۲۰ خرداد ۱۳۸۵، ۱۱:۰۴

كدخدايي در نشست هفتگي با خبرنگاران:

شوراي نگهبان با لايحه اصلاح قانون شوراها به شكل كنوني مخالف است / صلاحيت علمي نامزدهاي مجلس خبرگان به شيوه برگزاري امتحان اجتهاد مشخص مي شود

شوراي نگهبان با لايحه اصلاح قانون شوراها به شكل كنوني مخالف است / صلاحيت علمي نامزدهاي مجلس خبرگان به شيوه برگزاري امتحان اجتهاد مشخص مي شود

سخنگوي شوراي نگهبان تصريح كرد: احتمال اينكه لايحه اصلاح قانون انتخابات به شكل كنوني در شوراي نگهبان به تاييد نرسد، زياد است زيرا به گفته برخي اعضا ورود شوراي نگهبان به نظارت بر انتخابات شوراها مغاير برخي اصول قانون اساسي است.

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، سخنگوي شوراي نگهبان در نشست هفتگي خود با خبرنگاران ، پس از تشريح مصوبات دو هفته گذشته اين شورا از تعيين هيات مركزي نظارت بر انتخابات چهارمين دوره مجلس خبرگان خبر داد و اعلام كرد كه آيت الله جنتي، حجج اسلام صادق لاريجاني و مدرسي يزدي و همچنين محمدرضا عليزاده و عباسعلي كدخدايي به عنوان اعضاي هيات مركزي نظارت بر انتخابات چهارمين دوره مجلس خبرگان انتخاب شدند كه پس از تشكيل نخستين جلسه اين هيات آيت الله جنتي به عنوان رئيس، عباسعلي كدخدايي به عنوان نايب رئيس و سخنگو و محمدرضا عليزاده به عنوان دبير هيات مركزي نظارت بر انتخابات چهارمين دوره مجلس خبرگان انتخاب شدند.

وي افزود: اين اقدام در راستاي اجراي ماده 2 آئين نامه اجرايي انتخابات مجلس خبرگان انجام شده است و اين هيات تا پايان كار شمارش و اعلام نتايج و تاييد صحت انتخابات به كار خود ادامه مي دهد.

سخنگوي شوراي نگهبان در پاسخ به سوالي در خصوص لايحه اصلاح قانون شوراها كه هم اكنون در مجلس شوراي اسلامي در دست بررسي است، گفت: ما نيز پيش نويس اين لايحه را دريافت كرده ايم و امروز من با تاكيد بيشتر به دليل مشورتي كه با برخي اعضاي شوراي نگهبان داشته ام با صراحت اعلام مي كنم شوراي نگهبان تمايلي به ورود بر نظارت انتخابات شوراها ندارد.

كدخدايي گفت: احتمال اينكه لايحه اصلاح قانون انتخابات به شكل كنوني در شوراي نگهبان به تاييد نرسد زياد است زيرا به گفته برخي اعضا ورود شوراي نگهبان به نظارت بر انتخابات شوراها مغاير برخي اصول قانون اساسي است.

وي در پاسخ به سئوال ديگري؛ شرايط نامزدهاي انتخابات مجلس خبرگان را الف) اشتهار به ديانت و وثوق و شايستگي اخلاق، ب) اجتهاد در حدي كه قدرت استنباط بعضي مسائل فقهي را داشته باشد و بتواند ولي فقيه واجد شرايط رهبري را تشخيص دهد، ج) داشتن بينش سياسي، اجتماعي و آشنايي با مسائل روز، د) معتقد بودن به نظام جمهوري اسلامي ايران و ه) نداشتن سوابق سوء سياسي و اجتماعي عنوان كرد و گفت: بر اساس مواد قانون انتخابات اين شرايط بايستي 1- به تاييد فقهاي شوراي نگهبان برسد 2- كساني كه رهبر معظم انقلاب صريحا يا ضمنا اجتهاد آنان را تاييد كرده باشد از نظر علمي نياز به تشخيص فقهاي شوراي نگهبان نخواهند داشت و 3- ضرورت ندارد كه نمايندگان ساكن يا متولد حوزه انتخابيه خود باشند.

