به گزارش خبرنگار سياسي مهر، عبدالله رمضان زاده سخنگوي هيات وزيران در نشست هفتگي خود باخبرنگاران درپاسخ به سوالي مبني بر اينكه مقامات آمريكايي از بيانيه تهران ناخرسند هستند و پاسخ دولت به اين اظهارات چيست گفت: ما هيچ گاه در فكر اقناع آمريكاييها نبوديم و تصميماتي كه ميگيريم بر اساس مصالح و منافع ملي كشور است و فكر ميكنيم كه در دنيا آمريكاييها و اسرائيليها و مجموعه جنگ طلبان مخالف اين بيانيه بودند كه متاسفانه در داخل كشور نيز عده اي با اين جنگ طلبان همسويي داشتند.
وي از دستگيري تعدادي از دانشجويان ايراني توسط دولت انگليس اظهار بي اطلاعي كرد. رمضان زاده همچنين درخصوص مخالفتهايي كه درسطح جامعه نسبت به مذاكرات تهران و مسائل مربوط به پروتكل الحاقي شد گفت: ما جامعه اي هستيم كه در آن آراء و عقايد مختلفي در مورد مسائل كشور اعم از بزرگ يا كوچك وجود دارد و در اين زمينه هم وجود اختلاف نظر طبيعي است اما مجموعه نظام تصميم گيري كشور در مورد اين بيانيه به اجماع رسيده اند و عملي شده است.
سخنگوي دولت در پاسخ به خبرنگار مهر، مبني بر اينكه اگر اروپائيها به تعهدات خود در بيانيه تهران عمل نكنند موضع دولت و نظام چه خواهد بود گفت: تعهدات و بيانيه دو طرفه بوده طبيعتا ما هم تاحدي كه ديگران به تعهدات پايبند باشند به آنچه كه گفتيم عمل مي كنيم اگرچه موضع اصولي ما هنوز بر پايه اين است كه ما سلاح هسته اي را در دكترين دفاعي خود نداريم و اينكه ما داشتن فناوري هسته اي را حق طبيعي خود مي دانيم.
وي همچنين در خصوص تاريخ متوقف شدن غني سازي اورانيوم گفت: در اين مورد هنوز بحثي نشده است، قرار بر اين شده بحث غني سازي اورانيوم را به حالت تعليق در آوريم اما تاكنون اين اقدام عملي نشده است.
رمضان زاده درخصوص قرائت گزارش پرونده مرگ زهرا كاظمي در هيات دولت گفت: دفعه قبل زمان قرائت اين گزارش درست يك روز قبل از اولين جلسه دادگاه اين پرونده بود كه وزارت اطلاعات خواست تا براي طي شدن روال حقوقي دادگاه اين گزارش در آن مقطع خوانده نشود اما بعد ازآن اعلام شده كه وزارت اطلاعات هيچ اظهار نظري در خصوص آنچه كه وظيفه قانوني و ذاتي مجلس است ، نمي كند .
وي همچنين در خصوص تكذيب شدن حكم رئيس جمهور به وزاري امور اقتصادي و دارايي و دادگستري مبني بر پيگيري وضع برخي زندانيان سياسي توسط خود اين افراد گفت: رئيس جمهوري در برخي از موارد در مورد پيگيري مسائل برخي از زندانيان تعدادي از دوستان هيات دولت را مامور كردند كه آقايان شوشتري و شريعتمداري نيز جز اين افرادنند .
رمضان زاده در پاسخ به خبرنگاري مبني بر اظهارات خرازي وزيرخارجه مبني بر امضاي پروتكل الحاقي در روز 20 يا 22 نوامبر گفت: امضاي همه موافقتنامه هاي بين المللي يك روال قانوني دارد كه بستگي به دستور كار دستگاههاي مختلف دارد ، در اين زمينه بايد درخواست وزارت خارجه براي اجازه امضاي مقدماتي به دولت برسد و پس از آن دولت اجازه امضاي مقدماتي موافقتنامه را خواهد داد كه هنوز اين درخواست به دولت نرسيده بنابراين نمي توان تاريخ دقيقي را اعلام كرد.
