۶ آبان ۱۳۸۲، ۱۱:۵۷

نصرت الله مسلميان درموزه هنرهاي معاصر تهران :

مجبور به زندگي در مدرنيته هستيم

نصرت الله مسلميان برنده دو سالانه پكن ، انسان معاصر را مجبور به زندگي درمدرنيته دانست و مهمترين مسئله وي را تقابل سنت و مدرنيته خواند .

به گزارش خبرنگار هنري "مهر" نصرت الله مسلميان برنده دو سالانه پكن در سخنراني خود در موزه هنرهاي معاصر تهران به مناسبت برپايي نمايشگاه " نگاه معنوي " با اشاره به نسبي بودن مفاهيم گفت :  حتي مفهومي همانند وحدت در كثرت  كه درون مايه اصلي هنرايران را مي سازد ، مطلق نيست و بستگي به زاويه ديد انسان دارد .
وي براي روشن شدن اين مطلب افزود : پلوراليسم كه در بستر مدرنيته اتفاق افتاده است بر اساس مفاهيم انسانگرايانه ( اومانيسم ) شكل گرفته است اما نمود آن مشابه مفهوم وحدت در كثرت است .
وي افزود : هنرمند سنتي ايراني در مفهوم وحدت در كثرت نوعي قدسي بودن و به دنبال خداوند بودن را متجلي مي كند اما در برداشت پلوراليستي اين امر به تقديس انسان به خودي خود مي انجامد .
اين هنرمند گفت :   در اروپا طي عصر خرد شاهد كشف و به كارگيري تدريجي قوانين بعد نمايي (پرسپكتيو) هستيم د رحالي كه هنر پيش از آن وابسته  به كليسا و كما بيش مشابه با هنر سنتي ايران بود .
مسلميان در اين نشست گفت :  بايد توجه داشت كه فرايند وقوع مدرنيته در ايران نهادينه نبوده است بلكه از اواسط دوران صفويه به شكل وارداتي در ايران شكل گرفته است . به همين دليل نيز شاهد گسست هاي مقطعي در هنر ايران هستيم كه از بارزترين آنها مي توان از كاري كه كمال الملك انجام داد نام برد .
وي بيان كرد :  كمال الملك بنا به درخواستي كه از وي شده بود رابطه هنر ايران با سنت ايراني را به طور كامل قطع كرد .
اين هنرمند درادامه با اشاره به آنچه دردو سالانه پكن اتفاق افتاده بود افزود :  تضاد بين سنت و مدرنيته تنها مسئله ما نيست بلكه در تمام كشور هايي كه اين پديده به شكل دروني تجربه نشده و وارداتي است اين تضاد وجود دارد و عنوان دو سالانه پكن نيز نشان دهنده همين امر است .
وي در ادامه گفت :  برگزار كنندگان دو سالانه پكن به دنبال اين بودند كه از تجربه بقيه كشور هاي جهان دررابطه با نحوه برخوردشان با مسئله تضاد بين سنت و مدرنيته آگاه شوند و از اين منظر برندگان واقعي چيني ها بودند .
مسلميان دراين جلسه گفت : تنها هنگامي مي توان به گفتگوي تمدنها پرداخت كه از تمدن خود و مورد گفتگو شناخت  داشت و به دنبال نقاط مشترك بود تا زمينه گفتگو ايجاد شود .
وي اضافه كرد :  تمدني مي تواند گفتگو كند كه داراي توليد باشد . براي مثال من به عنوان يك نقاش بايد اثر نقاشي خلق كنم و هنرمند تمدني كه مي خواهد با من گفتگو كند نيز اثر خود را خلق كند و سپس اين دو اثر در كنار هم به نمايش گذاشته شوند . دراين صورت زمينه گفتگو بين اين ما ايجاد شده است . 

 

 

کد خبر 33782

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha