به گزارش خبرگزاري "مهر"، علي دارابي معاون امور مجلس و استان هاي صدا و سيما در نشست خبري كه پيرامون چهاردهمين جشنواره توليدات راديو و تلويزيون مراكز استان ها با حضور اصحاب مطبوعات برگزار شده بود، گفت : جشنواره امسال از 26 تا 29 خرداد ماه برگزار مي شود. روز جمعه افتتاحيه و دوشنبه اختتاميه است. اين جشنواره از سيزده سال پيش بنيان گذاشته شده است و اهداف متعددي دارد و هر سال در يكي از استان هاي مختلف برگزار شده است. امسال تصميم گرفتيم جشنواره را در شهر اصفهان برگزار كنيم كه به عنوان فرهنگ جهان اسلام معرفي شده است. علاوه بر آن مقام معظم رهبري امسال را به عنوان سال پيامبر مزين كردند. بنابراين شهر اصفهان با اين عنواني كه دارد تناسب زيادي براي برگزاري جشنواره دارد.
وي با اشاره به اهداف جشنواره خاطر نشان كرد : خرده فرهنگ ها نقش مهمي در تحقق وحدت ملي دارند. بنابراين وقتي كه در اين باره صحبت مي كنيم، به طور مسلم بايد به اين بخش توجه كنيم، چون ايران خرده فرهنگ هاي گسترده اي دارد. از سوي ديگر، اين جشنواره منجر به رقابت سازنده ميان مراكز استان ها و افزايش ارتقاي سطح كيفي توليدات مي شود. علاوه بر آن، محلي براي تبادل افكار است. بنابراين بايد تناسب بيشتري بين توليدات مراكز فراهم كنيم.
دارابي ادامه داد : به غير از استان هاي خراسان شمالي و جنوبي كه به تازگي جدا شده اند، بقيه استان ها صداي و سيماي مستقل دارند. ما به دنبال ايجاد رقابت سازنده هستيم كه به ارتقاي توليدات بيانجامد. همچنين تقويت برنامه هاي محلي از ديگر نكات قابل توجه ما است كه در رسانه به دنبال آن هستيم.
وي افزود: جشنواره امسال در بخش هاي خبر، صدا، سيما، موسيقي، تحقيقات و بين الملل برگزار مي شود. البته بخش بين الملل براي نخستين بار در اين جشنواره راه اندازي شده است. امسال آثار 14 كشور اندونزي، تركيه، هندوستان، لبنان و روسيه در اين جشنواره شركت كردند و 214 اثر در قالب هاي مستند، داستاني، پويانمايي و ويژه ارسال شده كه بيشترين آثار از كشورهاي تركيه و روسيه بوده است. از 104 اثر ارسالي در بخش خبر 42 اثر، در بخش تحقيقات كه از سوي مراكز استان ها به عنوان سال آموزش و پژوهش محوري در مراكز معرفي شده است از 143 اثر ارسالي 26 اثر، در بخش صدا از 11 هزار و 500 اثر ارسالي بعد از چند بار گزينش 72 اثر، در بخش موسيقي از 179 اثر ارسالي 43 اثر، در بخش سيما از دو هزار و 673 اثر در مجموع 184 اثر به مرحله داوري راه يافتند.
وي درباره آثار رسيده در بخش ويژه سال پيامبر اعظم (ص) توضيح داد : 9 اثر در بخش تحقيقات، 16 اثر در بخش موسيقي، 17 اثر در بخش خبر راديو و تلويزيون، 14 اثر در بخش سيما و 12 اثر در ساير بخش ها ارسال شده است. همچنين بخش جنبي جشنواره به موضوعات معارف، جوانان، فرهنگ ايثار، بهداشت، سلامت، فرهنگ نماز و زن و خانواده اختصاص دارد. شعار جشنواره امسال " سيره نبوي، اقتدار ملي، رسانه ملي" است. ما براي بررسي آثار رسيده به جشنواره شش كميسيون تحقيقات داشتيم. در مجموع 94 داور كه شامل 19 نفر در بخش فيلم، 20 نفر در بخش خبر، 8 نفر در بخش موسيقي و 37 نفر در بخش صدا بودند. بخش بين الملل هم شامل هفت داور ( سه نفر از كشورهاي خارجي و چهار نفر داخلي ) آثار را بررسي مي كنند.
دارابي در ادامه اشاره كرد : ما در عرصه نبرد رسانه زندگي مي كنيم. امروز رقيبان زيادي در عرصه ارتباطات داريم. بنابراين ضرورت دارد كه به مقوله رسانه توجه بيشتري داشته باشيم. علاوه بر آن ما در جشنواره امسال سعي كرديم صرفه جويي داشته باشيم. بنابراين 15 تا 20 درصد شركت كنندگان را كاهش داديم، چرا كه متقاضيان جشنواره زياد بودند.
نظر شما