دبير هيات دولت درخصوص كمك 300 ميليون دلاري ايران به بغداد و خسارت سنگيني كه ما در جنگ تحميلي در اين خصوص متحمل شديم گفت: مطالبات ما و درخواست غرامات جنگي همچنان در دستور وزارت خارجه و كليه دستگاههاي ذيربط قرار دارد و در اين مورد شكي نيست اما در مورد 300 ميليون دلار بحث اعطاي كمك نبوده بلكه وام اعتباري براي استفاده شركتهاي ايراني و شركتهاي خارجي كه بخواهند از كالاها وخدمات ايراني استفاده كنند كه روالي است كه همه كشورهاي دنيا در جهت منافع اقتصادي خود اين كار را مي كنند ضمن اينكه ما به هيچ وجه مايل نيستيم فرصتهايي كه براي حضور در بازسازي عراق وجود دارد را از دست دهيم.
سخنگوي دولت در پاسخ به سوالي مبني بر شايعاتي درباره مذاكرات ايران و آمريكا در ژنو گفت: هيچ اطلاعي از مذاكره اي كه با آمريكاييها انجام شده باشد ندارم يا حداقل دولت در جريان اين مسئله نيست.
وي همچنين در مورد اين مسئله كه در برخي محافل عنوان مي شود كه صدور بيانيه تهران نشان از همراهي برخي از دولتي ها با آمريكاييهاست گفت: سابقه همه اعضاي دولت از آن كساني كه اين مسائل را مطرح ميكنند روشن تر و واضح تر است و خدماتشان براي همه روشن است.
وي تاكيد كرد جناب آقاي خاتمي به مردم ايران برنامه اي را در سياست خارجي تحت عنوان تنش زدايي ارائه كردند كه امضاي اين بيانيه را حركتي در جهت تنش زدايي و ادامه وعده هاي خاتمي به مردم مي دانيم و معتقديم كه به اكثريت قريب به اتفاق جامعه ايراني امضاي اين بيانيه اطمينان خاطر بخشيده است.
سخنگوي هيات وزيران در خصوص اقدام آمريكا مبني بر تحريم اقتصادي سياسي سوريه گفت: گامهايي كه آمريكا در منطقه خاورميانه بر ميدارد مجموعا در جهت ايجاد تنش مي باشد و ما اعلام كرديم كه سياستمان منطقه اي عاري از تنش هاست با اينگونه سياستها مخالف هستيم و معتقديم كه اين رويه ها كمكي به ايجاد صلح در خاورميانه نمي كند بلكه به تنش هاي موجود دامن مي زند.
وي درخصوص اخباري مبني بر معلق بودن ساخت نيروگاه اتمي بوشهر به مدت يك سال گفت: اين مساله را تكذيب مي كنم اساسا اين نيروگاه خارج از مباحث مربوط به پروتكل مطرح است و روال عادي خود را ادامه ميدهد. رمضان زاده در مورد قرارداد ايران و روسيه در مورد بازگرداندن پسماندهاي سوخت هسته اي گفت: فعلا مشغول بررسي هستيم و به محض نهايي شدن سندها اقدام به امضاء قرار داد ميكنيم.
سخنگوي هيات وزيران در جمع خبرنگاران (1)
امضاي بيانيه تهران در ادامه سياست تنش زدايي رئيس جمهوري است
عبدالله رمضان زاده سخنگوي هيات دولت گفت: امضاي بيانيه تهران در راستاي سياست تنش زدايي است كه آقاي خاتمي مطرح كردند و اكثريت جامعه ايراني از امضاي اين بيانيه راضي هستند.
کد خبر 33601
نظر شما