطقه به خطر خواهند انداختف اظهار داشت: ما دو گزينه همكاري تعامل و رويارويي براي پرونده هسته اي قائل هستيم. ما آمريكاييها را در وضعيتي نمي بينيم كه بتوانند بحران ديگري را در منطقه و بر ماليات دهندگان خود تحميل كنند.
متكي به دشواري هاي آمريكا در عراق و افغانستان و فلسطين اشاره كرد و در عين حال افزود: البته ماجراجويي هايي در آمريكا وجود دارد كه پيش بيني مي شود شرايط به سمت گزينه دوم پيش رود. اگر چنين شود جمهوري اسلامي ايران از همه ظرفيت هاي خود براي حفظ حقوق استفاده خواهد كرد.
وزير خارجه تصريح كرد: در بحث انرژي هم طبيعي است اگر شرايطي تحميل شود كه امنيت انرژي ايران را دچار مشكل كند جمهوري اسلامي ايران تنها ضرر كننده نخواهد بود و همه ضرر خواهند كرد.
به گفته منوچهر متكي، خاوير سولانا كه تا دقايق ديگر وارد تهران خواهد شد فردا با دبير شوراي عالي امنيت ملي و وزير امور خارجه ديدار و گفتگو خواهد داشت.
متكي در خصوص اين ديدارها توضيح داد: مطالب و مباحث مورد گفتگو با خاوير سولانا به پيامي كه از سوي كشورهاي 1 + 5 به تهران مي آورد، بستگي دارد.
وي با اشاره به همكاري صادقانه ايران با آژانس در 36 سال گذشته و بازرسي 2000 نفر روز از بازرسان آژانس از ايران و اثبات عدم هرگونه انحراف ايران از فعاليت صلح آميز گفت: همه اينها مصداق ملموس صادق بودن ايران از بحث استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي است.
منوچهر متكي در پايان تاكيد كرد: اگر اراده و اهداف سياسي براي سياسي كردن پرونده وجود نداشته باشد مي توانيم به يك راه حل جامع الشرايط برسيم.
وي در خصوص سفر يك روزه خود، ديدار با پادشاه عمان و بررسي روابط دو كشور، همكاري هاي منطقه اي و تحكيم مواضع ايران را از اهداف سفر خود برشمرد و گفت: اخيرا با تصويب دولت مسئوليت كميسيون مشترك اقتصادي با كشور عمان براي ارتقاء روابط تجاري و سرمايه گذاري و استفاده از ظرفيت هاي دو كشور ابلاغ شده است كه مباحثي چون كشتيراني و افزايش رقم مبادلات رسمي از آن جمله است.
متكي افزود: رقم مبادلات رسمي با عمان هم اكنون رقم ناچيزي است كه در اين سفر راه هاي ارتقاء روابط تجاري با اين كشور و بحث مبادله جدي با پديده قاچاق به طور رسمي بررسي و تعريف شد.
وزير امور خارجه سرمايه گذاري در تاسيسات پتروشيمي عمان را از ديگر مباحث مطرح شده بين مقامات ايران و عمان بيان كرد.
وي موضوع افغانستان، عراق و فلسطين را از محورهاي گفت وگوي مقامات ايران و عمان خواند و افزود: ناامني در عراق و تداوم حضور نيروهاي اشغالگر به عنوان دو موضوع مهم در اين ديدار مورد بحث و گفت وگو قرار گرفت و ناامني هاي افغانستان دغدغه مشتركي بود كه مقامات دو طرف درباره آن گفتگو كردند.
وزير امور خارجه كشورمان گفت: مقامات دو كشور ابراز اميدواري كردند تمامي كشورهاي منطقه در حركتي جمعي صميمانه تر از گذشته با آمادگي بيشتر همكاري هاي مشترك خود را تداوم بخشند.
منوچهر متكي درپايان همچنين به موضوع هسته اي ايران اشاره كرد و گفت: در ديدار با سلطان قابوس پادشاه عمان استانداردهاي بالاي نيروگاه بوشهر چه در بخش سازه هاي ساختماني و چه در بخش تجهيزات به كار رفته بار ديگر شرح داده شد و سعي شد خط تبليغي مبني بر ناامن جلوه دادن نيروگاه بوشهر كه دشمنان همواره آن را دنبال مي كنند، خنثي شود.
نظر شما