به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر در زنجان، دكتر فاطمه واعظ جوادي ، رويكرد جديد سازماني محيط زيست در دولت نهم را مبتني برگسترش اكوتوريسم وتوسعه صنعت و كشاورزي در كنار حراست از محيط زيست عنوان كرد و گفت: ما اين نگاه را كه سازمان محيط زيست نگهبان است و درگذشته توسط مسئولان اين سازمان نيز دنبال مي شد، قبول نداريم.
وي در مراسم توديع و معارفه مديركل محيط زيست استان زنجان، استفاده بي رويه از سموم كشاورزي را از مهمترين عوامل تخريب زيست خاكي عنوان وتصريح كرد: خاكهاي كشاورزي تهران و شمال كشور به حد اشباع از نظر نگهداري سموم و آفت كش ها رسيده اند و اين مسئله در بلند مدت و طي 10 سال آينده به يك فاجعه زيست محيطي تبديل مي شود.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست كشور در ادامه به ضرورت ساماندهاي واحد هاي صنعتي اشاره كرد و افزود: در آخرين جلسه هيئت دولت در استان قزوين طرحي مصوب شد كه بر اساس آن تمامي شهرك هاي صنعتي تا پايان سال85 بايد برنامه هاي خود در زمينه مديريت پساماندها در شهركهاي صنعتي را عملي كنند و اين طرح از ابتداي سال 86 به صورت اجباري اجرا خواهد شد.
دكتر جوادي با اشاره به وجود كارخانه هاي سرب و روي موجود در سطح استان زنجان گفت: معضل مهم استان پساماندهاي سرب و روي است و تشكيل كارگروه ساماندهي پسماندها از نيازهاي مهم استان است و در همين زمينه 2كارشناس مربوطه براي بررسي وضعيت پساماندهاي شركت هاي سرب و روي ايران و كالسمين مستقر شدند.
وي عدم تناسب بين رشد جمعيت دام و مراتع در سطح كشور را از ديگر عوامل نابودي خاك عنوان كرد و افزود: اگر مديريت قوي در اين خصوص اعمال نشود، مراتع و خاك كشور به شدت آسيب خواهند ديد.
نظر شما