سخنگوي شوراي نگهبان تصريح كرد: صلاحيت علمي نامزدهاي مجلس خبرگان توسط فقهاي شوراي نگهبان و به شيوه برگزاري امتحان اجتهاد تجزي مي باشد.

وي افزود: اين شيوه حرف و حديث كمتري دارد و راه تبعيض را براي بررسي صلاحيت نامزدهاي مجلس خبرگان مي بندد و بهترين راه تشخيص صلاحيت علمي نامزدهاي مجلس خبرگان است.

از سخنگوي شوراي نگهبان در خصوص تخريب برخي چهره هاي احتمالي مجلس خبرگان و بروز تشنج در برخي مراسم آنان سوال شد كه كدخدايي پاسخ داد برخورد با آشوب طلبان و جلوگيري از بروز اغتشاش بر عهده وزارت كشور و نيروي انتظامي است اما شوراي نگهبان همواره هر حركتي را كه به وحدت و انسجام ملي و روند انتخابات ضربه بزند را محكوم مي كند و هرگونه بهره برداري تبليغاتي از اين گونه حوادث را نيز قاطعانه محكوم مي كند.

وي توصيه كرد: آرامش و وحدت و همدلي بين جناحها و گروههاي سياسي در شرايط حساس كنوني حفظ شود و احترام اشخاص و افراد و گروهها نيز محترم شمرده شود زيرا حفظ وحدت مهمترين عامل موفقيت و پيروزي مردم ايران است.

كدخدايي در پاسخ به سوالي در خصوص امكان تصويب قوانين در كميسيون هاي تخصصي مجلس به جاي صحن علني گفت: بر اساس اصل 135 و 85 قانون اساسي در مواردي مشخص و محدود مجلس اختيار تصويب برخي قوانين را به كميسيون هاي تخصصي مي تواند واگذار كند و همچنين هيات وزيران تصويب برخي آئين نامه ها و اساسنامه ها را مي تواند به كميسيون هاي تخصصي دولت واگذار كند.

وي تاكيد كرد: عليرغم تاييد قانون در كميسيون هاي تخصصي مجلس و يا دولت اين قوانين به تاييد شوراي نگهبان بايد برسد.

سخنگوي شوراي نگهبان در پاسخ به سوالي در خصوص برخي تناقضات بين لايحه بودجه سال 85 و چشم انداز 20 ساله كشور اظهار داشت: شوراي نگهبان در اين زمينه وظيفه اي ندارد و اگر مغايرتي بين لايحه بودجه و سياست هاي كلي نظام مشاهده شود خود مجمع تشخيص مصلحت نظام در اين باره مي تواند تصميم بگيرد.

از سخنگوي شوراي نگهبان در خصوص شمارش رايانه اي انتخابات آتي سوال شد و وي گفت: شوراي نگهبان در انتخابات مجلس هفتم و انتخابات نهمين دوره رياست جمهوري از طريق رايانه آراء را شمارشكرد و به همين دليل زودتر از وزارت كشور به نتيجه آراء دستيافت.

وي افزود: ما در شوراي نگهبان آراء را رايانه اي شمارش مي كنيم البته وزارت كشور نيز ابراز تمايل كرده است تا از روش شمارش رايانه اي در انتخابات آينده مجلس خبرگان و شوراي شهر استفاده كند و چنانچه وزارت كشور از جهت فني بتواند آراء اخذ شده را رايانه اي شمارش كند مي تواند در انتخابات مورد استفاده قرار بگيرد.

وي در پايان در پاسخ به سوالي درخصوص تسهيلات ناظران شوراي نگهبان در انتخابات از جمله حق الزحمه آنان گفت: بر اساس قانون همه افرادي كه از نهادها و دستگاههاي اجرايي به شوراي نگهبان و يا وزارت كشور مامور مي شوند مكلفند حقوق و مزاياي خود را دريافت كنند ولي ما در گذشته با برخي بي مهري ها در اين زمينه روبرو بوديم و اميدواريم در آينده اين مشكلات را نداشته باشيم تا بتوانيم حقوق و مزاياي ماموران شوراي نگهبان را پرداخت كنيم.

کد خبر 337334

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha